RSS Feed

Cateva Amanunte din Culisele Comitetului de Numiri

Feriti cat mai departe de urechile curiosilor, cei 236 de membri ai comitetului de numiri s-au adunat vineri dimineata in spatele usilor inchise sa duca la indeplinire una din cele mai importante misiuni a celei de-a 59 Sesiuni a Conferintei Generale, alegerea presedintelui pentru urmatorii cinci ani.

Pentru ca misunea era una ultra-secreta, la intrarea in sala de intalnire, membrii comitetului de numiri reprezentand cele 13 diviziuni ale Bisericii Adventiste Mondiale s-au aliniat intr-un sir lung pentru a preda telefoanele mobile unui lucrator de la Conferintei Generale, care le-a colectat in pungi de plastic si depozitat in afara salii C304.

Intelegand viteza cu care mesajele sunt trimise prin SMS, email, twitter sau orice alta forme moderna de comunicare, membrii comitetului de organizare au cazut de acord joi seara sa interzica telefoanele mobile asa incat membrii comitetului de numiri sa nu fie ispititi sa dezvaluie numele presedintelui inainte de anuntul official.

Cu toate masurile de precautie, numele lui Ted Wilson a inceput sa fie circulat in afara incaperii cu aproximativ 30 de minute inainte de anuntul official. Se pare ca unul dintre delegati, a sfidat interdictia si a a divulgat secretul, chiar daca oficial acesta nu a fost indentificat inca.

Odata intrati in sala de intalnire, delegatii au primit dosare si dispozitive radio cu care si-au exprimat votul electronic.

Membrii comitetului de numiri au discutat mai multe nume inainte de a se opri la Ted Wilson. Apoi liderii comitetului au mers in Gerogia Dome si l-au informat pe presedintele in functie, Jan Paulsen, despre alegerea facuta. Pasul urmator a fost intalnirea personala a liderilor comitetului cu noul presedinte propus, acesta declarand ca este dispus sa primeasca propunerea in cazul in care va fi aprobata de adunarea delegatilor.

In final, escorta de securitate l-a insotit pe Wilson, presedintele comitetului de numiri – Kyte si alti cativa lideri pina in spatele platformei unde se desfasurau lucrarile. Dupa prezentarea lui Ted Wilson, delegatii au votat cu cartelele galbene aceptarea lui ca presedinte pentru urmatorul mandat.

Informatiile din acest articol au fost obtinute de la Adventist News Network.

Comments are closed