RSS Feed

Cine sunt liderii Diviziunii Euro-Africa?

Luni 28 iunie, Bruno R. Vertallier in varsta de 61 de ani, a fost reales presedinte al Diviziunii Euro-Africa. Vertallier a fost crescut in familie de pastor si misionar Adventist. A studiat teologia la Universitatea Collonges-sous-Saleve din Franta si a obtinut un doctorat la Universitatea Andrews in USA. In timpul celor 36  de ani de slujire in biserica Adventista, a servit ca pastor, director de departament in Madagascar, profesor la seminar, adminstrator al bisericii in Franta si la Diviziunea Euro-Africa.

De asemenea, secretarul Diviziunii, Gabriel Maurer a fost reales de comitetul de numiri si confirmat de adunarea generala a delegatilor. Maurer are 52 de ani, detine aceasta pozitie din 2003 si a mai slujit in Diviziune ca Secretar al Asociatiei Pastorale. El a studiat teologia in Germania si Anglia si in trecut a servit ca pastor si profesor de teologie si religie.

Pentru pozitia de trezorie, delegatii la sesiunea Conferintei Generale l-au ales pe Norbert Zens, in varsta de 44 de ani si il inlocuieste pe Peter R. Kunze care si-a anuntat intentia de a se pensiona. Zens a absolvit Universitea din Passau in Germany cu o specializare in Business Administration. A servit ca Director Comnercial pentru noua ani la Seminarul Bogenhofen din Austria si din 2004 a lucrat ca revizor in cadrul Conferintei Generale.

Pe 29 Iunie comitetul de numiri a continuat sa lucreze pentru intregirea echipei care va include si directorii de departamente.

La stadiul de propunere al comitetului, se cunosc deja doua dintre numele care vor fi aduse miercuri sau joi in fata delegatilor pentru a fi votate. Acestea sunt, realegerea cehului Karel Nowak la departamentul Comunicatii si Libertate Religioasa, si a romanului Barna Magyarosi care este nominalizat pentru portofoliul de Educatie si Slujirea Familiei si-l va inlocui pe Roberto Badenas, care si-a anuntat pensionarea.

Comments are closed