RSS Feed

Pe langa voturi, ce se mai face la Sesiunea Conferintei Generale?

ANN

Delegaţii şi invitaţii care participă la Sesiunea mondială a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea de luna viitoare se pot aştepta la mai mult decât întâlniri de lucru în cadrul evenimentului de 11 zile.

În centrul Atlantei va exista o abundenta de concerte, seminare, un festival de film şi nenumărate alte evenimente organizate în acelasi timp cu Sesiunea ce va avea loc în perioada 23 iunie – 3 iulie.

Participanţii care nu vor fi epuizaţi din cauza drumului de la hotel la Georgia Dome sunt invitaţi să se alăture Cursei Adventiste pentru Sănătate ce va avea loc în 27 iunie. Sponsorizată în parte de InStep for Life, prin această cursă se doreşte creşterea gradului de conştientizare a necesităţii adoptării unui stil de viaţă sănătos în cadrul comunităţii din Atlanta. Pentru a vă înscrie, vizitaţi adventistraceforhealth.com.

Pentru delegaţii cu puţin timp liber, pauzele de masă vor fi principalele momente în care pot participa la evenimente “extra-curriculare”, şi există o mulţime de opţiuni “mănâncă şi învaţă” dintre care pot alege.

Departamentul Sănătate al Bisericii intenţionează să prezinte zilnic seminare de sănătate în timpul mesei de prânz, începând din 27 iunie. Atât în timpul prânzului cât şi în timpul cinei, Departamentul Şcoala de Sabat şi Lucrare Personală din America de Nord va prezenta workshop-uri cu tema “Instrumentul Timpului”.

Participanţii interesaţi de prezentări creştine, dar în acelaşi timp ştiinţifice ale creaţionismului se pot întâlni, de asemenea, în timpul pauzelor de masă pentru prezentări realizate de teologi şi oameni de ştiinţă. Pentru programul prezentărilor, vizitaţi fscsda.org.

Printre seminarele ce vor avea loc în timpul sau înainte de Sesiune se numără Innovative Impact 2010, conferinţa despre conducere pentru pastori ce va avea loc la Biserica Adventistă Berean între 20 şi 23 iunie. Pentru a afla mai multe vizitaţi innovativeimpact.org. Colectorii de fonduri ce vor participa la Sesiune ar putea sosi cu câteva zile mai devreme pentru a participa la un seminar de instruire organizat de Philanthropic Service for Institutions (Serviciu Filantropic pentru Instituţii) din America de Nord în 22 şi 23 iunie la Hotelul Omni din Atlanta. Capelanii ce vor participa la sesiune, sunt invitaţi la seminare de instruire pentru capelanie organizate de Seviciul Adventist de Capelanie între 22 şi 29 iunie.

Cea de-a VIII-a ediţie a festivalului anual de film SONscreen, “Schimbând lumea 24 de cadre pe secunda”, este programat să se desfăşoare în 26 şi 27 iunie în cadrul Centrului de Artă Rialto din campusul Universităţii de Stat din Georgia. Pe lângă proiecţii de film ce vor avea loc noaptea, festivalul va oferi workshop-uri, discuţii panel şi prezentări.

Participanţii la Sesiune pot viziona, de asemenea, una dintre cele două proiecţii ale recentului filmul documentar al lui Martin Doblmeier despre istoria Bisericii Adventiste şi impactul acesteia asupra sănătăţii în America de Nord. Prima vizionare a filmului “Adventiştii” este programată pentru pauza de prânz din 25 iunie.

Deşi Sesiunea va cuprinde muzică în mod regulat, cel puţin un concert este destinat în special membrilor comunităţii. Muzicieni din toată lumea prezenţi la Sesiune vor susţine un concert gratuit în 29 iunie în Centennial Olympic Park din Atlanta.

O serie de alte evenimente ce vor avea loc în cadrul Sesiunii se adresează, a asemenea, anumitor segmente de public. “IMPACT-ul” ce va avea loc pe parcursul Sesiunii la Hotelul Sheraton din Atlanta, îşi propune să încurajeze dezvoltarea unei culturi a implicării în rândul adulţilor tineri, au spus liderii Bisericii din cadrul Departamentului Tineret. Pentru a vă înscrie la programe de instruire şi evenimente organizate în serviciu comunităţii vizitaţi impactatlanta.info.

Tinerii sunt, de asemenea, invitaţi la Seara Jocului ce va avea loc la Hotelul Renaissance pe 26 iunie pentru o seara cu activităţi distractive sigure care inclus muzică, comedie şi jocuri. Aflaţi mai multe şi cumpăraţi bilete de pe playnightatlanta.com.

Departamentul Misiunea Femeii al Bisericii mondiale organizează mai multe evenimente în timpul sesiunii, inclusiv un ceai în prima zi a Sesiunii. În perioada 28 iunie 1 iulie, femeile sunt invitate să participe dimineaţa la seminare pe teme ca dezvoltarea spirituală şi personală, slujirea şi viaţa de zi cu zi. Două seminare organizate după-amiaza se vor concentra asupra sănătăţii femeilor. Toate evenimentele organizate de Departamentul Misiune Femeii vor include muzică şi rapoarte cu privire la proiectele organizate de departament în toată lumea.

Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor (ADRA) îi va încuraja pe participanţii la Sesiune să îşi manifeste sprijinul în stoparea violenţei împotriva femeilor şi copiilor prin semnarea banner-ului End It Now, a spus un purtător de cuvânt al ADRA. ADRA şi-a propus colectarea unui milion de semnături înainte de a trimite banner-ul Naţiunilor Unite la sfârşitul anului.

Sursa: Agentia Adventista Romana de Comunicare

Comments are closed