CONFERINTA GENERALA 
A ADVENTISTILOR DE ZIUA A SAPTEA
   English   Romana : www.intercer.org/gc2000
Cuprins:
Home
Despre Sesiune
Program transmisii satelit
Stiri
Contact
 

Adrese:
Site-ul Oficial al Sesiunii
Conferintei Generale
Radio Vocea Sperantei-
transmisii zilnice din Toronto
Uniunea Romana Adventista
Internet spre Cer
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

STIRI

1 Iulie 2000

Un pastor eliberat dintr-o inchisoare din Sri Lanka vorbeste la Sesiunea Mondiala [ANN]

Toronto, Canada .... [Bettina Krause]

Anthony Alexander, recent eliberat dupa ce a petrecut mai bine de doi ani intr-o inchisoare din Sri Lanka, a fost primit cu ovatii in timp ce a urcat pe scena Sesiunii Conferintei Generale, la programul Misiunii Globale din dupa amiaza zilei de 1 Iulie. Prezenta sa a fost o surpriza pentru cei circa 30,000 de oameni participanti la program, carora li s-a spus doar ca se asteapta "un vizitator international special".

"Rugati-va", a spus Alexander multumii adunate la SkyDome. "Rugati-va neincetat. Suntem aproape acasa."

Alexander, un fost pionier al Misiunii Globale care a stabilit mai multe Biserici Adventiste in regiunea de razboi a nord Sri Lankai, a fost arestat in 1998 acuzat nedrept de terorism si de pastrarea munitiei pentru a fi folosita de "Tigrii Tamil", o militie anti-guvernamentala.

Un judecator Sri-Lankez  l-a eliberat in mai anul acesta spunand ca "sunt dovezi insuficiente pentru a dovedi ca Anthony Alexander este vinovat. A fost retinut destul, asa ca ordon sa fie eliberat imediat."

In timpul inchiderii sale, Alexander a fost torturat, fortat sa semneze o confesiune intr-o limba pe care nu o intelegea, si a fost lipsit de medicamentele sale pentru diabet. Pentru douazeci si sase de luni, Alexander a fost despartit de sotia sa, Saratha, si de cei cinci copii. Directorul Misiunii Globale, Pastorul Michael Ryan, l-a intrebat pe Alexander astazi cum a fost afectat de tortura din inchisoare.

"M-a afectat mental, fizic si social," a spus Alexander. "Dar spiritual, m-a ajutat sa ma apropii de Dumnezeu mai mult."

Sotia lui Alexander, Saratha, care l-a insotit, a spus audientei ca si ea a fost transformata de aceasta experienta. "Asa cum sunt legata de sotul meu, stiu acum ca pot depinde de Dumnezeu pentru orice lucru."

Pe durata a 26 de luni de inchisoare, Alexander a condus servicii de inchinare saptamanale, a dat mai mult de 50 de studii biblice detinutilor in fiecare saptamana si a inceput sa traduca cartea "Hristos, Lumina Lumii" in limba Tamil.

Curand dupa eliberarea sa, Alexander a spus ca a decis doua lucrurile in timp ce era in inchisoare. Primul: a dorit sa se dedice pe sine, "cu toata minte, inima si suflet lui Dumnezeu si al doilea, ca niciodata sa nu mearga undeva fara sotia sa Saratha."

[traducere Lucian Mihailescu, Internet spre Cer; sursa: ANN]


Website by Intercer

Copyright 2000 - Intercer - www.intercer.ro / www.intercer.org , Slobozia, Romania