CONFERINTA GENERALA 
A ADVENTISTILOR DE ZIUA A SAPTEA
   English   Romana : www.intercer.org/gc2000
Cuprins:
Home
Despre Sesiune
Program transmisii satelit
Stiri
Contact
 

Adrese:
Site-ul Oficial al Sesiunii
Conferintei Generale
Radio Vocea Sperantei-
transmisii zilnice din Toronto
Uniunea Romana Adventista
Internet spre Cer
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

STIRI

1 Iulie 2000

Construind o Biserica bazata pe Misiune - Presedintele Bisericii tine o conferinta de presa, 

Toronto, Canada .... [Heather Osborn / ANN]

Pastorul Jan Paulsen a primit intrebari din partea mass-mediei Adventiste de Ziua a Saptea, la conferinta de presa ce s-a tinut la cateva ore dupa re-alegerea sa ca Presedinte al Conferintei Generale, la 30 iunie. Paulsen a abordat un larg spectru de problematici, incluzand cresterea bisericii si leadership.

"Doresc sa fac orice efort pentru a mentine unitatea bisericii,"  a spus Paulsen in cuvantul sau de deschidere despre cresterea rapida a denominatiunii. Aceasta crestere aduce cele mai mari provocari, a explicat dansul.

Paulsen a vorbit, de asemenea, despre diversitatea fantastica a membrilor Bisericii Adventiste - care reprezinta 205 din cele 230 de natiuni recunoscute de Natiunile Unite. "Sigur ca exista diferente in modul de exprimare al Bisericii," a spus Paulsen, "dar sunt cativa piloni siguri pe care toti ne bazam. Vor fi caracteristici diferite in fiecare Diviziune, dar este o singura Biserica."

"Cultura se schimba, dar Evanghelia nu," a adaugat Paulsen.

Intr-un raspuns la o intrebare legata de rolul femeii in Biserica Adventista, Paulsen a spus ca "am subapreciat femeile. Ele sunt mame in Israel. Ele constituie o parte atat de bogata a vietii Bisericii. Ar trebui ca femeile sa participe in roluri de conducere active in Biserica".

Declaratia lui Paulsen vine dupa ce Adventist Review a prezentat statistici aratand ca sunt circa 301 femei delegate la Sesiunea Conferintei Generale 2000. Paulsen si-a exprimat interesul pentru a se oferi cursuri de pregatire in leadership pentru femeile din diferitele institutii educationale Adventiste.

Paulsen a discutat, de asemenea, filosofia sa privind rolul leadership-ului in biserica. "Noi luam decizii in mod colectiv", a spus el. "Noi ne verificam unii altora integritatea." Paulsen a subliniat ca leadership-ul in biserica trebuie sa lase deoparte interesele personale pentru a se putea pastra unitatea. "Colegii mei trebuie sa accepte ca trebuie sa luam decizii colective," a declarat el.

Accentuand faptul ca slujirea si evanghelizarea constituie viata bisericii, Paulsen a spus ca obiectivul central al bisericii pentru urmatorii cinci ani trebuie sa fie centrat pe misiune.

Paulsen a subliniat importanta vitala a bisericii locale. Acolo unde laicii locali sunt puternici, a spus Paulsen, biserica va creste. "Cand oamenii iau initiativa in biserica , ei doresc sa faca parte din ea," a spus el. "Ii voi provoca pe membri sa isi defineasca obligatiile lor ca si crestini. A fi un crestin spectator este ceva fara inteles."

[traducere, Lucian Mihailescu, Internet spre Cer; Sursa: ANN]


Website by Intercer

Copyright 2000 - Intercer - www.intercer.ro / www.intercer.org , Slobozia, Romania