CONFERINTA GENERALA 
A ADVENTISTILOR DE ZIUA A SAPTEA
   English   Romana : www.intercer.org/gc2000
Cuprins:
Home
Despre Sesiune
Program transmisii satelit
Stiri
Contact
 

Adrese:
Site-ul Oficial al Sesiunii
Conferintei Generale
Radio Vocea Sperantei-
transmisii zilnice din Toronto
Uniunea Romana Adventista
Internet spre Cer
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

STIRI

2 Iulie 2000

Raportul Diviziunii Americane - "Lauda, recunostinta si planificare bine gandita"

Toronto, Canada .... [Michelle G. Roberts]

Teritoriul: Bermuda, Canada, Saint Pierre si Miquelon, Statele Unite ale Americii, Insulele Johnston, Insulele Midway Islands, si cateva din insulele din Pacific.

Uniuni de Conferinte: Atlantic, Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Canada, Columbia, Lake, America de Mijloc, Pacificul de Nord, Pacific, de Sud , si de Sud-Vest.

Statistici: Biserici - 4759; Membri - 898,876; Populatie - 303,173, 690. [statistici din Yearbook 1999]

"Aceasta este Biserica noastra," a anuntat Alfred C. McCluse, Presedintele Diviziunii Nord Americane (NAD). Aceasta a fost tema prezentata de-a lungul raportului de liderii NAD.

Programul a subliniat diversitatea, evanghelizare si cresterea. Liderii au urcat pe scena pentru a prezenta fiecare segment si pentru a face comentarii, apoi a urmat o prezentare video.

A fost raportata cresterea membrilor in ultimii cinci ani. "In prezent, numarul membrilor NAD depaseste 900,000," a anuntat Secretarul NAD Harold Baptiste. In ultimii cinci ani, un numar record de 185, 687 de noi membri s-au adaugat Diviziunii Nord Americane. In 1999, pentru prima data, au fost botezati peste 40,000 de membri.

Trezorierul Juan Prestol a raportat o crestere a zecimii pentru Diviziune - totalul in 1999 a ajuns la 610 millioane USD.

Presedintele NAD Al McClure a vorbit despre noul fenomen al infiintari de biserici. "Este o explozie de noi congregatii", a spus dansul. Mai multe de 400 de noi biserici au fost infiintate in Nord America din 1995, implicand membri ai bisericii locale si pastori, nu doar evanghelisti.

Din 1995, mai mult de 750 de programe evanghelistice au fost tinute in America de Nord. A iesit in relief explozia unei noi forme de campanii evanghelistice. "O noua forma de evanghelizare a aparut, numita Evanghelizarea prin transmisiile Net. A inceput prima data in NAD, in 1995", a spus McClure. Evanghelistii Net ai ultimilor cinci ani au fost pe platforma si prezentati in aplauzele audientei.

Vice Presedintele pentru Educatie, Richard Osborn, a vorbit despre provocarea secularismului in NAD. "Avem zone largi ca Toronto care inca nu au simtit influenta bisericii", a spus el.

Dar atentia a fost indreptata spre efortul de a realiza aceasta. "In seara aceasta in Toronto, am hranit pe cei fara casa," a spus Cyril Miller, Vice Presedintele NAD pentru Evanghelizare. "Anul acesta, vom hrani pe cei fara casa, ca si anul trecut, ca si anul de dinainte. Este un exemplu al modului in care urmam exemplul lui Isus."

Raportul a arata video clip-uri cu exemple personale ale succesului bisericii in diferite zone. Aceasta a dat membrilor simtul proprietatii si al mandriei de a fi in biserica. Asa cum a spus un membru al Bisericii Salt Lake in raportul video: "Ma simt mandru. Sunt mandru sa fiu Adventist de Ziua a Saptea. Biserica noastra este casa Domnului de rugaciune pentru toti oamenii de pretutindeni."

[traducere Lucian Mihailescu, Internet spre Cer - www.intercer.org; Sursa : ANN http://session2000.adventist.org]


Website by Intercer

Copyright 2000 - Intercer - www.intercer.ro / www.intercer.org , Slobozia, Romania