CONFERINTA GENERALA 
A ADVENTISTILOR DE ZIUA A SAPTEA
   English   Romana : www.intercer.org/gc2000
Cuprins:
Home
Despre Sesiune
Program transmisii satelit
Stiri
Contact
 

Adrese:
Site-ul Oficial al Sesiunii
Conferintei Generale
Radio Vocea Sperantei-
transmisii zilnice din Toronto
Uniunea Romana Adventista
Internet spre Cer
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

STIRI

2 Iulie 2000

Raportul Diviziunii Trans-Europene - "Pana cand cel pierdut va fi gasit"

Toronto, Canada .... [Michelle G. Roberts / ANN]

O Diviziune formata din biserici comparativ mai mici ca membri si in contrast cu NAD, Diviziunea Trans-Europeana (TED) a prezentat un material audio-vizual despre lucrarea Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea in una din cele mai provocatoare din cele 12 Diviziuni mondiale. Tema "Pana cand cel pierdut va fi gasit", a fost dramatic subliniata in aceasta prezentare.

Raportul plin de culoare al TED a inceput cu un grup de copii africani prezentand doua cantece. Imbracati in costume frumoase, "Copiii Pro-Activi" au cantat in propria lor limba si in stilul lor muzical, cu aplauze entuziaste.

The colorful TED report commenced with African children presenting two
songs. Dressed in beautiful costumes, the "Pro-Active Kids" sang in
their native language and music style to enthusiastic applause.

Presedintele TED Bertil Wiklander a prezentat pe scurt provocarile din Diviziunea sa, mentionand Islamismul din Estul Mijlociu si secularismul din Europa.

Au fost prezentate relatari pline de sperante. O femeie din Riga a stabilit o biserica pentru cei cu deficiente de auz, o inspirata demonstratie a castigarii de suflete pentru cei fara auz, ca si pentru cei pierduti spiritual.

Agentia Adventista de Dezvoltarea Rapida (ADRA) a lucrat intr-un mod semnificativ in Diviziunea Trans-Europeana. Prezentarea  ADRA a fost insotita de rapoarte al modului amplu de ajutorare ce a fost dat in zonele care aveau nevoie. Un proiect ADRA din Egipt a oferit apa nomazilor; ADRA a initiat proiecte de sanatate si de distribuire de hrana; totodata ADRA a asistat refugiatii din Kosovo refugiati in Albania in 1999 si continua sa ofere hrana in aceasta regiune.

In Bosnia, un soldat musulman, Filip, s-a ascuns cu alti camarazi soldati intr-o biserica Adventista de Ziua a Saptea, in timpul razboiului. Petrecand timp in interiorul bisericii, a inceput sa citeasca literatura bisericii si a devent interesat de credinta adventa. Astazi el studiaza pentru a deveni pastor Adventist de Ziua a Saptea. Audienta a raspuns in mod entuziasmant atunci cand Wiklander l-a intervievat pe Filip pe scena.

In Israel, oamenii sunt castigati de catre Adventisti, cu un numar de 1,000 de persoane ce participa la serviciile bisericii saptamanal. Biserica Adventista cauta cai pentru a fi relevanta oamenilor in diferite circumstante si situatii.

"Castigarea oamenilor cu mesajul Evangheliei in Europa a devenit din ce in ce mai dificila," a aratat raportul. O relatare inspiratoare a fost prezentata dintr-o biserica nou infiintata din Danemarca, in anii precedenti. Ornamentata ca un café ca sa atraga audienta seculara, aceasta oferea un cadru personal si ajutator care atrage pe oameni la Hristos.

"Bettina Wiik, leader in infiintarea de biserici in Danemarca, a fost intervievata pe platforma de presedintele Wiklander. Wiik a provocat audienta, "Cred ca Dumnezeu are o viziune pentru fiecare dintre noi", a spus ea. "Trebuie sa ne luam crucea si sa fim gata sa sacrificam totul. Rugati-L pe Dumnezeu sa va dea viziunea vietii voastre."

Muzica oferita de Corul Adventist Londonez a fost o concluzie puternica a acestui raport emotionant, creativ si relevant.

[traducere Lucian Mihailescu, Internet spre Cer - www.intercer.org; Sursa : ANN http://session2000.adventist.org]


Website by Intercer

Copyright 2000 - Intercer - www.intercer.ro / www.intercer.org , Slobozia, Romania