CONFERINTA GENERALA 
A ADVENTISTILOR DE ZIUA A SAPTEA
   English   Romana : www.intercer.org/gc2000
Cuprins:
Home
Despre Sesiune
Program transmisii satelit
Stiri
Contact
 

Adrese:
Site-ul Oficial al Sesiunii
Conferintei Generale
Radio Vocea Sperantei-
transmisii zilnice din Toronto
Uniunea Romana Adventista
Internet spre Cer
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

STIRI

1 Iulie 2000

Nici un Adventist nu va fi niciodata lipsit de tovarasie - si alte lucrari la Bisericii

Toronto, Canada .... [Andy Nash and Heather Osborn]

In sesiunea de lucru de azi delegatii celei de-a 57-a Sesiune a Conferintei Generale au votat urmatoarele:

*S-a votat schimbarea termenului "lipsit de tovarasie" cu "indepartat din cadrul membrilor". Comitetul Manualului Bisericii a intentionat sa faca termenul "mai putin incarcat cu implicatii negative", a spus Lowell Cooper,  vice Presedinte al Conferintei Generale. Subtitlul a fost schimbat din "Intrebari privind primirea si excluderea membrilor" cu "Intrebari privind primirea si indepartarea membrilor."

*S-a votat schimbarea numelui Departamentului Sanatate si Temperanta in Departamentul Lucrarilor de Sanatate. (Ministries)
Propunerea a venit din dorinta de a sublinia aspectul de "lucrare" al acestui departament; mai mult, in limbajul de astazi "temperanta" a capatat intelesul de "moderatie",  o definitie pe care biserica o respinge. Dr.Alan Handysides, director al departamentului, a asigurat pe delegati ca mesajul Adventist al temperantei nu va fi dat la o parte. "Imi iau angajamentul ca departamentul nostru sa isi dubleze eforturile in vederea pastrarii principiilor temperantei."

*S-a votat sa se intensifice eforturile pentru a informa pe toti membri bisericii, in special pe cei tineri, despre darul profetiei - ceea ce inseamna - si a fost mai tarziu numit ca "darul profetic prin lucrarea Ellenei G.White." Printre alte lucruri, rezolutia include o chemare pentru fiecare biserica pentru a aniversa o Zi a Spiritului Profetic iar pentru fiecare scoala de a avea o Saptamana Adventista. Mai multor delegati le-a displacut aceasta rezolutie, citand scrierile Ellenei G.White care isi descrie munca sa ca "o lumina mai mica". "Exista o rezolutie similara in ceea ce priveste Biblia?, a intebat Jurrien den Hollander, de la Uniunea Germana. Mai tarziu, motiunea lui Hollander pentru o astfel de rezolutie a fost votata si referita comitetului. 

*S-a votat ca sa se permite credinciosilor care traiesc in vecinatate, sa se organizeze ca mici "companii" dupa ce au primit aprobarea conferintei  / campului / misiunii. Denumirea anterioara era "conferinta sau misiune". 

*Cu referire la pct.416 al comitetului Manualului Bisericii. Punctul privea noile cerinte pentru a fi ales ca slujbas in biserica. Reprezentantii Bisericii trebuie sa fie membri ai unei biserici locale sau sa fie "angajati ai conferintei / misiunii /campului." Ken Corkum, delegat din Diviziunea Nord Americana, a sugerat ca sotiile angajatilor sa fie incluse pe lista de exceptii. Andrea Luxton. Presedinte al Newbold College, a ridicat intrebari privind modul in care noua sectiune va afecta campusurile universitare. Studentii deseori nu isi transfera apartenenta lor ca membri catre colegii desi participa ca slujbasi alesi in timpul cat frecventeaza colegiile. Andre Van Rensburg, delegat din Diviziunea Pacificului de Sud, a spus ca noua sectiune va exclude totodata femeile pastori, care sunt pastori acreditati si nu pastori licentiati.

Alte rezolutii au fost referite inapoi comitetului pentru o definire mai clare. Pentru textul complet al lucrarilor, vedeti Adventist Review.

[traducere Lucian Mihailescu, Internet spre Cer - www.intercer.org; Sursa : ANN http://session2000.adventist.org]


Website by Intercer

Copyright 2000 - Intercer - www.intercer.ro / www.intercer.org , Slobozia, Romania