CONFERINTA GENERALA 
A ADVENTISTILOR DE ZIUA A SAPTEA
   English  Romana : www.intercer.org/gc2000
Cuprins:
Home
Despre Sesiune
Program transmisii satelit
Stiri
Contact
 

Adrese:
Site-ul Oficial al Sesiunii
Conferintei Generale
Radio Vocea Sperantei-
transmisii zilnice din Toronto
Uniunea Romana Adventista
Internet spre Cer
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

STIRI

3 Iulie 2000

Schneider ales Presedinte al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Nord America

Toronto, Canada .... [Celeste Ryan / ANN]
 

Pastorul Don C. Schneider, 57 de ani, din Berrien Springs, Michigan, a fost ales presedinte al celor 900,000 de membri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din America de Nord astazi (3 Iulie 2000) la cea de-a 57-a Sesiune a Conferintei Generalea Bisericii Adventiste, din Toronto, Ontario. 


Pentru ultimii sase ani, Schneider a slujit ca Presedinte al Uniunii Lake a bisericii, formata din 480 de biserici si avand 70,000 de membri in statele Illinois, Indiana, Michigan si Wisconsin. El are 36 de ani de experienta ca pastor si ca administrator al bisericii pentru denominatiunea protestanta veche de 150 de ani.

Schneider s-a nascut in Merrill, Wisconsin, si, dupa terminarea studiilor la Union College in Lincoln, Nebraska, si masteratul la Universitatea Andrews, Berrien Springs, Michigan, a fost ordinat ca pastor in 1968. Si-a inceput lucrarea ca pastor in Louisiana si Minnesota si apoi a servit ca administrator in noua state americane, incluzand  Oklahoma, Oregon, Nebraska, Wyoming, New Jersey, Louisiana, Colorado, California si Michigan, inainte de a fi ales presedinte al Uniunii Lake acum sase ani.

Schneider este casatorit cu Marti Connell Schneider. Ei au doua copii mari.

In acest nou rol, Schneider a fost ales pentru a servi pentru urmatorii cinci ani si va conduce activitatea din Silver Spring, Maryland, cartierul general al bisericii din America de Nord, care slujeste in mai multe de 100 de spitale, scoli si organizatii ale bisericii si conduce cursuri pentru misiune, evanghelism, educatie si actiuni umanitare.

Schneider il inlocuieste pe Alfred C. McClure, care a iesit la pensie dupa 10 ani de slujire ca presedinte al bisericii din America de Nord. In timpul mandatului lui McClure, Biserica Nord Americana a lansat ambitioase initiative evanghelistice folosind comunicarea prin satelit si infiintarea de noi biserici. ("church planting") In ultimii cinci ani, au fost tinute 750 de seminarii evanghelistice, au fost organizate 400 de noi biserici si mai mult de 185,000 de membri s-au adaugat bisericii.

Exista mai mult de 11 milioane de Adventisti de Ziua a Saptea in lumea intreaga, care se inchina in 45, 000 de biserici. Diviziunea Nord Americana este una din cele 12 diviziuni si are 5,000 de biserici. Este cunoscuta pentru entuziasmul sau puternic in serviciul comunitatii, in educatie si sanatate.

Aceasta sesiune este cea de-a 57-a Sesiune a Bisericii Adventiste de la prima sesiune tinuta in Michigan in 1863. Cei 2,000 de delegati reprezentand 205 tari, isi aleg liderii administrativi pentru urmatorii cinci ani. Urmatoarea Sesiune este programata pentru anul 2005 in St.Louis, Missouri.

[Traducere: Lucian Mihailescu, Internet spre Cer, www.intercer.org ; Sursa : ANN http://session2000.adventist.org ]


Website by Intercer

Copyright 2000 - Intercer - www.intercer.ro / www.intercer.org , Slobozia, Romania