CONFERINTA GENERALA 
A ADVENTISTILOR DE ZIUA A SAPTEA
   English   Romana : www.intercer.org/gc2000
Cuprins:
Home
Despre Sesiune
Program transmisii satelit
Stiri
Contact
 

Adrese:
Site-ul Oficial al Sesiunii
Conferintei Generale
Radio Vocea Sperantei-
transmisii zilnice din Toronto
Uniunea Romana Adventista
Internet spre Cer
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

STIRI

4 Iulie 2000

Declaratie Oficiala despre Libertate religioasa, Evanghelizare si prozelitism

Toronto, Canada .... [Heather Osborn]
 
Crestinii nu trebuie sa foloseasca materiale ademenitoare pentru a converti pe noii membri, au declarat liderii Bisericii adventiste in declaratia data astazi. (3 Iulie)

"Convertirea este o experienta a Spiritului si nu trebuie sa fie legata prin nici o cale de oferirea si primirea de materiale pentru convingere," spune declaratia.

Oamenii care aleg sa faca parte din Biserica Adventista trebuie sa ia o decizie "libera, din proprie initiativa si fericita", a spus Bert Beach, director pentru relatii inter-biserici, la conferinta de presa de dimineata.

"In trecut nu am aplicat intotdeauna ideile reflectate in declaratie," a admins Beach. El a subliniat ca efortul evanghelistic al bisericii nu trebuie sa fie orientat pe rasplatiri materiale - o problema care a afectat deseori denominatiunile religioase. 

Declaratia spune totodata spune ca Adventistii nu se vor folosi de prozelitism sau de metode ne-etice pentru a forta in actiunile lor evanghelistice. "Incercam sa castigam oamenii prin mesajul adevarului," a spus Beach.

Adventistii cred ca "credinta si religia sunt cel mai bine prezentate atunci cand convingerile se manifesta cu umilinta si repect," spune declaratia.

Declaratia se adreseaza relatiilor intre biserici si cere Adventistilor sa respecte celelalte grupari religioase. In mod individual trebuie sa fim transparenti si sa prezentam adevarul atunci cand avem tangenta cu alte grupari religioase", spune declaratia. "Terminologia pe care o vom folosi nu trebuie sa admita ofensarea altor comunitati religioase.

In unele locuri, bisericile isi bazeaza identitatea pe opozitia lor cu alte biserici, a spus Beach. El, impreuna cu ceilalti lideri ai Bisericii, spera ca bisericile din aceste parti ale lumii sa-si poata schimba modul lor de gandire.

"Ca Adventisti noi inaltam principiul ca toate fiintele umane au dreptul sa-si aleaga religia, sau sa aleaga sa nu aiba o religie," a spus John Graz, secretar general al Asociatiei Internationale pentru Libertate Religioasa la conferinta de presa. "Trebuie sa acordam tuturor oamenilor aceasta demnitate."
 

Declaratia privind Libertarea religioasa, Evanghelismul si Prozelitismul
=============================
Adventistii de Ziua a Saptea cred ca libertatea religioasa este un drept uman fundamental. Ca si crestini, ei sunt convinsi ca impartasirea religiei nu este doar un drept, dar si o responsabilitate plina de bucurie bazata pe mandatul divin al marturiei.

Dumnezeu i-a chemat pe crestini la evanghelism pentru a "proclama vestea cea buna a salvarii in Hristos (Matei 28:19,20). Crestinii sunt misionari prin insasi natura lor.

Afirmand misiunea globala si evanghelizarea, Adventistii sunt motivati de dorinta de a asculta de porunca lui Hristos si au o sincera dorinta ca orice fiinta umana sa fie salvata si sa mosteneasca viata vesnica. Ei sunt motivati totodata de sensul urgentei in asteptarea iminentei reveniri a lui Hristos. In dorinta de a implini porunca evangheliei, Adventistii de Ziua a Saptea  marturisesc, predica si slujesc azi in peste 200 de tari.

In contextul impartasirii religiei, a aparut termenul de "prozelitism", care este definit in mai multe feluri si caruia i se da tot mai mult o conotatie peiorativa, asociindu-l cu intelesul neetic al persuasiunii, incluzand forta. Adventistii de Ziua Saptea condamna in mod neechivoc asemenea metode. Ei cred ca credinta si religia sunt cel mai bine impartasite atunci cand sunt manifestate si gandite cu umilinta si respect, prin marturia unei vieti in armonie cu mesajul predicat, evocand o acceptare libera si bucuroasa a acelora ce sunt evanghelizati.

Activitatea misionara si evanghelistica trebuie sa respecte demnitatea fiintelor umane. Indivizii trebuie sa fie credinciosi adevarului si transparenti cand au de a face cu alte grupuri religioase. Terminologia trebuie sa fie folosita astfel ca sa se evite ofensarea altor comunitati religioase. Nu trebuie facute declaratii false sau de ridicularizare a celorlalte grupari religioase.

Convertirea este o experienta a Spiritului si nu trebuie sa fie in nici un caz in legatura cu oferirea sau primirea de materiale de convingere. In timp ce dreptul de angajare in diverse activitati umanitare este inalienabil, asemenea actiuni nu trebuie sa fie conectate cu evanghelismul intr-un mod in care sa fie exploatati oamenii vulnerabili, prin oferirea de ajutoare finaciare sau de alta natura pentru a-i ademeni sa-si schimbe religia.

Adventistii de Ziua a Saptea sunt angajati sa serveasca pe semenii lor prin predicarea Evangheliei vesnice catre orice natiune, neam, limba si popor. (Apocalipsa 14:6)
___________
Aceasta declaratie a fost votata de Comitetul Administrativ al Conferintei Generale a Adventistilor de Ziua a Saptea (ADCOM),  pentru a fi emisa in timpul Sesiunii Conferintei Generale la Toronto, Canada, 29 Iunie - 9 Iulie 2000

[Traducere: Lucian Mihailescu, Internet spre Cer, www.intercer.org ; Sursa : ANN http://session2000.adventist.org ]


Website by Intercer

Copyright 2000 - Intercer - www.intercer.ro / www.intercer.org , Slobozia, Romania