CONFERINTA GENERALA 
A ADVENTISTILOR DE ZIUA A SAPTEA
   English   Romana : www.intercer.org/gc2000
Cuprins:
Home
Despre Sesiune
Program transmisii satelit
Stiri
Contact
 

Adrese:
Site-ul Oficial al Sesiunii
Conferintei Generale
Radio Vocea Sperantei-
transmisii zilnice din Toronto
Uniunea Romana Adventista
Internet spre Cer
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

STIRI

4 Iulie 2000

Carta Drepturilor Copiilor

Toronto, Canada .... [Hans Nathaniel Olson]
-------------------------------------------------------

"Adventistii de Ziua a Saptea afirma dreptul fiecarui copil la fericire si la un camin stabil, precum si libertatea si suportul pentru a creste si a deveni persoana intentionata de Dumnezeu,", spune ultima din declaratiile emise de cea de-a 57-a Sesiune a Conferintei Generale a Adventistilor de Ziua a Saptea.

Liderii bisericii au emis declaratia intr-o conferinta de presa in aceasta dimineata (4 Iulie). 
"Aceasta nu inseamna ca biserica si-a schimbat pozitia, ci este doar o accentuare clarificata a angajamentului bisericii de a promova bunastarea copiilor oriunde," a spus Bettina Krause, purtator de cuvant al bisericii.

Virginia Smith, Director pentru lucrarea cu copiii in Biserica Adventista, a declarat ca obiectivul acestei declaratii este de "a defini o puternica atentionare ca biserica nu permite ca astfel de lucruri [abuzuri sexuale] sa se intample." Ea a explicat ca biserica incearca sa creeze un puternic suport pentru bunastarea copiilor la cel mai inalt nivel, asa incat sa poate fi transmis si la nivele locale.

Potrivit declaratiei, Biserica Adventista va continua sa lupte contra saraciei, analfabetismului, a lipsei de ingrijire medicala, a exploatarii, vulnerabilitatii si violentei care afecteaza vietile copiilor. Drepturile copiilor exprimate in declaratie includ: dreptul de a avea un camin stabil si iubitor, unde sa gaseasca siguranta si ferire de abuzuri; dreptul la ingrijire medicala adecvata si dreptul la libertate de discriminare si exploatare.

Smith a spus ca un numar crescand de Biserici Adventiste locale au pornit programe de ingrijire. Ea este preocupata ca aceste facilitati sa sustina liniile directoare de protectie a copiilor, astfel ca verificarile de fond ale politiei sa asigure faptul ca doar adulti responsabili lucreaza cu copiii.

Intr-un raspuns la o intrebare despre incidenta pedepsei corporale in scolile si casele Adventiste, Smith a spus ca Biserica spera sa educe adultii sa acepte caile de disciplinare a copiilor si sa-i invete "metode de educare bune (adecvate)."

Biserica planuieste sa ofere resurse variate pentru pastori la intalnirea lucratorilor. "Avem articole in revistele bisericii care au de-a face cu educatia copiilor," a spus Smith.

Scopul bisericii, a spus Smith, este de a "intari viata de familie si importanta unei interactiuni pozitive pe care copiii o au cu parintii."

-----------------------
Declaratie asupra valorii copiilor

Statement on Well-being and Value of Children

Adventistii de Ziua a Saptea afirma dreptul fiecarui copil la fericire si la un camin stabil, precum si libertatea si suportul pentru a creste si a deveni persoana intentionata de Dumnezeu.
In 1989, Adunarea Generala a Natiunilor Unite a recunoscut importanta fundamentala a copiilor prin adoptarea "Conventiei asupra Drepturilor Copiilor." In armonie cu multe din aceste principii inalte si considerand valoarea pe care Isus a dat-o copiilor cand a spus "Lasati copilasii sa vina la mine, si nu-i opriti, caci Imparatia cerurilor este a unora ca ei." (Matei 19:14), noi cautam sa ajutam copiii care sufera de unele din urmatoarele influente distructive:

*Saracia - Saracia afecteaza dezvoltarea copiilor, lipsindu-i de hrana necesara, de haine si adapost, afectandu-le sanatatea si educatia.

*Analfabetismul - Analfabetismul face dificila pentru parinti castigarea salariului sau a asigurarii pentru familia lor, iar pentru copii pentru a-si dovedi potentialul lor.

*Lipsa ingrijirii medicale - Milioane de copii nu au acces la ingrijire medicala din cauza lipsei  unei asigurari adecvate sau fiindca locuiesc acolo unde asistenta medicala nu este disponibila.

*Exploatare si vulnarabilitate - Copiii sunt exploatati si corupti atunci cand sunt folositi ca piata de munca ieftina, in meserii dure, in conflicte armate sau pentru placerile sexuale pervertite ale adultilor atacatori, precum si atunci cand sunt expusi la materialul sexual explicit din mass-media si de pe Internet.

*Violenta - In fiecare an multi copii mor de morti violente. Marea majoritate a persoanelor care sufera din cauza conflictelor armate sunt femeile si copiii. Copii poate adanci traume fizice si pshihologice, chiar si dupa ce luptele inceteaza.

In raspuns la punctele si nevoile de mai sus, Adventistii de Ziua a Saptea iau atitudine pentru urmatoarele drepturi ale copiilor:

1.Dreptul de avea un camin plin de iubire, unde sa fie in siguranta si liberi de orice abuz.
2.Dreptul la hrana, haine si adapost adecvat.
3.Dreptul la ingrijire medicala adecvata.
4.Dreptul la o educatie care sa pregateasca copiii pentru un rol pozitiv in societate prin dezvoltarea potentialului lor personal si prin oferirea de posibilitati de a-si castiga existenta.
5.Dreptul la o educatie morala si religioasa acasa si la biserica.
6.Dreptul la libertate de discriminare si exploatare.
7.Dreptul la personalitate, respect si dezvoltarea unei aprecieri de sine pozitive.
___________
Aceasta declaratie a fost votata de Comitetul Administrativ al Conferintei Generale a Adventistilor de Ziua a Saptea (ADCOM),  pentru a fi emisa in timpul Sesiunii Conferintei Generale la Toronto, Canada, 29 Iunie - 9 Iulie 2000

[Traducere: Lucian Mihailescu, Internet spre Cer, www.intercer.org ; Sursa : ANN http://session2000.adventist.org ]


Website by Intercer

Copyright 2000 - Intercer - www.intercer.ro / www.intercer.org , Slobozia, Romania