CONFERINTA GENERALA 
A ADVENTISTILOR DE ZIUA A SAPTEA
   English Romana : www.intercer.org/gc2000
Cuprins:
Home
Despre Sesiune
Program transmisii satelit
Stiri
Contact
 

Adrese:
Site-ul Oficial al Sesiunii
Conferintei Generale
Radio Vocea Sperantei-
transmisii zilnice din Toronto
Uniunea Romana Adventista
Internet spre Cer
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

STIRI

4 Iulie 2000

Delegatii au discutat un punct privind divortul si recasatorirea

Toronto, Canada .... [Andy Nash / ANN]
=========

Delegatii au inceput sa dezbata propunerea de revizuire a sectiunii privind "Divorul si recasatorirea" din Manualul Bisericii la lucrarile de azi ale celei de-a 57-a Sesiuni Mondiale a Adventistilor de Ziua a Saptea. Nu a fost luat inca votul.

Amendamentul isi are originea intr-o recomandata a Sesiunii Conferintei Generale din 1995, pentru reconsiderarea pozitiei fata de divort si recasatorire. O comisie internationala formata atat din angajati ai bisericii, cat si din laici a fost stabilita ulterior, in Aprilie 1999, pentru a trimite raportul lor catre Comitetul Administrativ al bisericii mondiale, care apoi l-a trimis Comitetului pentru Manualul Bisericii. "Veti vedea un numar de recomandari ale comisiei inclus in recomandarea revizuita," a spus noul secretar, Mattew Bediako.

Ieri mai multi delegati au solicitat ca sa se faca cunoscut raportul original al comisiei, si astazi delegatul Gerald Winslow, care in 1995 a facut o motiune pentru reconsiderarea divortului si casatorie, a distribuit raportul complet.

Ca adaugare la permiterea divortului si recasatoririi atunci cand unul din soti comite adulter sau perversiune sexuala ( a carei definitie include acum incestul, abuzul sexual asupra copiilor si practici homosexuale), amendamentul citeaza "abandonarea de catre sotul necredincios" (vezi 1 Corinteni 7:10-15) ca o cauza pentru divort, dar nu si pentru recastorire (pana cand sotul necredincios comite adulter sau perversiune sexuala ). In acelasi fel violenta fizica este o cauza de separare sau divort, dar nu si de recasatorire.

"Nu avem un document perfect," a spus VicePresedintele Lowell Cooper, anterior discutiei. "Nu raspunde la toate intrebarile. Incercam sa afirmam un ideal, dar in acelasi timp intalnim situatii care sunt mult mai departe de ideal. Dar acesta va fi un pas important inainte."

Dar cativa delegati au argumentat ca documentul de opt pagini nu merge departe indeajuns, intreband de ce "sotul necredincios legamantului" a fost limitat doar la adulter / perversiune sexuala. "Legamantul casatoriei prevede 'a iubi, a onora si a indragi'", a spus John Fowler, director asociat in educatie. "Abuzarea fizica a unuia din soti este o calcare a legamantului casatoriei."

Altii, ca Arthur Rodd din Diviziunea Trans-Europeana, a intrebat asupra ideii ca un sot divortat sa fie liber sa se recasatoreasca in functie de comportamentul fostului sot necredincios "Cum putem sa ne bazam pentru recasatorire in functie de care partener va pacatui primul cu altcineva?" a spus el.

Dar alti delegati s-au opus unora din revizuiri, incluzand "abandonul de catre un sot necredincios" ca o cauza pentru divort. "1 Corinteni 7:10-15 nu arata in mod clara ca abandonul este o cauza pentru divort," a spus Tunde Ojewole, din Diviziunea Africa-Oceanul Indian. "Abandon pe cat termen? Pe o saptamana? O luna? Un an?"

Dan Jackson din Diviziunea Nord Americana a sugerat ca documentul da prea multa putere conferintei/misiunii/campului. "Congregatia se afla de multe ori intr-o pozitie mai buna de a trata aceste aspecte," a spus el.

Discutiile vor fi reluate maine.

[Traducere: Lucian Mihailescu, Internet spre Cer, www.intercer.org ; Sursa : ANN http://session2000.adventist.org ]
 


Website by Intercer

Copyright 2000 - Intercer - www.intercer.ro / www.intercer.org , Slobozia, Romania