CONFERINTA GENERALA 
A ADVENTISTILOR DE ZIUA A SAPTEA
   English   Romana : www.intercer.org/gc2000
Cuprins:
Home
Despre Sesiune
Program transmisii satelit
Stiri
Contact
 

Adrese:
Site-ul Oficial al Sesiunii
Conferintei Generale
Radio Vocea Sperantei-
transmisii zilnice din Toronto
Uniunea Romana Adventista
Internet spre Cer
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

STIRI

5 Iulie 2000

Ne intalnim in St.Louis!

Canada, Toronto .... [Andy Nash] 

Cu o mica majoritate a delegatilor de la sesiunea de azi s-a votat intoarcerea amendamentului asupra divortului si recasatoririi, cu recomandarile delegatilor, catre Comitetul pentru Manualul Bisericii, pentru o urmatoare revizuire. Datorita acestei returnari in lucrarile de marti ale Sesiunii, acest document nu va fi votat pana la Sesiunea Conferintei Generale din 2005, de la St.Louis, Missouri. 

"Implicit am votat pentru deprecierea autoritatii Manualului Bisericii," a spus Laurie Evans, Presedinte al Diviziunii Pacificului de Sud. "Oamenii pot fi frustrati si vor lua problema aceasta in mainile lor, iar aceasta va rani unitatea Bisericii." 

Anterior acestei decizii, mai multi delegati au facut apel ca amendamentul sa nu se intoarca fara a fi votat. "Este imperfect, dar mai putin imperfect decat documentul curent," a spus pastorul Dave Gemmell, din Diviziunea Nord Americana. "Nu doresc sa traiesc cu aceasta situatie inca cinci ani." 

Ieri, sub conducerea lui Robert Kloosterhuis, delegatii au inceput schimbarea documentului de opt pagini cu intentia de a fi votat. Dar in aceasta dimineata, moderatorul Alfred C. McClure nu a permis schimbarea aceasta deoarece dansul (si aparent delegatia) crede ca daca o motiune a fost trecuta este impiedicata modificarea sa ulterioara. Procesul verbal al Sesiunii arata ca nici o astfel de motiune nu a trecut, ci doar a fost sugerata la inceputul sesiunii. 

De-a lungul celor trei ore ale intalnirii, delegatii au exprimat frustrare pentru ca pot dezbate acest document, dar nu il pot schimba. Un delegat l-a acuzat pe McClure ca se opune documentului. "Cu siguranta nu m-am opus documentului," a spus McClure ulterior. "Doar am incercat sa urmez procedura." 

Chiar inainte de pauza de masa, o motiune de a renunta la (presupusa) schimbare, a facut ca motiunea sa fie aproape respinsa. 

Lucrarile de dupa-amiaza au fost conduse (asa cum a fost programat) de Calvin B.Rock, dupa o discutie in particular a administratorilor bisericii. "Trebuie sa recunoastem ca sunt ceva probleme cu procedura," a inceput el. "Nu stim cum sa rezolvam aceasta problema pentru a merge inainte."

"Sau vom continua cu discutiile," a spus dansul, "intelegand ca noi nu amendam, ci referim sugestiile catre Comitetul Manualului Comunitatii. Sau vom permite sa fie facute amendamente, ceea ce inseamna ca ne intoarcem la sectiunea doi (din cele cinci) si atunci va trebui sa trecem prin tot documentul. Apoi va fi luat votul asupra intregului document." Rock a prevazut ca facand amendamente, delegatii nu vor termina agenda pana vineri, ziua de inchidere a lucrarilor.

Dupa mai multe motiuni respinse, delegatii au hotarat sa returneze documentul pentru revizuire.

Propusul Amendament asupra divortului si recasatoririi este produs de Comitetul pentru revizuirea Manualului Bisericii , bazat pe un raport al Comisiei pentru Divort si Recasatorire, formata dintr-un grup multinational care s-a intalnit incepand din 1995.

In timp ce documentul defineste in mod mai clar cauzele pentru divort, cum ar fi "abandonul din partea sotului necredincios" si abuzul fizic, acesta nu modifica in mod semnificativ pozitia anterioara a bisericii asupra divortului si recasatoririi. Ca si inainte, singura permisiune pentru recasatorire este adulterul sau perversiunea sexuala ( a carei definitie include acum incestul, abuzul sexual asupra copiilor, precum si practici homosexuale) a sotului necredincios.

"[Revizuirea] este doar o simpla schimbare a limbajului si o schimbarea a atitudinii - o atitudine mult mai crestina," a spus Mario Veloso, Secretar Asociat al Conferintei Generale. "Dincolo de motivele pentru recasatorire, documentul nu are nici un element nou. Biblia este mult mai deschisa asupra subiectului divortului, decat asupra celui al recasatoririi.

Dar mai multi delegati, din Diviziunea Africa-Oceanul Indian, au vorbit impotriva  "abandonului de catre sotul necredincios" (vezi 1 Cor.7:10-15) ca o cauza legitima pentru divort.

"Acest text a generat o multime de discutii," a explicat Lowell C.Cooper, Vice Presedinte al Conferintei Generale si presedinte al Comitetului pentru Manualul Bisericii, "dar el a rezistat scrutinului teologilor Bisericii."

Intreband ce se intelege prin 'sot necredincios', Cooper a spus ca aceasta inseamna daca sotul este Adventist sau nu.
___________
Iata care ar fi amendamentul ce se dorea introdus, dar care a fost respins:

Daca / Atunci : Respingerea Propunerii pentru Divort / Recasatorire

Daca sotul comite adulter sau perversiune sexuala ( a caror definitie include acum incestul, abuzul sexual asupra copiilor precum si practici homosexuale), atunci sotul credincios poate sa divorteze si sa se recasatoreasca..

Daca sotul necredincios abandoneaza pe celalalt sot, acesta poate sa divorteze, dar nu sa se si recasatoreasca, pana ce sotul necredincios nu a comis adulter/ perversiune sexuala.

Daca sotul credincios este cel ce abandoneaza, celalalt nu poate sa divorteze.

Daca sotul necredincios il bate pe celalalt, acesta din urma se poate separa sau divorta, dar nu se poate recasatori pana cand sotul necredincios nu comite adulter / perversiune sexuala.


Website by Intercer

Copyright 2000 - Intercer - www.intercer.ro / www.intercer.org , Slobozia, Romania