CONFERINTA GENERALA 
A ADVENTISTILOR DE ZIUA A SAPTEA
   English  Romana : www.intercer.org/gc2000
Cuprins:
Home
Despre Sesiune
Program transmisii satelit
Stiri
Contact
 

Adrese:
Site-ul Oficial al Sesiunii
Conferintei Generale
Radio Vocea Sperantei-
transmisii zilnice din Toronto
Uniunea Romana Adventista
Internet spre Cer
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

STIRI

6 Iulie 2000

Raportul Diviziunii Pacificului de Sud - "Actionand cu putere"

Toronto, Canada .... [Cherie Bowman / ANN] 

"In timp ce unii au adus coruri, noi aducem tineri." Cu aceasta declaratie a fost prezentata tema Festivalului International al Misiunii, de catre Diviziuna Pacificului de Sud. (SPD)

Provocarea acestei diviziuni a fost de a patrunde cu Evanghelia intr-o lume seculara. In 1970, 40 % din membrii SPD erau din Australia si Noua Zeelanda, iar restul de 60% cuprindea insulele Pacificului de Sud. In 1999, aceasta imagine s-a schimbat la un procent de doar 18% al membrilor din Australia si Noua Zeelanda.

Odata cu intrarea SPD in noul mileniu, ei au de-a face cu "provocarea unei cyber-lumi, de a face contact cu o generatie post-modernista", si ca rezultat tinerii "au inceput sa actioneze cu putere.'

Aceasta miscare a tinerilor este demonstrata de-a lungul celor cinci uniuni ce compun SPD. Uniunea Misionara din Papua Noua Guinee are un numar de peste 300,000 de membri. Matt Byrne din Uniunea de Conferinta Trans-Australiana a impartasit motivul pentru care a petrecut patru ani pentru a invata la o scoala misionara aborigena: 'atunci cand Il stii pe Isus si cand caile sunt deschise pentru ceea ce El vrea sa faci, miracolele se intampla."

Kalisto Wane, un fost prizonier din Uniunea de Misiune a Pacificului de Vest (WPUM) este acum un membru botezat al bisericii si se pregateste sa devina lucrator medical. El spune ca acum "conduce pe oameni pentru a-si schimba vietile.' Din Misiunea Centrala a Pacificului, fostul prizonier Henry impartaseste cum el si sotia au inceput impreuna cu un mic grup sa se intalneasca in fiecare Sabat. Cand a fost intrebat de ce si-a oferit viata lui Dumnezeu, el a raspuns "daca nu suntem alaturi de Dumnezeu, tot ceea ce facem este fara rost.'

Nicaieri nu este mai evidenta prezenta tinerilor in biserica asa ca in Uniunea de Conferinte Trans-Australiana. Aici conceptul de StormCo (Serviciu pentru altii conteaza cu adevarat) are un impact deosebit. "StormCo este totul despre a merge si a fi in legatura cu oamenii," spune Adam Sparke.

Zara Bichard spune ca "StormCo" aduce o intelegerea proasptaa a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea. Aceasta da tinerilor ocazia de a fi implicati si de a face o diferenta prin lucrarea lor. "In timp ce 21 din acesti tineri sunt prezenti la Conferinta Generala din Toronto, mai bine de 500 de tineri au renuntat la vacanta lor si lucreaza pentru Domnul de-a lungul Australiei.

Precedand o prezentare inspirata a Rugaciunii "Tatal nostru", de Mario Gentil, Dr.Barry Oliver, secretar executiv al SPD a declarat ca "sunt multe jungle si deserturi care continua sa ne provoace, dar prin harul lui Dumnezeu vom vedea lucruri mari in anii ce vor urma."

[Traducere: Lucian Mihailescu, Internet spre Cer, www.intercer.org ; Sursa : ANN http://session2000.adventist.org ]


Website by Intercer

Copyright 2000 - Intercer - www.intercer.ro / www.intercer.org , Slobozia, Romania