CONFERINTA GENERALA 
A ADVENTISTILOR DE ZIUA A SAPTEA
   English  Romana : www.intercer.org/gc2000
Cuprins:
Home
Despre Sesiune
Program transmisii satelit
Stiri
Contact
 

Adrese:
Site-ul Oficial al Sesiunii
Conferintei Generale
Radio Vocea Sperantei-
transmisii zilnice din Toronto
Uniunea Romana Adventista
Internet spre Cer
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

STIRI

7 Iulie 2000

Amendamentul privind Divortul si Recasatorirea returnat Comitetului, a fost adoptat

Toronto, Canada .... [Andy Nash / ANN]
-------------------------------------------------------

In aceasta dimineata delegatii au respins referirea de miercuri a amendamentului privind divortul si recasatorirea pentru a fi returnat Comitetului pentru Manualul Bisericii, si apoi au votat cu o majoritate covarsitoare adoptarea documentului. Nu au fost facute alte modificari, ramanand micile modificari deja votate marti.

Dupa ce motiunea de respingere a delegatului Gary Hodgkin din Diviziunea Pacificului de Sud a fost tratata, Henrik Ingo, din Diviziunea Trans-Europeana a trecut la adoptarea amendamentului 'asa cum apare acum'. Dupa cateva minute de discutii, delegatii au incheiat dezbaterile si apoi, prin aratarea cartoanelor galbene de vot motiunea a fost votata.

Unii delegati au ramas uluiti de aceasta rapida schimbare. "Tocmai am dat dovada de o serie de miscari parlamentare," a spus Samuel Koranteng-Pipim, membru al Diviziunii Africa - Oceanul Indian, angajat in Michigan. "Acesta este un punct ce va afecata binele Bisericii."

In timp ce nici un delegat nu a argumentat ca acest document ar fi lipsit de deficiente - desi Presedintele Comitetului pentru Manualul Bisericii, Lowell C. Cooper l-a numit "imperfect" - mai multi l-au descris ca o "imbunatatire" asupra regulilor existente privind divortul si recasatorirea. Daca amendamentul nu ar fi fost votat azi, el ar fi fost intors pentru a fi discutat la Sesiunea din St.Louis, Missouri, in 2005.

Amendamentul privind divortul si recasatorirea este lucrarea Comitetului pentru Manulul Bisericii, prin revizuirea raportului Comisiei pentru Divort si Recasatorire, un grup multinational care si-a inceput lucrarile dupa Sesiunea Bisericii din 1995.
In timp ce documentul defineste mai clar cauzele pentru divort, prin "abandonul de catre sotul necredincios" si "violenta fizica", acesta nu modifica in mod substantial pozitia anterioara a Bisericii asupra divortului si recasatoririi. Ca si inainte, singura permisiune pentru recasatorire este adulterul sau perversiunea sexuala (a carei definitie include acum 'incestul si abuzul sexual asupra copiilor', ca si practicile homosexuale).

"[Revizuirea] este doar o simpla schimbare a limbajului si o schimbarea a atitudinii - o atitudine mult mai crestina," a spus Mario Veloso, Secretar Asociat al Conferintei Generale. "Dincolo de motivele pentru recasatorire, documentul nu are nici un element nou. Biblia este mult mai deschisa asupra subiectului divortului, decat asupra celui al recasatoririi."

Dupa luarea votului, Presedintele Bisericii Mondiale, Jan Paulsen a indemnat sa nu mai existe alte dezbateri ulterioare asupra acestui document. "Am petrecut destul timp asupra acestuia," a spus el.

Intr-o alta actiune, delegatia a votat schimbarea formatului Manualului Bisericii. Continutul unor capitole vor fi impartite in doua tipuri de materiale: (a) continutul principal; si (b)note continand material explicativ care va apare la sfarsitul capitolului.

Schimbarea continutului principal va continua sa fie realizata numai de catre Sesiunea Conferintei Generale. Schimbarea notelor, poate fi pregatita pentru aprobarea Comitetului Executiv al Conferintei Generale la finalul intalnirii Consiliului Anual care are loc in perioada de cinci ani dintre Sesiuni.

[Traducere: Lucian Mihailescu, Internet spre Cer, www.intercer.org ; Sursa : ANN http://session2000.adventist.org ]


Website by Intercer

Copyright 2000 - Intercer - www.intercer.ro / www.intercer.org , Slobozia, Romania