CONFERINTA GENERALA 
A ADVENTISTILOR DE ZIUA A SAPTEA
   English   Romana : www.intercer.org/gc2000
Cuprins:
Home
Despre Sesiune
Program transmisii satelit
Stiri
Contact
 

Adrese:
Site-ul Oficial al Sesiunii
Conferintei Generale
Radio Vocea Sperantei-
transmisii zilnice din Toronto
Uniunea Romana Adventista
Internet spre Cer
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

STIRI

29 iunie 2000
 
Conventia Internationala a Avocatilor in domeniul Drepturilor Omului

Toronto, Canada...[Bettina Krause / ANN] Avocati si experti in domeniul libertatii religioase din lumea intreaga s-au intalnit in Toronto, pe 27 iunie, pentru a discuta responsabilitatea pe care o au in fata nivelului in crestere a persecutiilor religioase din intreaga lume.

Conventia, unul din numeroasele evenimente tinute in Toronto inainte de Sesiunea Mondiala a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, ce se va desfasura in perioada 29 iunie-8 iulie, este o ocazie pentru avocati sa discute chestiunea libertatii religioase. "Scopul principal al acestui eveniment este sa faciliteze dialogul dintre profesionisti ce doresc sa promoveze activ libertatea de credinta in lumea intreaga," spune organizatorul conferintei avocatul Barry Bussey, un lider Advetist din Oshawa, Canada.

Citand terorizarea Bisericii Adventiste din Turkmenistan de catre autoritatile guvernamentale in noiembrie 1999, ca un exemplu, Bussey spune ca exista in lumea intreaga oameni care au fost si continua sa fie afectati de persecutia religioasa. 

In remarcile sale introductive, Bussey a spus participantilor "ne revine o responsabilitate acuta fata de credinciosii din lumea intreaga care se confrunta cu persecutia religioasa."

John Graz, directorul Departamentului pentru libertate religioasa al Bisericii Adventiste Mondiale, a prezentat un raport privind libertatea religioasa pe glob, folosind materiale din raportul anual al Bisericii catre Natiunile Unite. Dr. Janet Epp-Buckingham, un avocat din Toronto, s-a concentrat asupra modalitatilor in care avocatii isi pot folosi mai efectiv vocile in lupta impotriva persecutiei religioase in tara si strainatate, chemandu-i sa fie "vigilenti impotriva dezinformarii si discriminarii" existente chiar si in tarile ce respecta libertatea religioasa.

Alti vorbitori si participanti au inclus pe Steve McFarland, director executiv al Comisiei SUA pentru Libertate Religioasa Internationala; Dr. Derek Davis, de la Institutul J.M. Dawson de la Universitatea Baylor din Texas si Dr. Clarence Hodges, director cu libertatea religioasa al Bisericii Adventiste din America de Nord.

[traducere Mariana Petre, genius@cicnet.ro, sursa: ANN]


Website by Intercer

Copyright 2000 - Intercer - www.intercer.ro / www.intercer.org , Slobozia, Romania