CONFERINTA GENERALA 
A ADVENTISTILOR DE ZIUA A SAPTEA
   English   Romana : www.intercer.org/gc2000
Cuprins:
Home
Despre Sesiune
Program transmisii satelit
Stiri
Contact
 

Adrese:
Site-ul Oficial al Sesiunii
Conferintei Generale
Radio Vocea Sperantei-
transmisii zilnice din Toronto
Uniunea Romana Adventista
Internet spre Cer
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
STIRI

29 iunie 2000
 
Sesiunea a inceput! - Comentarii de Adrian Bocaneanu

Dragi prieteni,

Scriu primele randuri ale acestui buletin din cabina de traducere din SkyDome, Toronto. Este ora 15:01. Sala este de dimeniuni inimaginabile. Cabina de traducere este la asa inaltime incat aproape ca mi se face rau de inaltime. Ceremonia de deschidere este putin intarziata. Tocmai a inceput sa cante o formatie de 10 persoane, par a fi din Africa - da, acum a aparut pe ecran numele formatiei: King's Messengers (Solii Regelui) din Diviziunea Africa de est. Cred ca deschiderea este amanata cu cca 15 minute.

Asa cum stiti, ziua in care imi scriu in mod obisnuit randurile saptamanale este joi - si aceasta joi este chiar 29 iunie, ziua asteptata cu atata emotie, ziua deschiderii sesiunii Conferintei Generale.

In asteptarea inceperii, sa va scriu cateva cuvinte despre saptamana care a trecut. Vineri seara trecuta am participat la ultima seara  dintr-o campanie de evanghelizare tinuta aici in Toronto de Walter Pearson, directorul postului TV Breath of Life (care lucreaza in mod special pentru populatia de culoare din America de nord). Pastorul Pearson este unul dintre cei mai vigurosi predicatori ai bisericii noastre din America de nord.

In Sabat am participat intr-o biserica din apropiere de Toronto la un simpozion organizat de ATS (Societatea Teologica Adventista). Numerosi teologi de seama ai bisericii au prezentat referate intr-o succesiune aproape neintrerupta, de dimineata pana seara.

Saptamana a fost consacrata Conventiei pastorale. Programul a cuprins in jur de cincisprezece predici sub titlul general: Calea crucii ne conduce acasa. Unele dintre aceste predici au fost coplesitoare - ati avut ocazia sa vedeti doua sau trei dintre ele prin satelit. Au fost trei perioade de seminare. Prezentarea contemporana a unor personaje sau evenimente biblice a creat momente foarte miscatoare - ati putut urmari joi seara pe Maria. S-a cantat, a fost timp de rugaciune, de partasie.

Cu cateva minute in urma a fost prezentata dna guvernator a provinciei Ontario, care este in acelasi timp reprezentanta reginei Commonwealth-ului. Excelenta sa a rostit o scurta alocutiune si a primit un semn de apreciere din partea presedintelui Conferintei Generale.

Sunt in sala inalte oficialitati din Papua-Noua Guinee si din Camerun.  Alte oficialitati vor veni in zilele urmatoare.

A fost prezentat timbrul produs de posta canadiana cu ocazia sesiunii - o idee deosebita - si un ansamblu sculptural reprezentand implinirea sperantei advente.

Si apoi, raportul presedintelui, cea mai mare parte constand intr-un program video. Foarte impresionant, cu un accent special pe misiune evanghelistica si pe servire sociala. Va rog  urmariti programul acesta vineri seara, pana la capat! In comentariu este amintit Bucurestiul, iar fragmentele filmate prezinta Romania de 7 sau 8 ori: scrierea Bibliei de catre tineri, fr Finley predicand in Sala Palatului, clasa de bucatarie a sorei Finley, botezul de la Bazinul Olimpic, cu fr Leonida Ghioalda botezand si sora Liliana Radu, ca un inger bun, ducand pe sus, prin apa, pe o sora mai in varsta la locul unde o astepta pastorul (am observat scena aceasta chiar atunci si mi-a ramas in memorie ca un adevarat simbol al implinirii misiunii - si acum am fost incantat sa vad ca operatorul TV a sesizat-o si a imortalizat-o!).

Ramaneti, va rog, vineri seara pana la incheierea programului (in jur de 22:20). Veti fi entuziasmati si incurajati ca niciodata pana acum! 

In seara aceasta s-a format comitetul de numiri al Conferintei Generale. Uniunea noastra va avea doi reprezentanti: fr Campian si eu. Acest comitet de numiri are nevoie de rugaciunile dv. Noi nu stim care este directia in care sa mergem, dar Dumnezeu stie si credem ca ne va calauzi. 

De la zece seara pana aproape de miezul noptii am fost in mijlocul unui grup de rugaciune, in sala de rugaciune in care delegati si invitati se roaga fara intrerupere, 24 de ore din 24. Partenerii de rugaciune au fost un pastor american, un pastor din Elvetia, fr Sylvain Romain, care conduce lucrarea in Turcia, si un tanar din Canada. Programul este condus de sora Ruth Jacobsen, care de ani de zile mentine mereu vie flacara rugaciunii de mijlocire in America si intreaga lume. 

Sesiunea este in plina desfasurare, si Dumnezeu este atat de aproape! 

Adrian Bocaneanu


Website by Intercer

Copyright 2000 - Intercer - www.intercer.ro / www.intercer.org , Slobozia, Romania