CONFERINTA GENERALA 
A ADVENTISTILOR DE ZIUA A SAPTEA
   English   Romana : www.intercer.org/gc2000
Cuprins:
Home
Despre Sesiune
Program transmisii satelit
Stiri
Contact
 

Adrese:
Site-ul Oficial al Sesiunii
Conferintei Generale
Radio Vocea Sperantei-
transmisii zilnice din Toronto
Uniunea Romana Adventista
Internet spre Cer
 


 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

STIRI

29 iunie 2000
 
"Biserica este mai larga, mai puternica si mult mai diversificata in misiune ca oricand", spune Presedintele Bisericii, Jan Paulsen

===================================================

"Familia Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea mondiala este mai larga, mai puternica si mult mai diversificata in misiune ca oricand in istoria noastra de 150 de ani", a spus pastorul Jan Paulsen, Presedintele Bisericii Adventiste mondiale, in deschiderea cuvantarii sale de prezentare a Raportului Bisericii. "Ne-a luat mai mult de 100 de ani ca sa castigam primul milion de oameni si ne-a trebuit doar un an pentru a adauga ultimul milion! Lauda Domnului!

Stand langa o fata din Peru si langa un baiat din Brazilia si langa sotia sa, Paulsen si-a inceput raportul aducand multumiri atat femeilor, cat si copiilor Bisericii. Totodata el a subliniat activitatea de misiune, care include diferitele agentii specifice ale Bisericii.

"Tot ceea ce Biserica noastra este isi gasesc intelesul in misiune. Misiunea este scopul nostru de a fi aici... Dar este adevarat intr-un mod special pentru lucrarile din cadrul Misiunii Globale si ale ADRA care ating vietile a multe mii de oameni. Ambele agentii sunt instrumente ale sperantei si ambele aduc viitorul catre oameni."

In sectiunea video a raportului, Paulsen a subliniat cele trei virtuti crestine - credinta, speranta si dragostea - ca unic raspuns pentru problemele lumii.

"Lumea pe care o numim 'casa' este infometata, violenta si un loc al tragismului. Secolul pe care il terminam a vazut cele mai mari tragedii din istoria lumii. Mai multi au murit in acest ultim secol, ucisi de semenii lor, decat in toata istoria. Recordul acestei lipse de umanitate ne sperie pe toti. Intr-o lume osandita la disperare si rau, rolul nostru este sa predicam si sa traim Evanghelia: credinta, nadejdea si dragostea. Sunt pe drumul nostru catre ceva mai bun - un loc mai bun si o viata mai buna, un viitor mai bun. Perspectiva noastra este cea a Marii Controverse si concluzia sa sigura este stabilirea Imparatiei Glorioase a lui Dumnezeu. In contrast cu durerea si moartea, cu crimele si suferinta, noi proclamam bucuria si fericirea cunoasterii lui Isus, care ne ofera viata vesnica. Pentru ca prin victoria lui Hristos, boldul mortii nu mai exista! Nu predicam aceasta prin puterea noastra, ci prin Hristos ca Domn, care transforma calitatea vietilor noastre acum si ne ajuta sa fim o comunitate a sperantei

Paulsen a descris Biserica drept o comunitate cu o misiune activa de castigare si cu un rol esential de jucat in transmiterea mesajului sperantei.

"Nu suntem o organizatie dirijata de manageri. Suntem o comunitate a credintei, o familie de credinciosi, una in Isus Hristos. Misiunea noastra, scopul nostru este de a transmite vestea cea buna si de a invita pe toti care doresc in familia lui Dumnezeu care asteapta nerabdatoare revenirea Sa. 

Paulsen a concluzionat raportul sau printr-o chemare la rugaciune. 17 delegati din o larga varietate de tari au participat impreuna la finalul  acestui program.

[traducere, Lucian Mihailescu, www.intercer.ro sursa: ANN,  http://session2000.adventist.org]


Website by Intercer

Copyright 2000 - Intercer - www.intercer.ro / www.intercer.org , Slobozia, Romania