CONFERINTA GENERALA 
A ADVENTISTILOR DE ZIUA A SAPTEA
   English   Romana : www.intercer.org/gc2000
Cuprins:
Home
Despre Sesiune
Program transmisii satelit
Stiri
Contact
 

Adrese:
Site-ul Oficial al Sesiunii
Conferintei Generale
Radio Vocea Sperantei-
transmisii zilnice din Toronto
Uniunea Romana Adventista
Internet spre Cer
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

STIRI

30 iunie 2000
 
Presedintele Bisericii Mondiale reales pentru un mandat de cinci ani

Toronto, Canada .... [Jonathan Gallagher / ANN]

Pastorul Jan Paulsen, Presedintele mondial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, a fost reales la ora 11:26 am (30 Iunie) pentru un mandat de inca cinci ani.

Paulsen este norvegian si a servit Biserica in aceasta functie si in ultimele 16 luni, avand atributii extinse administrative si pastorale, de profesor, director de colegiu si administrator al bisericii la cele mai inalte nivele.

"Este atat un privilegiu, cat si o onoare sa servesc Biserica si pe Domnul nostru", a comentat Paulsen in alocutiunea de acceptare. "Dumnezeu este cel ce ne cheama si ne sustine. Daca n-as avea aceasta convingere, cu siguranta ca ar trebui sa fug! Dar sunt reasigurat de calauzirea Domnului in viata mea si a sotiei mele Kari. Vom face tot ce ne sta in putinta pentru a indeplini indatoririle care sunt plasate pe umerii nostri. Vom incerca sa facem ceva deosebit pentru Biserica si pentru Domnul nostru. El ne da putere sa stim ca ne amintiti in rugaciunile voastre."

Realegerea lui Paulsen a fost primul vot al Sesiunii Bisericii Mondiale privind liderii Bisericii. Sesiunea, care se tine o data la cinci ani, conduce interesele Bisericii, incluzand alegerea liderilor, dezvoltarea programelor si a regulilor, revederea ariilor activitatii Bisericii si votarea unor declaratii.

Inainte de aceasta functie, Paulsen a lucrat ca vice-presedinte al Bisericii Mondiale intre 1995-1999. Sarcinile anterioare au inclus functia de preseinte al Diviziunii Trans-Europene, cu sediul la St.Albans, Anglia, director de colegiu in Anglia, misionar in Ghana si Nigeria. Este casatorit cu Kari Trykkerud Paulsen si are o fata si doi baieti.

Intrebat despre marile provocari care ii stau in fata, Paulsen a aratat catre cresterea rapida a numarului de membri ai Bisericii.

"Potrivit cu cresterea dramatica a bisericii, este o sarcina dificila", a comentat Paulsen. "Cel un milion de noi membri care au pasit in biserica in ultimul an constituie o adevarata provocare pentru Biserica - in termenii oferirii unei pastoriri spirituale precum si a locurilor de inchinare. La aceasta se adauga nevoia de a mentine impreuna o familie a credintei de pe intreg globul, cu diversitatea ei culturala, adusa impreuna intr-o unitate a dezvoltarii spirituale."

Alegerea presedintelui de catre cei 2000 de delegati a venit dupa ce numele sau a fost pus inainte Comitetului de Numiri al Sesiunii, compus din 174 de membri, reprezentand diferitele parti ale lumii.

Intr-o declaratie exclusiva catre Adventist News Network, dupa alegerea sa, Paulsen a subliniat importanta mentinerii identitatii si misiunii Bisericii.

"Biserica trebuie sa nu uite niciodata misiunea sa de a raspandi Evanghelia si de a duce fiecaruia in parte solia salvarii din partea lui Dumnezeu.", a spus el. "Avem nevoie de a privi la noi insine si de a fi siguri ca biserica este un loc unde ne gasim ca acasa - simtind caldura si prietenia comunitatii credinciosilor. Este esential sa cultivam elementele care ne unesc si care lucreaza impreuna pentru a transmite viata mai departe, nu  structuri birocratice.

Paulsen a concluzionat spunand ca priveste viitorul cu incredere. "Ca Biserica, avem o puternica credinta in viitor, si privim cu incredere la acesta, punand planurile noastre in mainile lui Dumnezeu, care conduce Biserica.

[traducere Lucian Mihailescu, Internet spre Cer, sursa ANN]


Website by Intercer

Copyright 2000 - Intercer - www.intercer.ro / www.intercer.org , Slobozia, Romania