Cele 736 de Imnuri Crestine pentru telefonul mobil
A. Cele 736 de Imnuri – text
Scurta descriere
Este vorba de o aplicatie (program) java capabila sa ruleze pe telefonele mobile. Aplicatia face posibila afisarea textului celor 736 de imnuri pe ecranul telefonului mobil si cu posibilitatea de a cauta imnul dupa numar (folosind tastatura numerica a telefonului) sau un cuvant cheie.
Pentru ce fel de telefon?
Aplicatia este destinata telefonelor mobile ce pot rula aplicatii JAVA (MIDP 2.0), in general telefoanele de generatie noua pot face lucrul acesta.
Memoria necesara pentru instalarea acestui program (~200k) este neglijabila in cazul unui astfel de telefon.
Instalare
Fisierul (*.jar) descarcat dupa internet in computer (http://media2.intercer.net/imnuri/736ImnuriCrestine.jar) trebuie transferat in telefonul mobil prin una din metodele care vi le pune la dispozitie telefonul, recomandam in ordine: bluetooth (BT), infrared (IR), cablu USB.
La incheierea transferului,fisierul va fi automat instalat in telefon.
Aplicatia este instalata de obicei la un loc cu jocurile sau alte aplicatii java.
Instructiuni de utilizare
Utilizarea este intuitiva. Nu cred ca ar fi nevoie de instructiuni, poate cateva comentarii:
Pentru prezentarea texului imnurilor crestine am folosit aplicatia java: "GoBible" (open source) care este de fapt conceputa pentru integrarea Bibliei pe telefonul mobil.
Apropos, va recomad Biblia Cornilescu in lb. Romana: www.intercer.net/bibliatelefon (sau direct: https://media2.intercer.net/biblephone/ro1/MIDP2.0/ro1BibliaCornilescu.jar)
Avantajul folosirii acestei aplicatiei este evident legat de motorul de cautare integrat si interfata ce faciliteaza gasirea usoara a unui imn folosind tastatura numerica a telefonului.
Exista insa si dezavantaje. Aplicatia a fost gandita pentru structura Bibliei orientata pe carti, capitole si versete. Iar numarul maxim posibil de capitole sau versete este limitat la 244 (suficiente pentru o Biblie), dar nu si pentru cele 736 de imnuri…Am gasit urmatoarea solutionare: fiecare imn este un verset, iar cartea este impartita in 7 capitole a cate 100 de versete fiecare. Exemple: imnul 76 este 0:76, imnul 356 este 3:56, imnul 501 este 5:01 iar imnul 500 este 4:100. (In mod practic este mai simplu decat apare in explicatia asta.)
A doua problema este legata de aranjarea textului pe ecranul telefonului deoarece nu am posibilitatea initierii unui "rand nou".
Reviziuire:
Textul imnurilor a fost extras din fisierele PPT puse la dispozitie de Uniunea Romana. Se poate ca in procesul de translatare a textului dintr-un format in altul sa apara erori. Eu am depistat si corectat pe unele si pe parcurs le vom rezolva si pe celelalte. Pot lipsi strofe portiuni de text (storfe) sau pot apare caractere atipice in text, pe care telefonul nu le recunoaste si le inlocuieste cu "patratele". Impreuna putem ajunge la o forma finala.
Scrieti problemele constatate la gaiusmax@intercer.net
B. Cele 736 de Imnuri – audio
Scurta descriere:
Este vorba de o colectie de fisiere *.mp3, unul pentru fiecare imn. Inregistrarea contine: instrumentul si solistul pentru toate strofele cantarii. Inregistrarile au fost puse la dispozitie de Uniunea Romana.
Pentru ce fel de telefon?
Desi multe telefoane mobile pot reda fisierele mp3, datorita volumului mare de melodii (736), doar telefoanle care permit atasarea unei memorii externe (card) pot cuprinde intreaga colectie de imnuri in format audio. Altfel fiecare imn fiind codat intr-un fisier separat, fiecare isi poate face propriile selectii in limita spatiului disponibil.
Nota: imnurile pot fi folosite si ca sonerii.
Instalare
Pe internet este disponibila colectia de imnuri in 2 formate:
http://media2.intercer.net/imnuri/736ic.56.zip la o calitate "buna" (56kbs, 44khz, mono) dar ocupa un spatiu generos 805Mb.
http://media2.intercer.net/imnuri/736ic.32.zip la o calitate "minima" (32kbs, 22Khz, mono) ocupand un spatu mai restrans 462Mb.
Descacati fisierul ce vi se potriveste. In interiorul arhivei ZIP gasiti cele 736 de fisiere mp3 pe care le puteti transfera in cardul telefonului mobil cel mai repede conectand cardul la computer printr-un cititor de carduri. Altfel, se poate si prin cablul USB al telefonului.
Copyright: Aceste materiale au fost pregatite si publicate cu acordul Comitetului Uniunii Adventiste Romane si sunt disponibile gratuit pentru utilizare.