Festivalul Corului Barbatesc la Botosani

Vineri, 9 martie, un numar mare de frati din Conferinta Moldova s-au suit la Botosani pentru Festivalul Corurilor Barbatesti. Impreuna cu ei au venit si sotiile deoarece acest festival a coincis cu sarbatoarea traditionala, ziua femeii. Hanurile si casele de oaspeti au fost ocupate din timp, vineri seara nemaifiind loc decat in staul. De frica sa nu petreaca noaptea pe ulitele intunecate, unii au pornit pelerinajul lor a doua zi dis-de-dimineata.

Templul din str. Varnav s-a dovedit a fi neincapator cand in Sabat de  dimineata pastorii Marius Munteanu si Lucian Cristescu au condus multimea in serviciul sfant de inchinare. Strajerii din Moldovita au adus cu ei trambitele frumos lustruite punctand cateva momente glorioase, inaltatoare.

In Sabat la ora 17 a avut loc momentul in care formatii barbatesti din Vatra Dornei, Poieni Solca, Moinesti, Botosani, Iasi si Razboieni si-au unit glasurile in lauda Celui care merita toata slava, Dumnezeul Cel Atotputernic. Pe langa imnurile inaltate de fiecare formatie in parte s-a format si un cor reunit acompaniat la pian de Dragos Apostol. Eroii Festivalului insa au fost tinerii din formatia de brass (alamuri) condusa de fratele Gabi Morosanu din Moldovita, care au facut „sa tremure sala-n cantat" cand au acompaniat imnurile „Glorie" si „Printre nori de osanale."

Au fost prezenti si multi oaspeti de seama incepand cu programul de dimineata. Printre ei se numara si Alina Cojocariu, profesor de flaut la Liceul de Arta Stefan Luchian. Intervievata fiind de fratele Marius Munteanu a marturisit ca se afla pentru prima data intr-o Biserica Adventista, dar ii place atat de mult incat chiar daca nu va mai fi invitata, ea tot ne va mai vizita.

Intr-o atmosfera de sarbatoare si cantec, bisericile din vecinatatea Botosaniului impreuna cu fratietatea din intreaga Conferinta s-au simtit mai aproape de Cer in aceasta zi festiva, zi sfanta de Sabat. Lauda toata sa fie a Domnului si gandul repetarii acestei experiente sa ne insoteasca pe toti cei prezenti la eveniment, dar sa ii molipseasca si pe cei care n-au fost cu noi.

Festivalul Corului Barbatesc la Botosani