Concert "Armonia Sperantei" la Constanta

Din anul 1994, la Constanta, a inceput sa emita Radio Vocea Sperantei (RVS), care ofera foarte multe posibilitati de transmitere a sperantei advente in medii in care biserica nu poate avea acces. Acesta a fost si obiectivul principal al organizarii concertului vocal – instrumental ,,Armonia Sperantei".  Sambata 3 martie, incepand cu ora 17, publicul a putut urmari cu incantare oaspetii invitati de RVS sa sustina  acest concert. Gazda evenimentului a fost sala de concerte ,,Sergiu Celibidache" a Colegiului national de arta ,,Regina Maria" din Constanta.

Interpretii au fost apreciati pentru calitatea exceptionala a concertului. Cornel Pana, profesor la Liceul de muzica ,,Dinu Lipatti" Bucuresti a oferit un recital de nai fiind,  acompaniat la pian de catre Cosmin Patrana, elev la acelasi liceu. Soprana Gratiela Mediana Vlad, solista la Teatrul de Opereta ,,Ion Dacian" Bucuresti a fost acompaniata la pian de Andreea Dobia, studenta la Academia de muzica Bucuresti. Au mai interpretat piese vocale Erno Bosormeni, iar Bogdan Dobia, frate cu Andreea Dobia, a cantat la vioara. Concertul a oferit si alte momente in afara muzicii care sa-L laude pe Dumnezeu.

Publicul a putut urmari o prezentare despre revista ,,Semnele Timpului" oferita de Laurentiu Nistor, membru al colegiului de redactie. Cei interesati au putut achizitiona la final numere recente din Semnele Timpului. Erwin Kestner, director ASEF filiala Constanta a prezentat un alt proiect realizat in colaborare cu RVS: cluburile de sanatate, care-I invata pe cei doritori sa isi schimbe stilul de viata si sa traiasca sanatos. Directorul RVS Constanta, Roland Paraschiv, a prezentat echipa RVS, care i-a incurajat pe cei prezenti sa urmareasca emisiunile recomandate in mod special cu aceasta ocazie.

Pentru ca acest concert s-a desfasurat in prima saptamana din luna martie, organizatorii au oferit un dar muzical tuturor doamnelor si domnisoarelor din sala, insotit de o amintire grafica a prezentei la acest concert. Madalina Caliman, eleva la Colegiul National de Arta ,,Regina Maria" a interpretat o frumoasa piesa vocala, acompaniata de Lucian Serbanica la pian.

In sala au fost prezenti multi medici, profesori, directori ai unor institutii de invatamant, alti oameni de cultura si arta, oameni de afaceri si rude, sau prieteni ai unor credinciosi adventisti care au refuzat in trecut sa viziteze Biserica Adventista. O doamna, cu lacrimi in ochi declara la final: ,,am trecut adesea pe langa biserica adventista, dar nu am intrat… Acum imi pare rau ca nu am facut-o !" Altcineva a comentat prestatia exceptionala a celor doi invitati speciali care au fost sufletul acestui concert: ,,Cornel Pana mi-a atins cu naiul sau cele mai adanci unghere ale sufletului, iar Mediana  Vlad a cantat atat de miscator despre dragostea lui Dumnezeu, incat plec de aici cu gandul indreptat in sus".  

Pot fi urmarite fotografii de la concert la adresa: http://www.adventistmuntenia.ro/newstext.php?id=476

Concert „Armonia Sperantei” la Constanta