Nume: Corul de copii "Flori si Stele"
Telefon: 021 6370383, 021 7770508, 074079397
Web: www.intercer.net/florisistele
E-mail: noulgrant@b.astral.ro, renestoicarvs@yahoo.com


Istoricul Corului de copii „Flori si Stele” BCAZS Noul Grant/Bucuresti

In anul 1976,  la initiativa doamnei Otilia Manea, a luat fiinta, in Biserica Crestina Adventista de Ziua a Saptea Grant – Bucuresti, un cor de copii, care a inceput sa sustina in mod regulat programe muzicale in biserica.

Dupa plecarea doamnei Manea in SUA in anul 1986, doamna Carmen Stoica a fost numita sa se ocupe de cor. Dupa preluarea corului, doamna Stoica nu a putut sustine decat doua programe in biserica, deoarece in august 1986, la indicatia conducerii comuniste a statului din acea perioada, localul unde functiona Biserica A.Z.S. Grant a fost demolat. In perioada august 1986 – mai 1992, Biserica A.Z.S. Grant a functionat intr-un cort, primind numele de Grant – Cort – Bucuresti.

In aceasta perioada dificila cand conditiile erau vitrege, Carmen Stoica a continuat sa se ocupe de micile vlastare ale comunitatii cu multa abnegatie. Desi vara copiii se sufocau de caldura, iar iarna tremurau de frig in anexele cortului, care erau de fapt niste baraci, aceste conditii nu i-au descurajat si nu i-au impiedicat de a se aduna si a invata cantece prin care sa-L laude pe Dumnezeu, iar corul in loc sa scada ca numar, a crescut in anul 1991 la 105 copii, cu varste cuprinse intre 6 – 18 ani.

Pana in decembrie 1989, activitatea corala a copiilor s-a desfasurat intre peretii de panza ai Cortului, deoarece regimul comunist din acea perioada nu permitea activitati religioase in afara bisericii.

Evenimentele din decembrie 1989 au deschis posibilitati nebanuite de a putea canta si in afara bisericii iar copiii nu au fost gasiti nepregatiti pentru acest lucru, deoarece corul a avut o activitate sustinuta in cadrul bisericii.

Astfel, trecerea de la sustinerea programelor in biserica, la scenele publice din Bucuresti si din tara a fost usoara si fireasca.

Primul concert sustinut in afara bisericii a fost la Teatrul Tanase din Bucuresti, in cadrul primei evanghelizari sustinute de pastorul Lucian Cristescu in Romania,  Sala Victoria in martie 1990. Cu aceasta ocazie, corul a avut nevoie de un nume si a fost ales ca nume titlul unei melodii foarte indragite de copii “Flori si Stele”.

Dupa aceasta prima manifestare in afara bisericii, a urmat o avalansa de concerte atat in Bucuresti, cat si in tara, copiii nealegand unde sa cante, ci au fost prezenti atat pe scenele salilor de concert din Bucuresti cum ar fi: Sala Radiodifuziunii Romane, Sala Polivalenta, Palatul Copiilor, Sala Palatului, in tara la Palatul Culturii din Targu Mures cat si la Caminele Culturale satesti din Ghimpati, Izvoare, la  Caminul de copii Handicapati din Tatarai, Penitenciarul din Codlea, la Palatul Cotroceni pentru presedintele Romaniei, la Comandamentul Trupelor de Jandarmi din Romania,  Filmari pentru Televiziunea Romana, etc.

Corul de copii“Flori si Stele” a participat in anii 1990, 1991, 1992 la Festivalul-Concurs, Interconfesional de muzica corala religioasa  „Laudae Domini” si a obtinut de fiecare data locul intai, iar in 1993 a obtinut Marele Premiu. A mai participat si in anii 1994, 1995, 1996, dar in afara concursului.

In anul 1997, a participat la Festivalul – Concurs Interconfesional „A Ta este Imparatia si slava” – unde a obtinut locul 3.

Peste tot Corul de copii “Flori si Stele” a dus mesajul  dragostei lui Isus prin cantec si vers. 

 Corul de copii “Flori si Stele” a sustinut  concerte in Bucuresti si in tara cum  ar fi la : Giurgiu, Bacau, Petrosani, Matca, Cluj, Constanta, Timisoara, Brasov, Alba Iulia, Sighetul Marmatiei, Sapanta, Reghin, Craiova, Sibiu,  Pitesti, Arad, Campia Turzi, Razboieni-Iasi, Ploiesti si multe alte locuri.

 In afara concertelor sustinute in tara, a mai sustinut  concerte in Germania, Franta, Spania, Italia si  Austria.

In anul 1988 a fost invitat in Germania, de Fundatia „Theodora”, unde a sustinut noua concerte de binefacere in Hamburg, Kovahl, Luneburg, Uelzen, HH.Berne, suma obtinuta fiind donata pentru construirea Caminului de seniori din orasul Cluj-Napoca/Romania, iar la intoarcere a sustinut un concert la Biserica AZS de la sediul Uniunii Austriece dinViena.

          In anul 2001 la invitatia diasporei romane din Paris, a facut un turneu in Franta, sustinand un numar de 9 concerte la Paris, Anduze, Montpellier si Colette de Deze.

La intoarcere a sustuinut trei concerte la Biserica romana din Viena,  pentru diaspora romana.

In anul 2003 la invitatia diasporei romane din Spania si Italia a sustinut in perioada 4 sept – 16 sept ,  un numar de 11 concerte in Spania –  la Madrid, Sagunto, Castellon si Zaragoza, iar in Italia, intre 18 sept – 23 sept , un numar de 5 concerte la Torino, Milano si Verona.

In anul  2004, in luna decembrie, a fost invitat de comunitatea romana din Viena si a sustinut 3 concerte pentru aceasta comunitate.

In anul  2007 in perioada 3-12 aprilie a raspuns invitatiei  Bisericii AZS Miscarea de Reforma din Germania – Gemeinschaft d.STA Reformationsbewegung/Schloss Lindach/Germania, unde a sustinut un numar de 4 concerte.

Tot in anul 2007 in perioada 13-19 decembrie  a raspuns invitatiei Bisericii AZS Ansbach din Germania, si a sustinut concerte in Bisericile AZS din Rothemburg, Ansbach, Guntzhauzen si Nurnberg, si in Bisericile Baptiste romane din Nurnberg si Ansbach.

Din martie 1990, pana in nov.2008 , a sustinut peste 350 de concerte si programe.

In afara acestor concerte si programe in deplasare, Corul de copii “Flori si Stele” sustine 6-8 programe anual in cadrul Bisericii A.Z.S. Noul Grant – Bucuresti, unde activeaza din anul 1992, an in care a fost dat in folosinta noul local al Bisericii AZS Grant, situat la cca 100 m de locul unde a fost Biserica demolata in august 1986 la indicatia conducerii comuniste din acea perioada..

In luna martie 2008, corul a implinit 32 de ani de activitate si 22 ani de cand este condus de doamna Carmen Stoica.

In acesti 22 de ani au facut parte din cor, peste 350 de copii.

In noiembrie 2008, corul are in componenta un numar de 70 de copii si raspunde in continuare cu acelasi entuziasm la toate invitatiile de a sustine concerte in biserica si in sali publice.

Nu stim cat timp va mai permite Dumnezeu existenta acestui pamant,dar atat cat El va ingadui, Corul de copii „Flori si Stele” nu va obosi sa-L prezinte pe Isus celor dornici de a-L cunoaste si  mesajul Lui de pace si dragoste pentru ei.

Si nu in ultimul rand, dorim sa aducem multumirile noastre celor ce au ajutat de-a lungul celor 31 de ani, din punct de vedere literar, muzical si tehnic corul – Benone Burtescu, Lavinia Stoica, Lariss Enache, Anca Stroescu, Amalia Uba, Cornelia Tutunaru, Bianca Visan, Cornel Maftei, Mihai Marinescu si Rene Stoica.

Daca doriti sa ascultati corul de copii “Flori si Stele” in biserica sau orasul dumneavoastra, il puteti invita trimitand o scrisoare pe adresa: Corul de copii “Flori si Stele”, B.C.A.Z.S. Noul Grant – Bucuresti, Romania, Sector 6, Cod 060244, str. Lucacesti, nr. 32.         


Ne puteti contacta si la adresele de E-nail  noulgrant@upc.ro, renestoicarvs@yahoo.com  sau la numerele de telefon  –  0040/(0)21/777.05.08 , 0040/(0)741079397 , 0040(0)744910487,  0040/(0)721/935538   

Puteti afla mai multe amanunte accesand  www.intercer.org/florisistele

Corul de copii „Flori si Stele”