Corul Conferintei Transilvania de Nord

Corul nostru, denumit "Corul Conferintei Transilvania de Nord", a fost infiintat la initiativa fr.Iosif Suciu. Ideea s-a materializat abia in februarie 1999. S-a facut un apel, prin pastori ca toti cei ce vor sa se reuneasca intr-un cor, sa vina la o data fixata la Cluj, pentru a se organizam corul. Asa am inceput!

   Aproximativ lunar o ocazie de duminica ne intalnim la repetitii, de obicei la Cluj. Fiecare corist face eforturi considerabile de timp si financiare pentru a participa, mai ales ca avem o buna parte dintre coristi de la mai bine de 200 Km. Numarul coristilor variaza in jurul cifrei de 120. Bineinteles ca la inceput au venit mai multi, care apoi vazand exigentele disciplinare si de ordine au renuntat. Au mai venit intre timp si altii, dar numarul celor care fluctueaza scade mereu.

    Nu am facut inca nici o selectie pe criterii tehnice, dar urmeaza totusi o pregatire pe aceasta tema, mai ales ca repertoriul, destul de pretentios pe care-l avem (nu este vorba despre piesele inregistrate pe CD, acesta este doar
un inceput modest), pretinde acest lucru. Vrem si speram sa putem continua aceasta lucrare apreciata de altfel in toate bisericile vizitate. Totul se invata la repetitie, intr-un timp record, desi covarsitoarea majoritate a participantilor nu au o pregatire muzicala speciala.

   Din 1999 am participat la o inaugurare si am vizitat cateva biserici locale dintre care amintesc: Leordina Centru, Leordina dupa Rau (Jud. Maramure), Nazna, Santana de Mures (Jud, Mures), Turda, Campia Turzii, Cluj A, Cluj
Speranta (Jud. Cluj), Sighetu Marmatiei, Moisei Izvoru Dragos, Viseu de Jos, (Jud. Maramures) etc. si urmeaza altele.

    Tinta noastra este de a promova un repertoriu variat, dar si adecvat pentru inchinare in bisericile noastre si a implica bisericile in cantare, muzica si lauda pentru Domnul. Inceputul modest, grabit si slab nu ne este reprezentativ si nici direct proportional cu rezultatele lucrarii noastre. Simtim ca Dumnezeu ne ajuta si vom lucra cu bucurie impreuna!

Despre Corul Conferintei Transilvania de Nord