Despre Pro Musica

"Cine stie canta frumos, stie si simti frumos!"
 
Noiembrie, 1996… Tinerii alearga in redescoperirea frumosului pierdut… numai ca unii au ales revelatiile generatiei PRO. Altii, altceva: PRO MUSICA. Si nu usoara le-a fost alegerea, cand imprejurul lor se agitau sa le capete atentia; PRO FM, PRO DEMOCRATIA, PRO TV… PRO… PRO… PRO…
 
Dar nu-i totul sa alegi, ci trebuie sa fii consecvent in alegerea ta. Dificultatea intervine atunci cand alegerile vin in conflict cu propriile interese. Nu totul e facut sa mearga, dar totul este facut sa izbuteasca, atunci cand stii din mana Cui sa ceri ajutorul. Totusi, nu e important doar sa ai valoare, ci sa stii cum sa o folosesti. Si pentru ca unii nu au stiu cum, s-au gasit dornici din toate colturile tarii sa spuna DA.
 
Si iata ce-a iesit:
Unu-i moldovean,
Altu-i ardelean,
Celalalt muntean,
Iar cel ardelean
Si cu cel muntean,
Marii se vorbira
Si se sfatuira
Sa-l aleaga sef
Pe cel moldovean,
in persoana Ancai Baciu-Vincent, careia Dumnezeu i-a dat harul si inspiratia sa rezolve consonant majoritatea disonantelor.
 
Prima ocazie in care s-a vazut rodul muncii noastre a fost in primavara anului 1997 la Festivalul National de Creatie si Interpretare, Ploiesti. Incepand cu anul universitar 1997-1998, ne-am implicat pentru o eficienta maxima in cadrul activitatilor Asociatiei Studentesti Amicus, Filiala Iasi. Am fost invitati sa participam la diferite concerte, ocazii de evanghelizare, festivaluri de tineret, seminarii publice, sau in biserici ale membrilor grupului nostru: Bacau, Cluj, Targu Mures, Braila, Bucuresti, Piatra Neamt, Pitesti, Slobozia, Ploiesti, Craiova, Brasov, Galati si altele.
 
In anul 1998, am obtinut locul I la Festivalul de Creatie si Interpretare, organizat de Asociatia Studenteasca Amicus, Craiova si, de asemenea, marele premiu la Concursul Cantate Domini, organizat in Republica Moldova. Tot in acest an, am inregistrat si prima caseta cu colinde. Anul 1999 a fost un an plin de realizari pe plan muzical. Cele doua concerte organizate la Filarmonica Moldova, Iasi, cu ocazia sarbatorilor de Pasti si de Craciun, au reunit grupuri muzicale adventiste, dar si muzicieni de prestigiu. Cu aceste ocazii, Amicus-ul ne-a inmanat diplome pentru o activitate deosebita.
 
Anul 2000 a fost un an binecuvantat. Dupa ce am primit locul I la Festivalul National de Creatie si Interpretare la Brasov, am inregistrat cea de-a doua caseta audio si primul CD, Ai Tai vom fi, sprijiniti de Radio Vocea Sperantei, Bucuresti, ceea ce a reprezentat un moment important in activitatea noastra.
 
In cadrul grupului, am format si trio-ul feminin, CANTUS SERENUS. Am gustat din repertoriul scris pentru voci egale si am incantat cei mai pretentiosi critici prin omogenizare si acuratete intonationala.
 
Scopul nostru este de a descoperi celor care inca nu cunosc bucuria nasterii si a invierii Mantuitorului, mantuirea la care El ne-a chemat si speranta de a-L vedea in curand. Iar planurile noastre de viitor nu sunt mai putin indraznete: vrem sa ducem lumii intregi mesajul grupului nostru: TOTUL SPRE SLAVA COMPOZITORULUI DIVIN!
 
Ne planuim o reuniune in Iasi, in vara anului 2008, unde va avea loc relansare CD-ului nostru intitulat: AI TAI VOM FI, unde vom petrece un week-end de neuitat cu toti membrii Pro Musica din tara si strainatate. Daca aveti intrebari in legatura cu reuniunea noastra, va rugam sa ne scrieti la ancavincent@yahoo.com. Multumim anticipat.
 
Domnul sa va binecuvinteze.
 
Anca Baciu-Vincent, dirijor

Despre Pro Musica