Cateva cuvinte despre GRAAL
Autor: Robert Demeter – roses4mum@yahoo.com (0740 689583)

Formatia “GRAAL” a luat fiinta in anul 2001, cand, inainte de sarbatori, cativa tineri si-au propus sa cante, sa compuna si sa valorifice piese crestine instrumentale ce combina muzica clasica cu cea moderna. 

Pana-n present, GRAAL a scos 3 albume, din care doua cuprind doar muzica instrumentala (piese crestine arhicunoscute, respectiv compozitii proprii), in 2003 si 2005, iar ultimul album, lansat in 2006, contine doar piese vocale.

Semnificatia numelui GRAAL: se presupune ca in trecut, GRAALUL a fost un vas special in mana lui Isus (Cina cea de taina). Chit ca in decursul timpului s-au nascut nenumarate legende legate de acest vas mistic (mai nou “Codul lui DaVinci” al lui Dan Brown aduce o noua teorie, total necrestina, cum ca GRAALUL nu a fost un vas, ci reprezinta trupul Mariei Magdalena, care se presupune ca a fost sotia lui Isus…etc…ar mai fi multe de spus aici…chiar s-a nascut si o secta cu denumirea GRAAL). Oricum, noi ne-am propus sa facem abstractie de toate aceste “reclame” negative ce apar in jurul acestui vas si sa cantam doar pentru a-L lauda pe El, singurul Dumnezeu adevarat. In acest fel, vrem ca si noi sa fim un GRAAL, un vas pretios, un instrument in mana Domnului.

Membrii actuali ai grupului sunt: Izabella Demeter (vioara, voce), Izabella Pasztor (pian), Semida Todoran (flaut), Ioana Borza (voce, chitara), Attila Kovacs (flaut) si Robert Demeter (chitara, voce).

Graal