Nume: Ioana Borza


Despre mine

Sunt din Medias, nascuta in luna florilor – 3 mai 1983. Este locul cu cel mai profund ecou in sufletul meu. Iubesc oamenii, imi place compania lor, ma incanta sa fac parte din grupuri cu preocupari diverse si interesante.

Farmecul muzicii m-a atras de cand eram cat un ghemotoc, iar bunicul ma tinea in brate si-mi fredona tot felul de melodii. Chitara mi-a fost data in maini cand eram scolarita si a trebuit sa exersez pana a sunat frumos.

Sunt perseverenta si ambitioasa, punctuala si constiincioasa, trasaturi de care Cel de Sus s-a folosit intr-un mod in care nici nu mi-am dat seama la momentul respectiv.

Dumnezeu mi s-a descoperit in timp ce invatam sa cant la cursurile de canto. Marius Petran, profesorul meu pe-atunci (acum un prieten pretios si drag), mi-a explicat ce inseamna o adevarata relatie cu Divinitatea. De atunci Il urmez, iar El ma slefuieste continuu pentru a fi mai increzatoare, mai organizata.

Comunitatea Medias „Pisc”, datorita oamenilor, prietenilor care ma apreciaza si pe care ii iubesc reprezinta tot ce poate insemna „acasa” aici pe pamant.

Pasionata de „arta de a-i invata pe altii”, profesez ca invatatoare la Scoala Romano-Americana din Tg-Mures. Cel mai frumos lucru este sa le cobor Cerul in inimioare celor  mai mici dintre noi prin cantec, imagini, povestioare si astfel sa distinga adevaratele valori.

Imi place sa citesc si ma atrag domenii variate: Biblia, literatura crestina (Ellen White), literatura romana (Liviu Rebreanu, Camil Petrescu, Adrian Paunescu, Nichita Stanescu), literatura universala (T. Hardy, Umberto Eco), psihologia si istoria. Iar operele literare mi se par depline atunci cand citirea randurilor este insotita de un fond muzical.

Ascult muzica crestina si nu numai. Din muzica crestina prefer: Grupul Agape, Formatia Adoramus, Corul Inger alb, Cvartetul Sael, solista Maria Suciu, Heritage Singers, Sandy Patti, Twilla Paris, Jennifer la Mountain si piesele gospel cantate de Elvis Presley.

Deseori afirm ca lumea aceasta fara muzica, ar fi foarte goala si trista. Exista si alte frumuseti de care ma bucur: ruginiul toamnei il admir in timpul plimbarilor prin parc si prin padure, sublimul iernii il acompaniez in cantec de colind, mireasma florilor de primavara si trilul pasarilor imi starneste dorul de Cer si de Tatal.

SCOPUL
Cand sunt intrebata ce talente am, primul impuls este sa nu fac remarcat talentul de a canta. Si asta, pentru a nu fi inteleasa gresit.

Insa e un dar de la Dumnezeu si  cantul meu este raspunsul plin de multumire si lauda fata de El. Prin glasul meu si ceeace cant doresc ca inima ascultatorului sa devina sensibila fata de vocea lui Dumnezeu.

Nu cant pentru marire sau pentru aprecieri (cant de cate ori am ocazia la serviciu, cand gatesc sau fac curatenie) dar fiecare dintre noi este constient ca in functie de atitudinea celui care asculta, daca este miscat sau nu, noi avem incredere si bucuria de a canta este sporita.

Grupul Agape mi-a oferit oportunitatea si bucuria de a canta alaturi de ei si de alti tineri talentati, in cadrul concertelor „ Agape si Prietenii”, concerte ce au scopul de a transmite lumii mesajul ca Dumnezeu este aproape.

Si marturisesc, atmosfera din concerte este incantatoare, dar si repetitiile ce stau la baza lor sunt frumoase pentru ca sunt impletite cu zambet, partasie, povesti si bine-nteles munca.

Deci scopul cantarilor mele este acela de a transmite oamenilor speranta, incredere si dorinta de a-L vedea cat de curand posibil pe Cel ce ne vrea ACASA.

CONCERTE
1. „Agape si Prietenii” –
Tg-Mures – 26 iunie 2005
2. „Agape si Prietenii” – Arad – 15 octombrie 2005

DISCOGRAFIA
1. „Armonii de vesnicie”
– album in lucru

CONTACT
Tel: 0742 004 788  sau  0740 047 394
E-mail:
borioana@yahoo.com

Ioana Borza