Lansarea grupului SENS, se intampla cu aproximativ 2 ani jumatate in urma, cand doi oameni plini de talent muzical si dorinta de a-L slavi pe Dumnezeu cu ajutorul notelor muzicale au reusit sa stranga cativa tineri entuziasti.

Cei doi oameni despre care vorbesc sunt Marius si Adina Lupu care de 10 ani tot au infiintat grupuri, cele mai multe in Iasi, dar cu trecerea timpului acestea au disparut. In prezent grupul Sens numara 13 membrii, toti din Bacau, cu o media de varsta de aproximativ 21 de ani. 
     
O parte dintre voi au putut vedea si asculta acest grup pe la festivalele de muzica sau la oricare eveniment la care a fost invitat. 
     
De remarcat este ca ei si-au facut singuri un studio intr-un apartament de bloc si dupa o perioada destul de lunga de munca au reusit sa scoata si un CD cu colinde intitulat „La multi ani”. Membrii grupului sunt foarte mandrii de realizarile lor de pana acum, multi dintre ei sacrificand serile de sambata seara la pizza sau la sala de sport, plimbarile prin oras cu prietenii, taberele de vara si chiar despartirea de famiile lor stabilite in alta tara. Anul acesta au reusit sa ofere aproximativ 300 de carti „Pasi spre fericire” celor la care au fost sa le cante cateva colinde. Una dintre cele mai mari realizari ale lor au fost cele doua concerte sustinute in serile de 21 si 23 decembrie la sala Ateneu a Filarmonicii Mihail Jora din Bacau.
     
Concertul de joi seara, a fost un concert care a avut doua parti. Prima parte a fost constituita numai din colinde in limba romana iar a doua a avut la baza cantece traditionale in limba engleza ( „Let it snow!” ; „I’ll Be Home for Christmas” ; „Swing low” ; „We wish you”) si chiar un colind jamaican care a insufletit sala (Tiny Little Baby).
    
Spre finalul partii a doua au mai fost doua piese pentru instrumentele cu coarde dar cantate vocal in stilul de baza al grupului acapella ( Polka Pizzicatto si partea a doua din Iarna de Vivaldi). 
    
Intre cele doua parti a cantat si invitatul special la acest concert, este vorba de corul de copii „Celestino” al bisericii AZS din Bacau centru, care a umplut inimile ascultatorilor de atmosfera nasterii lui Isus.
    
Concertul de sambata seara a fost acelasi de joi seara numai ca sala a fost parca mai neincapatoare pentru cei care doreau sa asculte minunatele colinde. Nici macar raceala nu a putut opri o parte din membrii grupului, vizibil afectati de aceasta, de a sustine acest concert. 
    
La iesirea din sala de spectacol toti cei prezenti au putut sa cumpere CD-ul cu colinde, sa faca o poza cu membrii grupului si dece nu sa obtina autografele lor.
    
Proiecte de viitor. Se are in vedere o noua serie de concerte de pasti, o parte poate chiar in strainatate, inregistrarea unor noi CD-uri anul acesta, unul pentru pasti si unul cu cantarile pe care le-ati auzit pe unde a fost grupul SENS.
     
Una din devizele grupului este <<da un „sens” vietii tale>>
     

 


 Grupul „SENS”

Lansarea formatiei SENS & Concertele de craciun