Activitatea muzicala a bisericii in centrul atentiei
(Pauliuc Paul Florin/Conferinta Moldova)

Dr. Wolfgang Stefani din Australia, expert de mare notorietate in muzicologie si estetica crestina, a prezentat la Stupini in data de 6 octombrie un seminar de muzica, apoi, impreuna cu pastorul Lucian Cristescu si cu delegatii conferintelor au dezbatut probleme legate de domeniul muzical, si au conturat cateva planuri pentru o viitor. In rezumat e nevoie:

– sa constituim un front unit impotriva elementelor profane care asalteaza muzica spirituala, curata. 
– sa avem materiale muzicale, partituri, culegeri corale, pentru copii, pentru diverse formatii, etc, precum si CD-uri si DVD-uri cu muzica buna.
– sa avem evenimente muzicale majore in diverse locuri ale tarii noastre, evenimente pentru care Sala Polivalenta si Sibiul sa fie luate ca niste repere de inceput.
– sa se infiinteze societati muzicale (una la nivelul unei conferinte) care sa ofere cadru legal precum si facilitati pentru diverse activitati.

Pentru indeplinirea acestor obiective s-a hotarat de asemenea realizarea unei baze de date la nivel national pentru o mai buna comunicare cu Uniunea si Conferintele, pentru organizarea mai facila a unor evenimente muzicale de anvergura si desigur pentru ca acestia sa se poata cunoaste intre ei.

Speram astfel ca in curand sa avem o baza de date a muzicienilor crestini cu studii superioare si autodidacti, care sa constituie o retea de influentare si promovare a muzicii crestine.

In acest scop s-au stabilit responsabili pentru fiecare conferinta care sa solicite de la fiecare pastor date personale ale tuturor celor ce activeaza intr-un fel sau altul in domeniul muzical in district (dirijori, profesori de muzica, instrumentisti, solisti, aranjori, textieri, etc.)

Activitatea muzicala a bisericii in centrul atentiei