Seminar pentru Conducatorii de Cantare Publica (CCP).
(Lucian Cristescu / AARC)

In Sabatul din 17 martie a luat startul unul din proiecte recente ale Comitetului Uniunii, acela de a pregati si de a pune la dispozitia comunitatilor conducatori pentru cantarea publica (CCP) in cadrul serviciilor divine.

Lipsa acestui rol, care sa asigure unitatea ritmica a cantarii publice, a fost pricina unor vechi frustrari. Mai mult sau mai putin, adunarile sufereau din cauza decalajelor create de ritmul prea alert al organistului sau din cauza decalajelor dintre sala si balcon si dintre diferite grupuri din adunare. Seminarul din 17 martie de la Stupini a venit ca raspuns la aceasta nevoie cronica.

Seminarul a strans 92 de delegati din cele sase conferinte, aproape toti lideri muzicali, intre care si cinci pastori. Seminarul a avut in vedere trei obiective: sa aseze baze comune de intelegere corecta a mesajului muzical; sa asigure unitatea de procedura in conducerea cantarii publice si sa creeze un spirit de echipa care sa conduca la partasie si, in viitor, la comunicare intre participanti. Foarte apreciate au fost activitatile derulate in grupele de atelier, ocazie cu care muzicienii au ajuns sa se cunoasca si sa comunice autentic.

Regretul celor mai multi a fost ca timpul a fost prea scurt pentru atatea cate se doreau impartasite. Iar gandul cu care delegatii au plecat a fost de a merge acasa si de a duce viziunea mai departe, formand ucenici si innoind bucuria de a canta pentru Domnul.

Seminar pentru Conducatorii de Cantare Publica (CCP)