Studiul 7 – HARUL

(ISAIA 53, ROMANI 5-7)

Copyright 2009, Bruce N. Cameron, J.D. Toate referintele biblice originale sunt NIV (New International Version), copyright 1973, 1978, 1984 International Bible Society, daca nu exista alte notari. Citatele din NIV sunt folosite cu permisiunea Zondervan Bible Publishers. Sugestii pentru raspunsuri se afla in paranteze. Rugati-va inainte, ca Spiritul Sfant sa va ajute sa intelegeti aceste studii. (Studiul poate aparea progresiv in cursul saptamanii).

INTRODUCERE: Cand un prieten de-al meu evreu a deschis discutia despre religie, a afirmat ca noi, crestinii am "rapit" religia lui. Ca raspuns, as putea spune ca noi am "completat" religia sa. Ca sa avem un punct logic, l-as intreba daca stie sa explice serviciul din sanctuar si sacrificarea mielului. Daca era numai faptul ca anumalul trebuia ucis ca sa ia asupra lui pacatele, de ce nu mai respectam aceasta traditie astazi? Un templu nu este necesar ca sa aiba sacrificii. Gandeste-te la aceasta: iudaism, islamism si crestinism. Cu totii acceptam Vechiul Testament ca si Cuvandt al lui Dumnezeu, dar numai crestinii il completeaza cu o conexiune logica cu privire la har. Isus, Mielul lui Dumnezeu, a luat asupra Sa pacatele noastre. Aceasta este ideea cu privire la serviciul din sanctuar din Vechiul Testament. Haideti sa patrundem direct in studiul nostru cu privire la har!

I. Harul care a fost prezis
A. De curand am auzit cativa oameni spunandu-mi ca legatura dintre Isus si profetia Vechiului Testament nu este destul de puternica. Haideti sa cercetam aceasta, citind Isaia 53. Citeste Isaia 53:1. Ce problema gasim in acest verset? (Ca Isaia (profetul Domnului) are un mesaj care nu a fost acceptat in totalitate).
1.

[list-related-attach type=”” count”-1″]