Deşi pare a fi doar un simplu joc de cuvinte, această afirmaţie reflectă realitatea crudă cu care se confruntă mulţi din cei ce ar trebui să se bucure de copilărie. Din păcate, pentru mulţi copii, bucuria nu mai există. Din fericire, eu şi cu tine putem răspândi în inimile acestor copii bucuria după care tânjesc. Şi cand fac această afirmaţie – prin care mi-ar plăcea să te provoc, o fac bazat pe multele experienţe trăite la finele anului 2012. Citeşte te rog, aceste gânduri:
– „Ce rău îmi pare că au trecut deja trei zile… că se termină programul acesta… ştiţi, de când mă ştiu nu am fost aşa de fericit şi bucuros. Nimeni nu şi-a luat timp special pentru mine, nimeni nu mi-a vorbit de dragoste, nimeni nu mi-a spus că este Cineva care mă iubeşte. Nimeni nu mi-a dat vreodată ceva gratis cum ne-aţi dat voi…Vă este greu să mă credeţi dar, promit să pun în practică tot ce ne-aţi învăţat pentru ca nici eu nici neam de neamul meu să nu mai treacă pe unde trec eu…!”
Timp de patru zile, cei 85 de copiii din Centrul de Reeducare Tg. Ocna au fost beneficiarii Şcolii Biblice de vacanţă cu titlul: „ Isus, mai mult decât un copil”. Temele abordate au fost diverse ca şi obiectivele propuse: Unicitatea noastră în ochii lui Dumnezeu, alegerile care ne formează, conţinutul este mai important decât ambalajul, Dumnezeu a evaluat viaţa mea mai mult decât pe a Lui. Ne-am dorit să îi ajutăm să înţeleagă că alegerile din prezent formeaza viitorul, să realizeze conceptul iertării, să accepte nevoia unei schimbări a vieţii – ca un răspuns la naşterea – moartea lui Isus şi să învete să îşi dedice viaţa lui Isus Hristos.
Fiecare întâlnire a fost presărată cu povestiri şi experienţe practice, cu activităţi practice, lucru manual, lucrările executate fiind folosite la expoziţia unităţii. La finalul programelor, toţi copiii primeau pachete cu articole de igienă personală, fructe, dulciuri, rechizite, etc. Pentru fiecare participant, sponsorul acestui proiect a asigurat câte o Biblie ilustrată pentru copii. Această carte a adus multă bucurie tuturor celor ce au primit-o.
Deşi mulţi dintre ei nu s-au putut bucura de gogoşile calde, arămii şi pufoase pe care mama sau bunica ni le pregătea cu noaptea în cap spre a fi proaspete şi apetisante pe când ne trezeam noi, sau nu s-au putut cuibări în poala bunicului, care ne făurea fluiere din salcie sau viori din coceni de porumb, deşi „copii străzii nu ajung pe strada copilăriei”, ei rămân tot copii şi au nevoie de tine şi de mine pentru a le înfrumuseţa copilăria, pentru a le oferi ceea ce poate doar în vis şi-au imaginat că pot avea, pentru a le întinde o mână atunci când toţi le întorc spatele şi pentru ca împreună să depăşească momentele de criză din viaţa lor ajutându-i să trăiască aşa cum ar trăi Isus astăzi . Cu siguranţă, şi tu poţi să le duci o bucată din „strada copilărei” în inimile lor.
Mihai Enea
Director SUP Molodva
0742 200350