SEMNELE FÂRȘITULUI MATEI 24
Christoși mincinoși. Războaie. Cutremure de pământ. Foamete și ciumi. Persecuții. Înmulțirea fărădelegii. Evanghelia propovăduită în toată lumea.
,,Când veți vedea toate aceste lucruri, să știți că Fiul Omului este aproape, este chiar la uși“
Semnele săptămânii 26 Aprilie 2012
Israelul, Egiptul şi stoparea exportului de gaze egiptene. Egiptul a luat decizia de a se sista exporturile de gaze egiptene în Israel? Premierul israelian Beniamin Netanyahu s-a arătat încredinţat că ar fi vorba de un simplu litigiu comercial. Spre deosebire de el, decizia companiei de stat egiptene, de a pune capăt livrărilor de gaze furnizate statului evreu prin compania israeliano-egipteană East Mediterranean Gas Company, a suscitat atenţia şi îngrijorarea legitimă a mediilor germane. Se ştie că raporturile israeliano-egiptene s-au tensionat subit şi masiv după debarcarea fostului preşedinte Hosni Mubarak. Această încordare n-a scăzut defel în urma victoriilor islamiste în recentele alegeri egiptene. Dimpotrivă. Se mai ştie că gazoductul transportând gazele egiptene în Israel via peninsula Sinai a fost în repetate rânduri aruncat în aer de către terorişti musulmani aciuaţi în zonele deşertice dintre Egipt şi Israel, zone scăpate în mare măsură de sub controlul autorităţilor după revoluţia egipteană. Tocmai frecvenţa atentatelor asupra acestui gazoduct ar fi, potrivit ministerului egiptean al petrolului, cauza opririi livrărilor de gaze. Notoriu e şi faptul că forţele islamiste extremiste care au reuşit să-şi adjudece majoritatea voturilor în alegerile egiptene, au cerut nu odată revizuirea tratatului de pace israeliano-egiptean. Exporturile egiptene acoperă circa 40 % din necesarul de gaze al Israelului. Decizia unilaterală egipteană de sistare a acestor exporturi, deplânsă şi condamnată de mai mulţi miniştri israelieni, ar putea provoca statului evreu pagube importante, chiar dacă liderul guvernului de la Ierusalim s-a arătat mai degrabă placid. Netanyahu a declarat că n-ar crede că la mijloc ar fi un calcul politic, ci un banal contencios economic. Premierul evreu a trimis, aluziv, la recentele descoperiri israeliene de zăcăminte de gaze, care potrivit lui, ar asigura independenţa energetică a Israelului atât faţă de egipteni cât şi faţă de alţii. Dar litigiul pare să confirme semnalele de alarmă lansate de observatorii îngrijoraţi de consecinţele victoriilor islamiste în alegerile din statele maghrebine care au trecut prin „primăvara arabă”.Olanda în plină criză guvernamentală. Guvernul olandez, unul din cele mai critice împotriva vecinilor care nu își țin finanțele în ordine, a demisionat, tocmai pentru că nu a fost în stare să-și convingă aliații și opoziția că planul de redresare fianciară pe care voia să-l legifereze este bun pentru țară. Luni primul ministru Mark Rutte a prezentat reginei Beatrix, demisia guvernului său. Diederik Samsom, liderul Labor Party, principalul partid de opoziție, l-a acuzat pe primul ministru că a abdicat tocmai când țara avea mai mare nevoie de claritate și direcție.
India. Test cu rachetă. India a testat o rachetă cu rază lungă ce poate transporta focoase nucleare şi poate lovi ţinte din China şi Europa. O nouă cursă a înarmării. În fruntea acesteia se află China, ceea ce justifică cumva acţiunile recente ale Indiei vecine de a-şi extinde la rândul ei arsenalul. Autorităţile de la New Delhi vor exacerba eforturile militare, pentru a le aduce la nivelul Beijingului. China a reacţionat deocamdată relaxat la testul Indiei, dar nu şi-a spus cu siguranţă ultimul cuvânt în această chestiune. Nici SUA nu sunt prea îngrijorate de India, ci tot de China, ţară care şi pe scena internaţională respectă doar regulile care îi convin.
|
||