Christoși mincinoși. Războaie. Cutremure de pământ. Foamete și ciumi. Persecuții. Înmulțirea fărădelegii. Evanghelia propovăduită în toată lumea.
,,Când veți vedea toate aceste lucruri, să știți că Fiul Omului
este aproape, este chiar la uși“
Semnele săptămânii 3 Mai 2012
Anticristul prevestește apocalipsa pe 30 iunie. Anul 2012 este plin de date apocaliptice. Secta “Growing in Grace”, condusă de autointitulatul anticrist Jose de Luis de Jesus, cu adepți în 35 de țări diferite, 287 de posturi de radio și o rețea de televiziune non-stop în limba spaniolă, prevestește apocalipsa pe 30 iunie, iar cei care nu-și tatuează numărul 666 vor pieri, conform credinței lor. “Toți cei care nu cred în noi vor fi distruși”, se anunță pe multe panouri din SUA, Brazilia și alte opt țări în care este prezentă secta, iar oamenii sunt îndemnați să-și tatueze simbolul 666. Conducătorul sectei din Canada, Alex Poessy, a explicat cum va fi apocalipsa din 30 iunie: “În acea zi, corpul lui Jose de Luis de Jesus, care e un om ca și mine, va deveni nemuritor. Va trăi pentru totdeauna. Asta se va întâmpla cu el, dar și cu adepții lui. Toți cei care nu cred, vor fi distruși”, a spus el. Adepții sectei sunt încântați că data de 30 iunie se apropie. “Lumea nu se va sfârși. Se va sfârși acest sistem. Toate guvernele și valorile tranzacționale vor cădea. Noul guvern al 666 va prelua puterea”, a mai spus Poessy. Jose de Luis de Jesus, născut în Ponce, Puerto Rico, în 1946, insistă ca adepții lui să-i spună “tată”. Secta a fost înființată în 1986, iar mulți spun că grupul este mai mult decât un cult. și despre banii sectei au apărut întrebări după ce o parte din fonduri a fost transferată într-o bancă din Columbia pe numele conducătorului său. Jose de Luis de Jesus s-a retras din viața publică pe 22 aprilie pentru a se întoarce la “transformarea” din 30 iunie, când secta lui va “conduce lumea”. “Un guvern în care vom conduce totul într-o ordine perfectă. Acesta este mesajul meu de plecare pentru voi. Timpul a trecut. Ne vom revedea curând la Armageddon”, a spus el în mesajul de rămas-bun. Oameni din religie și experți în sociologie și-au manifestat îngrijorarea privind data prevestită de sectă pentru că se tem pentru viața sectanților. Sociologul Lorne Dawson a explicat că un termen limită arată că secta este în încurcătură: “Este un indicator puternic că autoritatea conducătorului este știrbită, își pierde din adepți, nu mai recrutează oameni așa cum o făceau. și nimic nu unește un grup și atrage atenția decât o nouă anunțare a apocalipsei”, a spus sociologul de la Universitatea Waterloo. Predicția 30 iunie este asemănătoare cu cea a californianului Harold Camping, care spunea că apocalipsa va veni pe 21 iunie 2011. Nu s-a întâmplat așa și de rușine acesta s-a retras din viața publică.
Nigeria atentate. În ultimele zile au avut loc în Nigeria mai multe atentate care demonstrează extrema instabilitate politică și acțiunile tot mai susținute ale grupării teroriste islamiste Boko Haram. Duminica trecută în orașul Kano în nordul țării, în timpul unui serviciu religios care avea loc în localurile universității Bayero, un grup de bărbați mascați, înarmați până în dinți, au făcut erupție, și după ce au lansat dispozitive explozive făcute din cutii de băuturi gazoase, au împușcat fără milă pe cei care încercau să fugă. Comisarul de poliție Ibrahim Idris, a confirmat că atacul efectuat de teroriști a ucis pe loc cel puțin 16 persoane și rănit grav alte 22. În aceeași zi în orașul Maiduguri, a avut loc al doilea atac în care și-au pierdut viața un pastor și patru enoriași care participau la un serviciu religios. Samuel Tizhe, purtătorul de cuvânt al poliției a confirmat atacul și faptul că Boko Haram, este acuzat că a condus acest atac, dar este clar că autoritățile sunt zgârcite în detalii, iar populația este înfricoșată să dea detalii de frica acțiunilor represive pe care secta le întreprinde împotriva celor care vorbesc în public despre aceste atentate. Tot în nordul nigeriei în orașul Jalingo, capitala statului Taraba, a avut loc pe 28 aprilie un atentat asupra unui convoi oficial în care se afla un ofițer superior de poliție. Au fost ucise 11 persoane și rănite peste 20. În același timp sediile ziarului This Day, din Abuja, capitala țării și din orașul Kaduna, din nordul țării au fost atacate cu bombe, de aceeași grupare teroristă. În urma acestor atacuri grupul islamist Boko Haram, a publicat un video în care sărbătorește aceste atacuri și “promite” altele împotriva organelor de presă nigeriene și străine care “insultă islamul” prin materialele publicate. Scopul declarat al sectei este de a impune formarea de state care să fie administrate de legea islamistă, în nordul țării acolo unde locuiesc majoritatea musulmanilor.
Mexic. Cutremur. Un cutremur de 6,3 grade s-a produs marți în Oceanul Pacific, în apropiere de coasta statului mexican Chiapas (sud), conform institutului american de geofizică (USGS). Cutremurul s-a produs la o adâncime de 44 km. Epicentrul seismului a fost la 82 de km sud-vest de orașul Tapachula (Chiapas), și la 265 de km față de Guatemala. Un alt cutremur de 4,5 s-a produs în același loc cu puțin timp înainte, iar un altul, de 5,7, s-a produs la aproximativ 200 de km la sud-vest de Mexic. Nu au fost înregistrate distrugeri sau victime, conform rapoartelor survenite imediat după cutremur.
Turcia. Cutremur. Un cutremur de 5,1 grade s-a produs joi în vestul Turciei, informează agenția Anatolia. Cutremurul a avut loc în orașul Hisarcik, în provincia Kutahya. Turcia este situată la îmbinarea mai multor plăci tectonice și este frecvent afectată de cutremure.
Afganistan. Atentat. Un atentat sinucigaș cu mașină-capcană a avut loc miercuri, în centrul orașului Kabul, la scurt timp după plecarea președintelui american, Barack Obama, aflat într-o vizită surpriză în capitala afgană, potrivit șefului poliției locale. Atacul a avut loc pe strada Jalalabad unde se află mai multe baze militare străine, a precizat Mohammad Ayub Salangi. În timpul acestei vizite care a durat aproximativ șase ore în timpul nopții de marți spre miercuri, după un an de la eliminarea lui Osama ben Laden în Pakistan, Obama le-a promis americanilor “o nouă zi” după mai mult de un deceniu de război în Afganistan. El a mai semnat și un acord de parteneriat strategic împreună cu omologul său afgan, Hamid Karzai, încadrând condițiile unei prezențe a soldaților americani în această țară până în 2024. Ultima incursiune a insurgenților talibani la Kabul a avut loc pe 15 aprilie, atunci când au lansat șase atacuri coordonate în întreaga țară, vizând Parlamentul, un vicepreședinte, forța NATO în Afganistan (ISAF) și ambasade occidentale.Aceste atacuri, cele mai masive din cei peste zece ani de conflict, s-au soldat cu moartea a 47 de persoane, dintre care 36 de insurgenți. Talibanii, îndepărtați de la putere la sfârșitul lui 2001 de către forțele internaționale conduse de Statele Unite, și-au intensificat insurecția în ultimii trei ani, desfășurându-și acțiunile de gherilă pe aproape tot teritoriul acestei țări.
Buenos Aires. Explozie. Un dispozitiv aparent artizanal a explodat marți în fața edificiului în care se găsesc birourile Uniunii Europene de la Buenos Aires, provocând distrugeri materiale minore fără a răni nici o persoană, conform forțelor de poliție. Adjunctul ministrului argentinian al Afacerilor Externe, Eduardo Zuain, a luat legătura cu ambasadorul UE în Argentina pentru a îi transmite solidaritatea Guvernului. “Poporul și Guvernul argentinian condamnă acest act, precum și toate formele de violență”, conform unui comunicat al Cancelariei argentiniene. Explozia s-a produs cu puțin timp după ce doi necunoscuți au abandonat un sac în fața porții clădirii, potrivit unui agent de securitate care a adăugat că evenimentul a fost înregistrat de camere de supraveghere. Ministrul Afacerilor Externe, Hector Timerman, a adus în repetate rânduri în prim plan Uniunea Europeană, în ultimele zile, acuzând UE că dorește să excludă Argentina de la negocierile între UE și blocul sud-american Mercosur (Brazilia, Argentina, Uruguay, Paraguay) în vederea stabilirii unui tratat de liber schimb, în măsură să contracareze decizia Argentinei de naționalizare a companiei petroliere YPF, controlată de spaniolii de la Repsol. UE a criticat această decizie, fără a răspunde la o declarație spaniolă care evoca posibilitatea ca negocierile să continue între UE și Mercosur fără participarea Argentinei.
Ucraina, între bombe și violarea drepturilor omului. Ucraina a reacaparat centrul atenției germane. La Berlin clasa politică, șocată de tratamentul inuman aplicat Iuliei Timoșenko, a amplificat presiunile exercitate asupra oficialităților din Kiev. În răstimp, autoritățile ucrainene au de făcut față unei serii încă neelucidate de explozii, soldate cu zeci de răniți. Întâmplător sau nu, seria celor patru atentate cu bombe s-a produs la Dniepropetrovsk, orașul de baștină al Iuliei Timoșenko, situat la patru sute de km sud-est de capitala ucraineană. În primele relatări s-a afirmat că detonările au rănit cel puțin 27 de persoane, între care trei în mod grav. Una din deflagrații iscată de o bombă ascunsă într-o ladă de gunoi a avut loc la o stație de tramvai. și celelalte explozive au detonat în zone în genere aglomerate, la o gară și în apropierea unui cinematograf. Autoritățile s-au arătat alarmate. Ministrul de interne Zaharcenko a anunțat rapid că se va deplasa la fața locului, iar președintele Ianukovici a declarat că țara sa s-ar confrunta “cu o provocare”. În fapt însuși șeful statului ucrainean este omul care-și provoacă și țara proprie, și străinătatea liberă și democratică. O face de o bună bucată de vreme, prin tratamentul inuman pe care regimul de la Kiev îl aplică fostei adversare politice a președintelui, Iulia Timoșenko. După condamnarea și trimiterea ei după gratii, Timoșenko a început să fie bătută și maltratată de gardieni. În opinia unor analiști occidentali, Ianukovici încearcă s-o neutralizeze pe Iulia Timoșenko și să elimine pe veci posibilitatea ca prezentabila și carismatica ex-șefă de guvern să-i mai pună în pericol întâietatea politică în Ucraina. Președintele Germaniei, Gauck, a contramandat participarea sa la o întâlnire la nivel înalt a președinților central-europeni care urmează să se desfășoare la mijlocul lunii mai la Yalta, în Ucraina. Opoziția a salutat această decizie. Gestul său simbolic, coordonat cu executivul berlinez, transmite un mesaj cât se poate de clar președintelui ucrainean. Același mesaj a lansat și comisarul european pentru justiție, Viviane Reding, care, spre lauda ei, și-a revocat intenția de a urmări în Ucraina primul meci al campionatului european. De altfel, nu e clar dacă Angela Merkel își va mai putea efectua propria ei călătorie programată să aibă loc, în Ucraina, în timpul aceluiași campionat. Probleme cu deplasarea pe teritoriul ucrainean are și ministrul de interne german Hans-Peter Friedrich, care deține și portofoliul sportului. Friedrich le-a cerut autorităților ucrainene să se asigure că Timoșenko va primi o îngrijire medicală adecvată. și șeful diplomației germane, Westerwelle, s-a arătat alarmat. Nu întâmplător, devreme ce însărcinata ucraineană pentru drepturile omului a confirmat maltratarea în închisoare a Iuliei Timoșenko. La rândul său, Markus Löning, emisarul special al guvernului federal pentru probleme legate de respectarea drepturilor omului a cerut soluționarea cazului Timoșenko încă înaintea campionatului de fotbal, prin punerea ei în libertate pe motive umanitare. Revendicări similare au formulat și liderii opoziției germane de centru-stânga. În fața avalanșei de condamnări internaționale, autoritățile de la Kiev au tot interesul să distragă atenția de la sistematica încălcare a drepturilor omului și de la violarea, la fel de sistematică, a principiilor democrației și statului de drept în Ucraina. Dacă oamenii lui Ianukovici au procedat ei înșiși la această abatere a atenției generale printr-o veche metodă kaghebistă, în speță prin înscenarea în regie proprie a actualei serii de atentate cu bombe de la Dniepropetrovsk, rămâne de stabilit. Cert este, că, dacă nu-și vor revizui urgent atitudinea antidemocratică, autoritățile ucrainene vor sfârși nu doar prin a produce grave pagube – nu doar de imagine – propriului popor, ci și prin a se autoizola.
O boală necunoscută a apărut în Vietnam. Începând de la sfârșitul anului 2010 a apărut în Vietnam o nouă boală necunoscută până acum. Bolnavii prezintă la început ulcerații pe mâini și picioare, apoi ficatul și alte organe interne sunt atinse și în cele din urmă bolnavii mor. Începând cu aprilie 2011 au fost recenzate 170 de cazuri, dintre care 20 au murit deja. Ministrul sănătății Vietnamez Thanh Long, cât și Wu Guogao, un responsabil OMS din Hanoi, și-au exprimat îngrijorarea deoarece nu se știe exact cauza nici tratamentul eficace pentru acestă boală care afectează mai ales copiii în centrul Vietnamului.
Minte sănătoasă în corp sănătos. Alimente “sănătoase” care sunt ne-sănătoase. Influențați de reclamele publicitare, sau de anumite persoane deîncredere, uneori devenim convinși că unele alimente sunt mai sănătoase decât altele și le consumăm încredințați că sunt și bune pentru sănătatea noastră. Specialiștii în nutriție însă sunt de altă părere, iar presa este din ce în ce mai insistentă în a atrage atenția asupra lor, relatează recent ziarul online Huffingtonpost.com.
Margarina: De mult se știe că untul nu reprezintă chiar un aliment sănătos, fiind de origine animală, iar margarina, fiind de origine vegetală, poate fi de preferat. În realitate grăsimea vegetală trece prin multe prelucrări complicate până ajunge să fie margarină și orice calitate de vegetală este pierdută. Sfatul nutriționiștilor: untul este mai puțin dăunător sănătății, însă de preferat este uleiul de măsline.
Iaurtul: Iaurtul este o sursă excelentă de calcium și vitamina D, dar majoritatea iaurtului comercializat în USA, precum și multe țări europene, conține multă grăsime și zahăr. De preferat este iaurtul ne-îndulcit, ne-aromat și fără grăsime.
Fructele uscate: Fructele deshidratate au devenit tot mai populare pe piața alimetară, pentru că sunt ușor de transportat și consumat între mese când îți este foame. Multă lume însă nu realizează că fructele uscate sunt extrem de bogate în calorii și pot contribuii la obezitate. Un sfert de cupă cu fructe uscate conține peste 100 calorii, mai mult decât două cupe cu fructe proaspete.
Croissant: Puțini sunt aceia care pot rezista acestei delicatese franțuzești care la prima vedere pare o gustare inofensivă. În realitate, un croissant poate conține peste 20 de grame de grăsimi și 400 de calorii.
Salatele cu sos: Deși salata de crudități este sănătoasă, majoritatea sosurilor (salad-dressing) cumpărate din magazine conțin maioneză. Sosul cel mai sănătos și simplu este din ulei de măsline, lămâie sau oțet.
Carnea de curcan: S-a format prejudecata, în ceea ce privește carnea decurcan, că este mai slabă decât carnea roșie, și deci mai sănătoasă. Total eronat; carnea de curcan, mai ales de curcan cumpărat din magazine, conține aproximativ aceeași cantitate de grăsime ca și carnea roșie.
Napolitanele: Un pachet cu 100 grame de napolitane conține de două orimai multe calorii decât o felie de tort. Problema constă în umplutură, o cremă formată din grăsime și zahăr.
Cartofii prăjiți: Atât cartofii prăjiți calzi, cât și cei reci de la pungă, conțin extrem de multe grăsimi și sare. Pentru o gustare între mese sunt de preferat câteva nuci, alune, sau arahide.
Textul săptămânii. ,,Vegheați dar, pentru că nu știți în ce zi va veni Domnul vostru”. Matei 24,42
Petre și Paul Gheorghe