14. Cand El vine

Oriunde in lume oamenii sunt disperati si cauta speranta. Filozofiile omenesti au esuat. Planurile de pace n-au reusit. Cu visurile lor spulberate, milioane de oameni striga: "Mai exista vre o speranta?" Lectia de azi descopera un mesaj biblic de speranta pentru barbati si femei care traiesc in secolul 21.

1. Cum numeste Biblia cea de a doua venire a lui Hristos?

"Asteptand fericita noastra nadejde si aratarea slavei marelui nostru Dumnezeu si Mantuitor, Iisus Hristos." Tit 2:13.

2. Cum descrie Biblia revenirea Domnului Iisus?

"Caci cum iese fulgerul de la rasarit si se vede pana la apus, asa va fi si venirea Fiului omului. Atunci se va arata in cer semnul Fiului omului, toate semintiile pamantului se vor boci si vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere si cu o mare slava." Matei 24:27, 30.

3. Cine va vedea pe Domnul Iisus cand El revine? Cei mantuiti si cei pierduti Il vor vedea?

"Iata ca El vine pe nori. Si orice ochi Il va vedea." Apocalips 1:7.
"Atunci se va arata in cer semnul Fiului omului, toate semintiile pamantului se vor boci si vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere si cu o mare slava." Matei 24:30.

4. Venirea Domnului Iisus va fi un eveniment tacut sau secret?

"Caci Insusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, Se va pogora din cer." 1 Tesaloniceni 4:16.

Domnul Insusi se va pogora cu :
A. _______________________________
B. _______________________________
C. ________________________________

5. Daca cineva ne spune ca Domnul Hristos vine in secret, ce trebuie sa credem?

"Atunci daca va va spune cineva: "Iata, Hristosul este aici, sau acolo", sa nu-l credeti. Deci, daca va vor zice: "Iata-L in pustie", sa nu va duceti acolo! "Iata-L in odaite ascunse", sa nu credeti." Matei 24: 23, 26.

Ce expresie a folosit Domnul Iisus de doua ori pentru a ne spune cum sa reactionam in fata celor care pretind ca Iisus vine in secret?
Iisus a spus __________________________________________________________

6. Ce cuvinte foloseste Biblia spre a descrie cele doua grupuri de oameni care vor fi in viata cand Iisus vine?

"Cine este nedrept sa fie nedrept si mai departe; cine este intinat sa se intineze si mai departe; cine este fara prihana sa traiasca si mai departe fara prihana. Si cine este sfant sa se sfinteasca si mai departe!" Apocalips 22:11.

A. Cine este ___________________; cine este________________________;

B. Cine este ____________________; cine este ______________________;

7. Oare arata Biblia ca, dupa ce Iisus va veni, va mai exista o a doua sansa pentru cei ce nu si-au predat viata lui Hristos?

Da ___________;           Nu ____________________;

8. Conform Bibliei, cand este timpul potrivit sa decidem pentru Hristos?

"Iata ca acum este vremea potrivita; iata ca acum este ziua mantuirii." 2 Corinteni 6:2.

Timpul pentru decizie este ______________________________

Astazi este ziua de pregatire pentru venirea Domnului Hristos. Singura cale pentru a fi pregatiti pentru venirea lui Iisus este sa fim gata si sa stam gata. Dumnezeu niciodata nu ne promite ziua de maine. El ne da numai ziua de astazi. Astazi nu este prea tarziu, deoarece astazi este ziua mantuirii. Mantuirea inseamna predare lui Hristos. Ai luat aceasta decizie in viata ta? Exista ceva ce te-ar putea impiedica sa fii gata pentru revenirea lui Iisus? Pleaca-te in rugaciune chiar acum si preda-ti intreaga viata Lui. Daca n-ai facut-o niciodata pana acum, fa-o acum pentru prima data. Bratele lui Hristos sunt larg deschise pentru tine.