Armaghedon
Semnarea tratatului de pace dintre Israel şi Egipt la 26 martie 1979, a marcat un moment deosebit în istoria Orientului Mijlociu. După ani de animozităţi amare presărate cu conflicte militare, o naţiune arabă şi o naţiune iudaică s-au îmbrăţişat una pe alta cu promisiuni de pace.
Ce a însemnat asta pentru buzunarul mic al sionismului ale cărui lupte pentru supravieţuire au atras sprijinul şi aprobarea Statelor Unite? Înainte de moarte, preşedintele egiptean Anwar Sadat nu a reuşit să ofere siguranţa şi pacea permanentă care i-au lipsit Israelului din zilele lui Avraam. Răspunsul la dilema Israelului se descoperă clar în fantasticile profeţii din Biblie.
După Cuvântul lui Dumnezeu, Israelul nu va afla adevărata scăpare de duşmanii lui până ce împăraţii de la Răsărit nu îi vor da-o. Ultima lui luptă nu s-a dat încă. Cartea Apocalipsei descrie o alianţă cu nişte apărători puternici care în cele din urmă distrug asupritorii Israelului şi îi oferă siguranţă veşnică. Acestor aliaţi li se dă numele enigmatic de “împăraţii din Răsărit” în Apocalipsa 16:12. Practic ei intervin ca să salveze Israelul în timpul războiului de la Armaghedon, descris în Biblie drept conflictul final care urmează să aibă loc pe această planetă. Toate naţiunile vor lua parte la acest război, dar Israelul va fi singurul biruitor.