1. Calatoria noastra spatiala

Nu stiti cat de mare este Universul? Nici eu nu stiu! Permiteti-mi sa va dau doar o mica idee.

Soarele nostru se gaseste la o departare de 93 milioane de mile de Pamant. El este de o suta de ori mai mare decat Pamantul. Dar stiti ca acest soare este cea mai mica si mai neinsemnata stea in ceruri? Atunci de ce este asa de luminos? Deoarece este atat de aproape de noi –  numai 93 milioane de mile departare. O alta cea mai apropiata stea este de 300.000 de ori mai departe.Cea mai mare viteza cunoscuta de noi este viteza luminii. Lumina parcurge 186.300 mile pe secunda. Nu pe ora, ci pe secunda. Aceasta este de 36.000 de ori mai rapida decat orice satelit construit de om, care merge cu 18.000 mile pe ora. Timp de un an de zile, lumina strabate sase sextilioane mile (adica 6 urmat de 12 zerouri). Mintea noastra nu poate pricepe cat este de departe. Doar intr-o zi lumina parcurge 23.990.400.000 mile, o cifra pe care n-o intelegem. Distanta pe care lumina o parcurge intr-un an de zile este numita de oamenii de stiinta un AN/LUMINA.
 
Unele stele sunt atat de departe de noi incat trebuie 20.000 de ani/lumina pentru ca lumina lor sa ajunga pe pamantul nostru. Desigur, mai sunt si alte mistere in marele Univers al lui Dumnezeu. Nu e de mirare ca Psalmistul spunea: "Cerurile spun slava lui Dumnezeu, si intinderea lor vesteste lucrarea mainilor Lui." Psalm 19:1.

Cum am mai putea sa ne indoim ca exista un Mare Creator care a facut aceste lucruri, asa cum scrie in Geneza 1:1? "La inceput, Dumnezeu a facut cerurile si pamantul." Si in Psalmul 33:6. "Cerurile au fost facute prin Cuvantul Domnului, si toata ostirea lor prin suflarea gurii Lui."
 
Intelepciunea si realizarile omului nu sunt nimic in comparatie cu maretia, intelepciunea si puterea lui Dumnezeu. Poate ca cineva mai incearca sa spuna: "Nu exista Dumnezeu" si ca Universul si planeta noastra au venit la existenta in mod accidental; ca omul s-a dezvoltat din formele inferioare de viata, probabil la inceput a fost melc, apoi broasca, mai tarziu a devenit maimuta si apoi s-a dezvoltat in om. Ce ridicol! Asa cum se spune in 1 Corinteni 3:19  "Caci intelepciunea lumii acesteia este o nebunie inaintea lui Dumnezeu. De aceea este scris: "El prinde pe cei intelepti in viclenia lor."

Vom calatori vreodata in spatiu? Nu stiu ce vei raspunde, dar eu spun: Da! Stiu foarte putin despre rachete si sateliti. Dar eu stiu ceva despre Cuvantul lui Dumnezeu, care spune ca noi vom calatori prin spatiu. Este o calatorie pe care o vom face toti. Tot ce trebuie sa facem acum este sa decidem daca vrem sa mergem.

Ioan 14:1-3: "Sa nu vi se tulbure inima. Aveti credinta in Dumnezeu si aveti credinta in Mine. In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri. Daca n-ar fi asa, v-as fi spus. Eu Ma duc sa va pregatesc un loc. Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi." Aceasta e promisiunea lui Iisus cand, intr-o zi, a discutat cu ucenicii Sai.
 
El S-a inaltat la cer spre a fi cu Tatal, dar intr-o zi, El va veni iarasi si va lua pe urmasii Sai spre a fi impreuna cu El. In Matei 28:18-20 ni se spune: "Iisus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei si le-a zis: "Toata puterea Mi-a fost data in cer si pe pamant. Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Si invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit. Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului. Amin."Apoi in timp ce mainile Lui s-au intins sa-i binecuvinteze, Iisus S-a inaltat la cer. Ucenicii priveau in sus, cand au auzit glasuri in spatele lor: "Barbati Galileeni, de ce stati si va uitati spre cer? Acest Iisus, care S-a inaltat la cer din mijlocul vostru, va veni in acelasi fel cum L-ati vazut mergand la cer."

"Acelasi Iisus."  Ce bucuros sunt ca El nu Se va schimba. Acelasi Iisus care a vindecat pe orbi, pe muti, care a inviat pe morti si a mangaiat pe multi, Acelasi Iisus va veni iarasi. Cum? Tot asa cum S-a inaltat.

"Iata ca El vine pe nori. Si orice ochi Il va vedea." Apocalips 1:7. Il veti vedea cu ochii vostri.Am auzit pe unii zicand: "Interpretarea mea este cå Hristos vine cand esti convertit. Este o venire spirituala in inima ta."
 
Prieteni, din punct de vedere spiritual, Iisus nu ne-a parasit niciodata. El ne-a spus: "Eu voi fi cu voi totdeauna chiar pana la sfirsitul lumii." El este aici chiar acum din punct de vedere spiritual. Unii cred ca venirea Lui are loc la moarte, cand moare omul. O astfel de credinta slaveste moartea! Biblia spune ca moartea este un dusman si Iisus va distruge moartea!"Vrajmasul cel din urma, care va fi nimicit, va fi moartea." 1 Corinteni 15:26. Venirea lui Iisus este opusul mortii pentru poporul Sau. El va aduce nemurirea pentru cei vii si va deschide mormintele pentru toti cei care au murit in Hristos. "Nu va mirati de lucrul acesta; pentru ca vine ceasul cand toti cei din morminte vor auzi glasul Lui." Ioan 5:28.

"Caci Insusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, Se va pogorâ din cer, si intai vor invia cei morti in Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti impreuna cu ei, in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul." 1 Tesaloniceni 4:16-17.

Iisus S-a inaltat pe un nor. Cand va reveni, va veni pe un nor si noi, cei care Il iubim, vom fi rapiti sa-L intalnim pe nori. Atunci va incepe voiajul nostru in spatiu, cand ne va duce in locasul pe care El ni l-a pregatit.
 
Dragi prieteni, a doua venire  a lui Iisus va fi cel mai mare eveniment al istoriei, de fapt, va fi sfarsitul istoriei acestei lumi. Va fi oare sfarsitul pentru noi sau minunatul inceput al vesniciei impreuna cu Dumnezeu? Ce straniu ca asa de putini oameni cred in a doua venire a lui Hristos si putine biserici predica despre aceasta. In Noul Testament a doua venire a lui Hristos este mentionata de 300 de ori. De ce nu mai este predicata? "Diavolul nu doreste sa fie predicata cea de a doua venire a lui Hristos, caci nimic nu va trezi pe oameni ca aceasta". D. L. Moody.

Este timpul sa ne trezim, nu-i asa? Unii cred ca Iisus deja a venit in 1914. Daca ar fi adevarat, nu e straniu ca nimeni din ceilalti nu stiu nimic despre aceasta? In Apocalips 1:7, Biblia spune ca: "Orice ochi Il va vedea."

Matei 24: 23-26. "Atunci daca va va spune cineva: "Iata, Hristosul este aici, sau acolo", sa nu-l credeti. Caci se vor scula Hristosi mincinosi si prooroci mincinosi; vor face semne mari si minuni, pana acolo incat sa insele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi. Iata, ca v-am spus mai dinainte. Deci, daca va vor zice: "Iata-L in pustie", sa nu va duceti acolo! "Iata-L in odaite ascunse", sa nu credeti."
 
Exista o alta idee despre felul cum va reveni Domnul Hristos. Se numeste "Rapirea Secreta", prin care se arata ca sfintii vor fi rapiti deodata in taina (in secret) si nimeni nu va sti pana cand se va vedea ca sfintii lipsesc. Cum va reveni Domnul Iisus? El nu va veni in taina.
"Caci cum iese fulgerul de la rasarit si se vede pana la apus, asa va fi si venirea Fiului omului." Matei 24:27.

El va fi vazut de la Rasarit la Apus. "Cand va veni Fiul omului in slava Sa, cu toti sfintii ingeri, va sedea pe scaunul de domnie al slavei Sale."

Matei 25:31. El nu va fi singur. Toti ingerii din cer vor fi cu El. "Caci Fiul omului are sa vina in slava Tatalui Sau, cu ingerii Sai; si atunci va rasplati fiecaruia dupa faptele lui."

Matei 16: 27."Caci de oricine se va rusina de Mine si de cuvintele Mele, se va rusina si Fiul omului de el, cand va veni in slava Sa si a Tatalui si a sfintilor ingeri."

Luca 9:26.Cand Iisus va veni iarasi, El va avea slava Lui Insusi, slava Tatalui si slava tuturor ingerilor din cer.

Dragi prieteni, a doua venire a lui Iisus va fi cel mai mare si cel mai important eveniment. Nu va fi nimic in secret."… va spun ca de acum incolo veti vedea pe Fiul omului sezand la dreapta puterii lui Dumnezeu si venind pe norii cerului." Matei 26:64.

Domnul Iisus a spus ca va veni ziua cand veti "vedea pe Fiul omului sezand la dreapta puterii lui Dumnezeu si venind pe norii cerului." Aceasta promisiune a lui Iisus este importanta, deoarece este singura promisiune pe care El a facut-o sub juramant. Desigur, noi nu avem nevoie de un juramant din partea lui Iisus pentru a verifica tot ce a spus. Orice a spus Iisus era adevarul absolut si ne putem increde in el. Dar faptul ca Iisus a marturisit sub juramant trebuie sa inlature orice indoieli despre revenirea Sa pe norii cerului si ca orice ochi Il va vedea.
 
Dragi prieteni, ati planificat sa mergeti in cer cand va veni Iisus? Sunteti gata? Ne trebuie timp de pregatire pentru calatoria spatiala. Va trebui sa trecem un test.

"Aici este rabdarea sfintilor, care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Isus." Apocalips 14:12.

"Ferice de cei ce isi spala hainele, ca sa aiba drept la pomul vietii si sa intre pe porti in cetate!" Apocalips 22:14.

In Exodul 20 ne este prezentata Legea celor Zece Porunci. Ce tragedie ca astazi foarte putini oameni sunt interesati si ingrijorati despre aceste porunci, cand Dumnezeu ne-a spus ca este datoria noastra sa le pazim. "Sa ascultam dar incheierea tuturor invataturilor: Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui. Aceasta este datoria oricarui om." Eclesiastul 12:13.

Este imposibil pentru noi ca pacatosi sa tinem Legea lui Dumnezeu. "Drept raspuns, Isus i-a zis: "Adevarat, adevarat iti spun ca, daca un om nu se naste din nou, nu poate vedea Imparatia lui Dumnezeu." Ioan 3:3. Pacatosii nu pot intra in cer. Trebuie sa ne nastem din nou si sa devenim oameni spirituali (duhovnicesti), copii ai lui Dumnzeu. 
 
Cum se va face aceasta?

"Caci, daca este cineva in Hristos, este o faptura noua. Cele vechi s-au dus: iata ca toate lucrurile s-au facut noi." 2 Corinteni 5:17.

Astronautii spuneau ca erau binevoitori sa moara pentru cauza stiintei si a tarii lor, cand era vorba de primul zbor spatial. Zborul nostru spatial spre Imparatia lui Dumnezeu este posibil numai pentru ca Iisus a binevoit sa moara pentru noi, pacatosi pierduti. "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica." Ioan 3:16.

Iisus a murit pentru tine si pentru mine. Primindu-L pe El, noi suntem nascuti din nou si pregatiti pentru Imparatia Lui.
 
Intr-un autobuz aglomerat era si un pastor care-si tinea Biblia in mana. Cativa tineri, cand l-au vazut cu Biblia in mana, au inceput sa râda si sa spuna glume. Dupa o vreme, pastorul s-a ridicat si se indrepta spre iesire. Un tanar i-a strigat: "Pastore, cat de departe e cerul?" Pastorul i-a raspuns: "Numai un pas, nu vrei sa-l faci si tu acum?"

Nu vrei sa faci un pas acum? Daca vrei, atunci va fi un loc rezervat pentru tine in marea calatorie spatiala impreuna cu Domnul Hristos.