Înţelegând darul limbilor

Un adevăr uimitor: Legenda spune că atunci când grecii nu au reuşit să captureze cetatea Troia nici măcar după un asediu de 10 ani, au recurs în cele din urmă la o stratagemă. Armata greacă s-a prefăcut că pleacă pe mare lăsând în urmă pe ţărm un imens cal sculptat în lemn, aparent un dar pentru învingători. Darul, însă, era de fapt plin cu luptători înarmaţi! Sinon, un spion grec din interiorul Troiei, i-a convins pe troieni să aducă între zidurile cetăţii calul, spunându-le că acest lucru ar face, în mod misterios, Troia invincibilă. În acea noapte, Sinon a eliberat trupele ce se ascundeau în calul gigantic. După ce i-au ucis pe gardienii troieni, le-au deschis porţile soldaţilor greci care aşteptau, iar Troia a fost cucerită şi arsă.

Capitolul Unu
Deosebiri de interpretare Un dar din partea duşmanului poate fi fatal. Lumea interlopă a expediat cu succes multe ţinte umane ornând frumos în hârtie colorată şi fundă câte o bombă ce exploda atunci când pachetul era desfăcut. Astăzi diavolul foloseşte un dar contrafăcut al Duhului – o formă păgână a darului vorbirii în limbi – pentru a-şi asigura accesul în biserica lui Dumnezeu şi a o distruge din interior.
La scurt timp după ce m-am botezat, mergeam cu autostopul din Palm Springs spre Los Angeles pentru a o vizita pe mama mea. Cam pe la jumătatea drumului, m-am urcat în maşina unei amabile doamne penticostale, de vârstă medie, care a fost foarte încântată să audă de recenta mea convertire. În timp ce conducea, m-a întrebat: “Ai primit deja Duhul Sfânt?”

Continuă citirea articolului…