40. Cerand un semn

Text biblic:
“Tomo”, i-a zis Isus, “pentru ca M-ai vazut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au vazut si au crezut.” Ioan 20:29.

Intrebare:
Oare suntem in siguranta daca cerem un semn ca raspuns la rugaciune?

Raspuns:
Evitati testele nesigure: “Dumnezeu nu lucreaza la intamplare. Cautati-L mai staruitor in rugaciune. El va impresiona mintea si va da limbajul si cuvintele potrivite. Poporul lui Dumnezeu trebuie educat sa nu se increada in inventii omenesti si in teste nesigure ca mijloace de a cunoaste voia lui Dumnezeu cu privire la ei.” – E. G. White Comments, S.D.A. Bible Commentary, vol.6, pag. 1054.

“Este scris”: “Isus a intampinat pe Satana cu cuvintele Scripturii: “Este scris” a spus El…. Satana a cerut de la Hristos o minune ca semn al dumnezeirii Lui. Dar ceea ce e mai mare decat toate minunile, o incredere neclintita intr-un “asa zice Domnul”, era un semn care nu putea fi pus in discutie.” – Hristos Lumina Lumii, cap. 12, Ispitirea lui Isus, pag. 72.

Cuvantul lui Dumnezeu – calauza noastra: “Cuvantul vesnicului Dumnezeu este calauza noastra. Prin Cuvantul acesta am fost facuti intelepti spre mantuire. Cuvantul acesta trebuie sa fie pururea in inima si pe buzele noastre. “Sta scris” trebuie sa fie ancora noastra. Aceia care fac din Cuvantul lui Dumnezeu sfetnicul lor isi dau seama de slabiciunea inimii omenesti…. Inima lor este pururea inclinata spre rugaciune, iar ei au fost pusi sub paza ingerilor sfinti.” – Marturii, vol.6, cap. Caracterul si lucrarea profesorilor, pag. 164.

Calauze nesigure: “Impresiile si sentimentele nu constituie o dovada sigura ca o persoana este condusa de Dumnezeu. Si Satana, in mod nebanuit, da sentimente si impresii. Acestea nu constituie calauze sigure. Toti ar trebui sa cunoasca pe deplin dovezile credintei noastre si preocuparea lor de capatai trebuie sa fie aceea de a face ca marturisirea lor de credinta sa fie mai fructuoasa si sa aduca roade spre slava lui Dumnezeu.” – Marturii, vol.1, cap. Lucrarea in Est, pag. 426.

Nu proiecte sau planuri omenesti: “In lucrarea lui Dumnezeu de a calauzi pe poporul Sau nu exista “sansa” sau “probabilitate.” Sa nu uitam niciodata ca providenta Sa calauzeste in orice imprejurare a vietii si ca in determinarea importantelor intrebari privind lucrarea Sa nu exista nesiguranta (incertitudine)….

Credinta noastra in Hristos nu trebuie schimbata pentru nici un proiect sau plan omenesc. Cei care au credinta in El…. niciodata nu vor recurge la jocul sansei pentru intelegerea datoriei. Dumnezeu nu este slavit prin asemenea experimente.” – Special Testimonies, Series B, Nr. 17, pp. 38-39.

Hristos a fost calauzit de voia lui Dumnezeu: “Inainte ca El sa vina pe pamant, s-a aflat in fatza Lui planul desavarsit in toate amanuntele. In timp insa ce traia printre oameni, El era calauzit pas cu pas de vointa Tatalui. El nu s-a dat inapoi de a lucra la timpul hotarat. Cu aceeasi supunere, El a asteptat pana cand a sosit timpul.” – Hristos Lumina Lumii, cap. 15, La nunta din Cana, pag. 89.

Avertizare: “La unii raul s-a descoperit in forma unor teste facute de oameni pentru a afla cunoasterea voii lui Dumnezeu; si mi-a fost aratat ca aceasta era o inselare care a devenit o pasiune nebuna si care este contrara vointei Domnului.” – Selected Messages, b. 2, p. 28.

Gand pentru rugaciune:
“Cuvantul Tau, Doamne, dainuieste in veci in ceruri. Prin poruncile Tale ma fac mai priceput, deaceea urasc orice cale a minciunii.” Psalmul 119: 89,104.