41. A patrunde in spiritul rugaciunii

Text biblic:
“Se roaga lui Dumnezeu si Dumnezeu îi este binevoitor, îl lasa sa-I vada Fatza cu bucurie si-i da înapoi nevinovatia.” Iov 33:26.

Intrebare:
De multe ori este greu sa te rogi! Cum poate o persoana sa patrunda in spiritul rugaciunii?

Raspuns:
Asezat in prezenta lui Dumnezeu: “Rugaciunea, daca e oferita in adunare publica, la altarul familial sau in taina, il aseaza pe om direct in prezenta lui Dumnezeu.” – My Life today, page 18.

Un timp pus deoparte pentru meditatie si rugaciune: “Si noi trebuie sa avem un timp pus deoparte pentru meditatie si rugaciune si pentru a primi inviorare spirituala. Noi nu pretuim puterea si eficienta rugaciunii asa cum ar trebui s-o facem. Rugaciunea si credinta vor face ceea ce nu poate izbandi nici o putere de pe pamant.” – Divina Vindecare, cap. Privilegiul rugaciunii, pag. 494.

Sa ai un loc unde poti fi sigur cu Dumnezeu: “Sa avem un loc pentru rugaciune tainica. Isus alesese locuri pentru comuniunea cu Dumnezeu si tot asa trebuie sa facem  si noi. Adesea se simte nevoia sa ne retragem    intr-un loc anume, oricat de umil ar fi, unde putem sa fim singuri cu Dumnezeu. In locul tainic al rugaciunii, unde nici un ochi nu ne vede, decat ochiul lui Dumnezeu, nici o ureche nu ne aude, decat numai urechea lui Dumnezeu, putem sa aducem cele mai tainice dorinte si framantari ale noastre.” – Cugetari de pe Muntele Fericirilor, cap. Adevaratul motiv in slujire, pag. 71.

Citirea Bibliei pregateste mintea pentru rugaciune: “Rugaciunea, o, cat de mult este neglijat acest pretios privilegiu! Citirea Cuvantului lui Dumnezeu pregateste mintea pentru rugaciune…. Rugaciunea constituie puterea crestinului. Cand e singur, el nu este singur, el simte prezenta Aceluia care a spus: “Iata, Eu sunt cu voi in toate zilele.” (Matei 28:20). – Marturii, vol.1, cap. Catre tineri, pag. 518.

“Noi trebuie sa venim cu respect la studiul Bibliei, simtind ca suntem in prezenta lui Dumnezeu…. Fiecare cercetator, cand deschide Scripturile, sa se roage pentru iluminarea Spiritului Sfant; si promisiunea e sigura ca ii va fi data.” – Testimonies to Ministers, pages 107-108.

Cantecul – o arma impotriva descurajarii: “Exprimati-va lauda si recunostinta prin cantari. Cand suntem ispititi, in loc sa dam glas simtamintelor noastre, sa inaltam prin credinta o cantare de recunostinta catre Dumnezeu.Cantecul este o arma care poate fi folosita totdeauna impotriva descurajarii.” – Divina Vindecare, cap. Inaltati cantari de lauda, pag. 239.

Gandind la Dumnezeu si laudandu-L: “Daca ne-am gandi la Dumnezeu ori de cate ori vedem dovezile grijii Sale, L-am pastra totdeauna in cugetele noastre si am simti o placere deosebita sa-I vorbim si sa-I aducem lauda.” – Calea catre Hristos, cap. Inaltul privilegiu al rugaciunii, pag. 94.

Ce sa facem cand nu vrem sa ne rugam: “Cand ne simtim cel mai putin inclinati sa comunicam cu Isus, trebuie sa ne rugam cel mai mult. Facand asa, noi vom rupe cursa Satanei, norii intunericului vor dispare si ne vom da seama de dulcea prezenta a Domnului Isus.” – Historical Sketches, page 146.

Gand pentru rugaciune:
Tata ceresc, ajuta-ma sa simt prezenta Ta divina, asa incat, prin Spiritul Sfant, sa dobandesc pricepere si intelegere spirituala.