26. Sigiliul lui Dumnezeu si Semnul Fiarei

Sigiliul lui Dumnezeu si Semnul Fiarei


de W. Fagal
Traducere: Valeriu Burciu
Aceste subiecte se înnoiesc periodic. Reveniti pe pagina noastra pentru a gasi noi cuvinte de încurajare pentru viata dvs.! Puteti verifica textele biblice dand un click pe trimiterile respective. Textul biblic va aparea într-o fereastra noua. Este folosita traducerea biblica Cornilescu online.








Vom studia profetiile din Apocalipsa 13 si Apocalipsa 14, unde gasim ca Dumnezeu avertizeaza lumea despre doctrinele inselatoare ale bisericii decazute. Deasemenea suntem avertizati ca va avea loc o unire intre religie si stat care va forta aplicarea “semnului” fiarei in lume. Va fi un timp teribil de incercare, cand credinciosia crestinilor adevarati va fi incercata la limita si “ramasita” urmasilor lui Isus va sta in spiritul si puterea lui Ilie si a lui Ioan Botezatorul. Fiecare persoana inteligenta va fi fortata sa decida pentru sau impotriva lui Dumnezeu si nimeni nu va scapa de aceasta incercare. Satana va face razboi cu poporul lui Dumnezeu care tine poruncile Sale, dar Dumnezeu ii va apara si Isus va veni pe norii cerului sa-i elibereze si sa le dea rasplata deplina in cer.

1. Cine este fiara–leopard din
Apocalipsa 13?
In
Apocalipsa 12 am invatat ca marele Balaur rosu a fost Roma pagana. in Apocalipsa 13 descoperim ca fiara–leopard este Roma papala. Iata 10 puncte care subliniaza aceasta.
A. A iesit din mare (
Apocalipsa 13,1) sau din gloate. (Apocalipsa 17,15).
B. Ca si marele Balaur rosu, avea sapte capete si zece coarne. (
Apocalipsa 13,1; 12,3).
C. Avea labe ca de urs si gura ca o gura de leu (
Apocalipsa 13,2).
D. Balaurul (Roma pagana) a dat “scaunul lui de domnie” fiarei–leopard. (
Apocalipsa 13,2).
E. Lumea “se mira dupa fiara” si se inchina fiarei. (
Apocalipsa 13,3-4; 7-8).
F. Fiara rostea “hule” (blasfemii) –
Apocalipsa 13,5-6; Daniel 7,25
G. Trebuia sa domneasca 42 de luni sau 1260 de zile, adica 1260 de ani. (Apocalipsa 13,5; Daniel 7,25).
H. Trebuia “sa faca razboi cu sfintii.” (
Apocalipsa 13,7; Daniel 7,25).
I. Unul din capete trebuia sa fie ranit si luat in captivitate. (
Apocalipsa 13,3;10).
J. Fiara are un numar – numarul numelui unui om. (
Apocalipsa 13,17-18).

Notati cum papalitatea sau Roma papala implineste aceasta profetie.
A. S-a ridicat dintre popoare (Europa).
B. Avea sapte capete si zece coarne, exact ca si Roma pagana dinaintea ei.
C. Avea aceleasi caracteristici ca si “ursul” Medo-Persan, ca si “leul” Babilonian si ca si “leopardul” Grec. Cu alte cuvinte, Papalitatea este plina cu natura pagana a celor patru imperii mondiale dinaintea ei si ca si ele, stapaneste lumea printr-un despotism crud.
D. Trebuia sa se ridice si sa-si aiba capitala in acelasi loc unde fusese Roma pagana.
E. Lumea trebuia sa se plece sub autoritatea ei si sa asculte dictatele ei religioase. Europa a facut aceasta timp de 1260 de ani.
F. Trebuia sa huleasca pe Dumnezeu. Biblia are doua definitii pentru hula (blasfemie).
Ioan 10,31-33 – Hula (blasfemia) este cand un om pretinde a fi Dumnezeu.
Marcu 2,5-7 – Hula este cand un om pretinde a avea putere sa ierte pacatele. Papa pretinde ca are autoritate divina si ca este Dumnezeu pe pamant. Deasemenea pretinde a avea putere de a ierta pacatele.
G. Ridicarea papalitatii la putere in anul 538 d.H. si “rana” politica provocata de Napoleon in 1798 d.H. dovedeste istoric ca este puterea care a domnit 42 de luni sau 1260 de ani.
H. Papalitatea admite in mod deschis ca a persecutat si declara in scrierile sale ca va face acelasi lucru iarasi cand interesele ei o vor presa la aceasta. Milioane de crestini credinciosi in Evul Mediu au fost omorati de aceasta putere.
I. Arestarea papei in 1798 de catre generalul francez Berthier marcheaza rana primita de aceasta putere politico-religioasa. Astazi aceasta rana s-a vindecat si Papalitatea este o mare influenta in afacerile mondiale.
J.
Apocalipsa 13,18 – Cand papa este incoronat cu tiara papala, unul din titlurile conferite lui este in limba latina, Vicarius Filii Dei (Vicarul Fiului lui Dumnezeu). Vicar este cel ce sta in locul cuiva. Papa pretinde ca sta in locul Fiului lui Dumnezeu. In limba latina literele au valoare numerica.

V – 5    F – 0    D – 500 
I – 1    I – 1    E – 0
C – 100  L – 50   I – 1
A – 0    I – 1    501
R – 0    I – 1
I – 1    53
U – 5
S – 0
112

112 + 53 + 501 = 666

2. Ce este chipul fiarei?
Apocalipsa 13,13-14 – Declaratiile papale pretind ca “Biserica” trebuie sa domine statul. Este o putere religioasa dictata popoarelor si in timpul celor 1260 de ani, trebuia sa lucreze ca o uniune a bisericii cu statul. “Chipul” fiarei (papalitatii) va fi o alta putere religioasa care va lucra dupa aceleasi criterii – autoritati religioase care sa dicteze statului – o uniune a bisericii cu statul. Protestantismul modern isi organizeaza fortele sa joace un rol major si activ in domeniile sociale, economice, politice si in organizarea preceptelor religioase. Folosind legile civile, va forta semnul papal asupra oamenilor. Chipul nu va fi format pe deplin pana cand legile religioase vor fi impuse de stat si calcarile lor pedepsite de agentiile civile ale guvernului. Legile religioase vor aduce persecutii si necazuri asupra celor care urmeaza in mod constient Scripturile.

3. Ce este sigiliul (pecetea) lui Dumnezeu?
Dumnezeu totdeauna a avut un semn, o pecete sau un sigiliu pentru a-Si arata autoritatea si puterea.
Exodul 31,16-17 – Sabatul lui Dumnezeu sau ziua a saptea este memorialul creatiunii. Este semnul Sau de autoritate creatoare. Poporul Sau ales trebuie sa-l tina ca un legamant vesnic, ca semnul dreptului Sau de a guverna lumea. Sabatul Biblic al lui Dumnezeu este ziua a saptea, Sambata si este sigiliul Sau. Suntem familiari cu faptul ca nici o propunere nu poate deveni lege pana cand nu este semnata de cineva si pana cand nu poarta sigiliul statului. La fel si Legea lui Dumnezeu pentru a avea autoritate trebuie sa aiba semnatura si sigiliul.
Un sigiliu legal trebuie sa contina numele, titlul si teritoriul conducatorului. Un sigiliu guvernamental poseda toate aceste trei caracteristici. Tot la fel si Legea lui Dumnezeu, cele Zece Porunci ale Sale contin aceste caracteristici.
Exodul 20,8-11 – Porunca a patra este singura din cele Zece Porunci care identifica pe Datatorul Legii. Numele Lui este Domnul Dumnezeu. Titlul (functia) Lui este (Creator) Domnul care a facut cerurile, pamantul si marea.
Teritoriul Sau , cerurile si pamantul. Cu siguranta, orice persoana sau putere, care vrea sa se rascoale impotriva lui Dumnezeu, mai intai de toate trebuie sa distruga sigiliul lui Dumnezeu si sa-l inlocuiasca cu sigiliul sau. Exact asa a incercat diavolul sa faca prin Papalitate.
Daniel 7,25 – Porunca Sabatului are de a face cu timpul. Papalitatea a incercat sa schimbe timpul in Lege si Legea insasi. Iata ce spune pentru sine insasi,
“Intrebare, Mai ai alte cai de a dovedi ca Biserica are putere de a institui sarbatori?
Raspuns, Daca n-ar fi avut o astfel de putere, nu ar fi putut sa faca ceeace toti oamenii religiosi moderni sunt de acord cu ea – nu ar fi putut sa inlocuiasca pazirea Sambetei, ziua a saptea, cu pazirea Duminicii, ziua intaia a saptamanii, o schimbare pentru care nu exista nici o autoritate in Scripturi”. – Stephen Keenan, A Doctrinal Catechism (3rd American Ed., rev.), p. 174.
Biserica Romano-Catolica admite faptul ca ea si-a pus semnul ei in incercarea de a schimba Legea lui Dumnezeu.
“Desigur ca Biserica Catolica pretinde ca schimbarea a fost actul ei… si actul acesta este Semnul Autoritatii (puterii) ei eclesiastice in lucrurile religioase.” – Cardinal Gibbons, by Chancellor H. F. Thomas.
“Omul pacatului”, cum il numeste Biblia (
2 Tesaloniceni 2,3), aici admite cu mandrie actul sau rebelios impotriva Legii lui Dumnezeu si se lauda ca Protestantii accepta semnul papal prin tinerea Duminicii. Suntem liberi sa tinem orice zi dorim. Dumnezeu nu va forta niciodata pe nimeni sa tina sfantul Sau Sabat – ziua a saptea. Dar Antihristul va permite oare totdeauna libertatea de alegere in tinerea Duminicii?

4. Semnul papal de tinere a Duminicii va deveni lege?
Pentru raspunsul la o astfel de intrebare sa ne intoarcem la Cuvantul lui Dumnezeu.
Apocalipsa 13,15 – Nu numai ca puterea rasculatoare va forta pe oameni prin lege sa primeasca semnul Duminicii, dar vor fi facute legi care vor cere moartea celor ce “pazesc poruncile lui Dumnezeu”, incluzand Sabatul crea†iunii, ziua a saptea.
Apocalipsa 13,17 – O persecutie economica va fi promulgata prin lege pentru a forta pazirea Duminicii.
Cele mai multe dintre statele Americii deja au legi duminicale care afecteaza vinderea si cumpararea. Grupurile protestante au fost in frunte pentru a propune promulgarea unor astfel de legi. Protestantismul decazut, in unire cu Romanismul, va cere pazirea Duminicii prin lege. Libertatea religioasa va fi sacrificata pe altarul “fiarei” de catre “chipul fiarei” care va opera prin puterea civila.

5. Ce avertizare ne da Dumnezeu impotriva semnului papal?
Este un conflict de viata si moarte intre Dumnezeu si diavol. Rebeliunea finala impotriva lui Dumnezeu este o lupta mortala.
Apocalipsa 14,9-10 – In mila Sa, Dumnezeu avertizeaza lumea despre soarta celor ce se rascoala impotriva Legii Sale neschimbatoare si vesnice. Subiectul trebuie sa fie clarificat in fata lumii. Atunci toti oamenii trebuie sa ia o decizie cu consecinte vesnice. Oamenii vor lua pozitie pentru Dumnezeu sau pentru “omul pacatului”. Aceasta avertizare a pornit din anul 1844 cand a inceput judecata de cercetare in cer si adevarul despre Sabatul Biblic a inceput sa se raspandeasca in lume.

6. Ce alegere trebuie sa facem?
Isus spunea ca ne inchinam in zadar daca alegem sa ascultam de poruncile oamenilor. Deasemenea El ne avertiza ca suntem robii celui de care ascultam. Daca ascultam de Dumnezeu, Ii apartinem Lui. Daca ascultam de “fiara” si de “chipul ei”, ne vom rascula impotriva lui Dumnezeu si vom fi sub greu blestem. Prietene, de cine vei asculta, de Dumnezeu sau de Antihrist?
“Biblia spune, “Adu-ti aminte sa sfintesti ziua de Sabat.” Biserica Catolica spune, “Nu! Prin puterea mea divina, eu desfiintez ziua de Sabat si iti poruncesc sa sfintesti prima zi a saptamanii. Si iata, intreaga lume civilizata se pleaca in ascultare reverentioasa fata de porunca Sfintei Biserici Catolice.” – Parintele T. Enright, C. Ss. R., American Sentinel (New York), June 1, 1893, p. 173.
“Pazirea Duminicii de catre Protestanti este un omagiu pe care ei il aduc, in ciuda lor insile, autoritatii Bisericii (Romano-Catolice)” – Monsegnor Segur, Plain Talks About The Protestantism of Today”, p. 213. Desigur, chestiunea Sigiului lui Dumnezeu sau semnul diavolului cer atentia fiecaruia care va trebui sa stea in fata scaunului de judecata a lui Hristos.

7. Cum putem identifica pe copiii ascultatori ai lui Dumnezeu?
A. Ei proclama mesajul de avertizare din
Apocalipsa 14,6-10.
B. Ei pazesc toate poruncile lui Dumnezeu (incluzand porunca Sabatului) si au adevarata “credinta a lui Isus”. (
Apocalipsa 14,12).
C. Ca servi ai lui Dumnezeu, ei sunt “pecetluiti” (sigilati).
Apocalipsa 7,1-3.
D. Satana va face razboi cu ei. (
Apocalipsa 12,17).
E. Ei asteapta a doua venire a lui Hristos. (
Apocalipsa 14,14-15; Isaia 25,9).
Mesajul de avertizare din
Apocalipsa 14,6-12 declara avertizarea lui Dumnezeu pentru lumea intreaga impotriva primirii semnului fiarei si a chipului ei. Poporul lui Dumnezeu (Ramasita) va avertiza lumea chiar daca sunt in minoritate. Ei pazesc poruncile lui Dumnezeu si marturia Scripturii pentru doctrina si practica. Cei credinciosi vor fi sigilati cu sigiliul lui Dumnezeu, semnul sfintirii. Aceasta il va infuria pe diavol si va face razboi impotriva lor. In aceste ore de lupta, cand intreaga lume este contra lor, ei privesc cu dor spre a doua venire a lui Isus ca sa-i elibereze dintr-o lume necredincioasa lui Dumnezeu.
Copiii credinciosi a lui Dumnezeu vor tine porunca Sabatului deoarece este semnul autoritatii Celui care i-a creat si i-a rascumparat. Acest semn al sfintirii nu-i va salva, ci ii va distinge de lumea rasculata contra lui Dumnezeu. Este semnul sau sigiliul lui Dumnezeu in vietile lor consacrate, aratand ca ei traiesc in armonie cu caracterul lui Dumnezeu.

8. Cand va fi impus semnul Satanei?
Cand pazirea Duminicii va fi impusa prin legea duminicala, atunci oamenii vor fi sigilati pentru sau impotriva lui Dumnezeu.
Ezechiel 20,20 – Daca pazim Sabatul zilei a saptea, sfanta emblema a puterii creatoare si mantuitoare a lui Dumnezeu, nu vom primi “semnul fiarei”. Prietene, te invit sa eviti mania lui Dumnezeu si sa accepti sigiliul Sau, refuzand semnul ratacirii. Nu vrei sa te hotarasti sa fii de partea lui Dumnezeu chiar acum?

Rugaciune: Tatal nostru care esti in ceruri. Iti multumim pentru adevarul Tau. Te rugam sa ne ajuti sa iubim adevarul Tau si sa nu fim inselati de invataturile fiarei si ale chipului ei in aceste ore de criza ale sfarsitului istoriei lumii. Da-ne Tu spiritul ascultarii de poruncile Tale. Da-ne puterea Spiritului Sfant spre a Te servi pe Tine si a fi gata si sigilati ca cetateni ai Imparatiei Tale. In Numele lui Isus Te-am rugat. Amin.