25. Razboiul lui Satana impotriva Bisericii

Razboiul lui Satana impotriva Bisericii


de W. Fagal
Traducere: Valeriu Burciu
Aceste subiecte se înnoiesc periodic. Reveniti pe pagina noastra pentru a gasi noi cuvinte de încurajare pentru viata dvs.! Puteti verifica textele biblice dand un click pe trimiterile respective. Textul biblic va aparea într-o fereastra noua. Este folosita traducerea biblica Cornilescu online.
Satana a fost in razboi cu Hristos si, cand Hristos a venit pe pamant, diavolul a folosit orice putere pamanteasca spre a distruge pe Isus. Intr-o lectie precedenta am studiat despre cele patru fiare din Daniel 7. Fiara a patra, nespus de fioroasa, avea zece coarne. Din mijlocul acestor coarne a crescut un corn deosebit si a distrus trei dintre ele. Apoi a crescut pana cand a dominat celelalte sapte coarne. Am comparat istoria cu Scriptura si am descoperit ca aceasta fiara reprezenta Imperiul Roman pagan. Cele zece coarne reprezentau diviziunile vechiului Imperiu in zece regate, dintre care trei au fost smulse din radacini si distruse de ridicarea papalitatii la dominatie politico-religioasa asupra celor sapte natiuni care au ramas. Cornul cel mic reprezinta Roma papala. Sa studiem Apocalipsa 12 care descrie in mod profetic razboiul lui Satana impotriva Bisericii adevarate in era crestina; impotriva Fiului lui Dumnezeu, Isus Hristos; impotriva poporului lui Dumnezeu si impotriva Legii sfinte a lui Dumnezeu. Acum noi traim in zilele finale ale acestui conflict amar.

1. Ce reprezinta femeia invaluita in soare, cu luna sub picoare si cu douasprezece stele?
Apocalipsa 12,1 – Biblia foloseste simbolul unei femei pentru a reprezenta Biserica.
Isaia 62,5; Osea 2,19; Ieremia 6,2 – Biserica este asemanata de Dumnezeu cu “Fiica Sionului cea frumoasa si gingasa” Biblia Ortodoxa, Bucuresti 1968. Femeia din Apocalipsa 12 este invaluita in soare, care simbolizeaza lumina Evangheliei in contrast cu lumina umbroasa a lunii, care reprezinta Biserica din Vechiul Testament cu tipurile si umbrele ei profetice. Biserica dinainte de cruce privea inainte prin credinta spre Mielul lui Dumnezeu. El era o realitate in Biserica Noului Testament si “Soarele dreptatii” este slava erei crestine. Biserica adevarata este infatisata ca o fecioara curata.
2Corinteni 11,2 – Dupa cum Biserica Vechiului Testament era organizata in 12 diviziuni, la fel in Biserica Noului Testament cei 12 apostoli sunt cele 12 stele in jurul lui Hristos, care este Capul Bisericii.

2. Cine era copilul de parte barbateasca nascut femeii?
Apocalipsa 12,5 – Acest copil de parte barbateasca este Hristos, care era destinat sa devina Regele regilor si Domnul domnilor, conducatorul tuturor popoarelor.
Psalm 2,7.9 – Hristos este subiectul aceste profetii si stim ca El S-a inaltat la cer dupa terminarea lucrarii Sale pamantesti.
Apocalipsa 12,5; Efeseni 1,20 – Scripturile Il arata acum pe Hristos in cer ca Marele nostru Preot inaintea tronului lui Dumnezeu. El este Avocatul (Aparatorul) nostru in cer inaintea tronului harului.

3. Cine este marele Balaur rosu?
Conform profetiei, marele Balaur rosu exista cand Hristos S-a nascut.
Apocalipsa 12,3-4 – Satana este numit Balaurul si Sarpele cel vechi in aceasta profetie. El a folosit puterea Romei sa persecute pe Hristos de la nastere pana la moarte. Roma pagana stapanea atunci cand Hristos S-a nascut in Betleem. Daniel declara despre aceasta putere ca “se va ridica impotriva Domnului domnilor.” (Daniel 8,25). Ca acest mare Balaur rosu a fost Roma pagana este evident pentru urmatoarele motive,
A. Balaurul avea zece coarne, la fel ca si fiara a patra din
Daniel 7 (zece diviziuni ale Imperiului).
B. Dragonul sau Balaurul era simbolul Roman.
C. Roma, sub cezarul August, a adus pe Iosif si Maria la Betleem sa se inscrie. Acolo a fost nascut Isus.
D. Prin Irod, Roma a incercat sa distruga pe Isus.
E. Roma, prin Pilat, a omorat pe Isus.
F. Mormantul lui Isus a fost sigilat de Romani.
G. Mormantul era pazit de garda Romana.
H. Satana a lucrat prin Roma pagana sa persecute pe Isus, copilul de parte barbateasca.

4. Razboi in cer.
Apocalipsa 12,7-9; Iuda 9; 1Tesaloniceni 4,16; Ioan 5,28 – In Iuda 9 se vorbeste despre arhanghelul Mihail care este Isus. Glasul arhanghelului este glasul lui Hristos si Mihail este arhanghelul. Satana este “Balaurul cel mare, sarpele cel vechi”. In cer, Satana a fost in razboi cu Hristos si cand Hristos a venit pe pamant, diavolul a folosit orice putere pamanteasca pentru a distruge pe Isus. De la nastere pana la moarte, Hristos a fost asaltat de persecutiile diavolului. Zi si noapte, diavolul s-a straduit sa faca pe Fiul lui Dumnezeu sa pacatuiasca impotriva Legii lui Dumnezeu. In cele din urma Satana a condus pe oameni sa rastigneasca pe Mantuitorul lor. Pe cruce, cand Isus a strigat, “S-a sfarsit!” (Ioan 19,30), a fost strigatul Sau de biruinta. Satana nu a reusit sa seduca pe Hristos. El a pierdut razboiul de pe pamant impotriva lui Hristos, tot atat de sigur cum pierduse si razboiul din cer.
Apocalipsa 12,10 – Dupa trei zile, Hristos a inviat din mormant ca Biruitor puternic. Apoi S-a inaltat la cer spre a conduce razboiul impotriva lui Satana chiar de la tronul lui Dumnezeu. Cu propria Sa viata, Hristos a cumparat lumea pierduta. Cauza lui Satana a fost pierduta. El a fost invins pe deplin, dar ura sa a crescut tot mai mult.

5. Impotriva cui isi indreapta Satana atacul?
Hristos, “copilul de parte barbateasca”, era in afara puterii sale dupa inaltarea la cer, asa ca diavolul putea sa se razbune doar pe Biserica lui Hristos de pe pamant.
Apocalipsa 12,12-13 – Diavolul invins s-a intors impotriva Bisericii s-o distruga. Paganismul, contrafacerea diavolului impotriva lui Dumnezeu, a devenit instrumentul in Imperiul Roman, care sa lupte impotriva Bisericii. Apostolii, cu exceptia unuia, au fost martirizati si mii de crestini sfinti i-au urmat, dandu- si viata pentru “credinta lui Isus.”

6. Lunga perioada de persecutie.
Profetia Biblica descrie aceasta perioada de persecutie a Bisericii ca fiind 1260 de ani.
Apocalipsa 12,6.13-14 – In profetie, o zi este egala cu un an literal (Numeri 14,34; Ezechiel 4,6).
Suprematia papala a continuat pentru 1260 de ani, din anul 538 d.H. pana in anul 1798 d.H. Napoleon prin generalul francez Berthier, a zdrobit puterea papala in 1798, dandu-i “rana de moarte”. Roma papala este un amestec de crestinism, iudaism si paganism. Satana a umplut Biserica cu erori si “omul pacatului” s-a asezat pe tronul cezarului si a condus lumea timp de 1260 de ani. Milioane de crestini adevarati au rezistat patrunderii paganismului in crestinism si au platit cu vietile lor pentru pozitia lor hotarata in favoarea adevarului Bibliei. Multi sfinti curajosi au parasit orasele si s-au ascuns in muntii Alpi din Europa, iar mai tarziu au scapat in Lumea Noua (America) unde puteau sa se inchine lui Dumnezeu nestingheriti.

7. Conflictul dintre Balaur si Ramasita semintei femeii.
Apocalipsa 12,17 – Satana s-a impotrivit si a persecutat Biserica in curatia ei apostolica. El a persecutat pe sfintii lui Dumnezeu prin biserica decazuta pentru 1260 de ani. Cu cat ne apropiem de sfarsitul istoriei acestui pamant si adevarata Biserica este numita “Ramasita”, diavolul se impotriveste poporului lui Dumnezeu “care tin poruncile lui Dumnezeu si marturia lui Isus”, adica invatatura sfintei Biblii. Cu manie violenta, el incearca sa-i distruga complet de pe pamant inainte de venirea Domnului Isus pe nori.

8. Rezumatul lectiei.
A. Satana a persecutat pe Hristos prin Roma pagana.
B. Satana a persecutat Biserica primara prin Roma pagana.
C. Apoi el a persecutat Biserica pentru 1260 de ani prin Roma papala.
D. In cele din urma, Satana “s-a dus sa faca razboi cu ramasita semintei ei.”
E. Biserica Ramasitei este ultima Biserica din aceste zile.
F. Biserica Ramasitei lui Dumnezeu poate fi identificata prin trei caracteristici,
– Rabdare
– Pazirea poruncilor lui Dumnezeu
– Pazirea credintei lui Isus (
Apocalipsa 14,12)
Ramasita sau ultima Biserica va avea “credinta care a fost data odata sfintilor.” Va pastra “poruncile lui Dumnezeu” si inspiratele invataturi ale Bibliei vor fi sursa de lumina. Ultimul atac a lui Satana va fi impotriva urmasilor lui Dumnezeu care pazesc Legea Sa. Lumea intreaga va alege intre omul pacatului, care a incercat sa schimbe Legea lui Dumnezeu si intre Dumnezeul Cel neschimbator, a Carui Lege este vesnica.
2Timotei 2,19; 2Petru 2,9 – Poporul lui Dumnezeu din Biserica Ramasitei n-are de ce sa se teama, caci Dumnezeu va fi cu urmasii Sai credinciosi din zilele din urma, asa cum a fost cu cei din perioada apostolica. Acum intrebarea importanta este, Unde stai in acest razboi dintre Hristos si Satana? Esti de partea lui Dumnezeu sau esti in rebeliune impotriva Cuvantului Sau si a Legii Sale? Isus spunea, “Cine nu este cu Mine este impotriva Mea.” Prietene, nu vrei sa stai chiar acum de partea lui Dumnezeu si sa intri in Biserica adevarata, Biserica Ramasitei?

Rugaciune: Tatal nostru care esti in ceruri. Te rugam sa ne ajuti sa pazim poruncile lui Dumnezeu si sa credem marturia Cuvantului Sau Sfant. Ajuta-ne sa stam de partea lui Dumnezeu acum si in conflictul final dintre Hristos si Satana. Te rugam toate acestea in Numele Domnului Isus. Amin.