12. Doua miscari mondiale descoperite

STUDIUL 12
DOUA MISCARI MONDIALE DESCOPERITE

Chiar acum, intr-un timp aparent de pace internationala sunt numeroase “razboaie interne” care au loc in lume. De la al Doilea Razboi Mondial zeci de milioane de oameni au fost prinsi in ostilitati. Chiar natiunile care nu sunt in razboi, au neintelegeri intre ele.
Razboiul poate sa patrunda oriunde dupa cum se pare si forteaza persoane inocente sa fuga. Caminele, familiile, slujbele si siguranta sunt dintr-odata intrerupte si controlate de catre dusmani. Oamenii inteleg ca in astfel de crize ei pot sa fie morti pana la caderea noptii. Cine poate sa masoare trauma si lupta implicata in aceasta?
In timp ce numaratoarea inversa finala pe acest pamant se apropie de ora zero, fiecare persoana de pe pamant ia decizii care vor determina destinul lor vesnic. Milioane se gandesc in ce parte sa porneasca si ce alegeri sa faca.
Satana este hotarat sa atraga aceste multimi de pe pamant in tabara lui. Filozofiile si teoriile lui par sa aiba un efect de vraja asupra oamenilor. Miscarea lui este descoperita in Apocalips 11. Aceasta a atras milioane de persoane.
Dar Dumnezeu are o solie minunata de speranta si eliberare pentru oameni in aceste ore disperate. Mai mult, El fagaduieste ca solia Lui va cuprinde intreaga lume repede in zilele noastre. Solia Lui mareata se gaseste in Apocalips 14.
Actiunile lui Hristos ale lui Satana sunt diametral opuse. Evanghelia lui Hristos este la baza actiunilor Sale; ateismul si secularismul sustinute de teoria evolutionista stau la baza miscarii initiate de Satana.
Teoria evolutionista a maturat si a capturat sistemele scolare nationale chiar si in tarile crestine, in ciuda faptului ca Dumnezeu condamna “stiinta pe nedrept numita astfel”, si “filozofia desarta” (1Timotei 6,20; Coloseni 2,8; 2Petru 3,3 .6).
Solia lui Dumnezeu ne aduce o cale plina de bucurie in afara crizelor, confuziilor si durerilor de astazi. Planul lui Satana este sa ne conduca la o suferinta personala, durere si distrugere.
In studiul de astazi noi vom vedea ca Apocalipsul ne vorbeste despre doua miscari. Este dificil sa evaluam importanta acestui subiect. Vom privi intai la Apocalips 11.

Cei doi martori ai lui Dumnezeu

1. Cine sunt cei doi martori ai lui Dumnezeu care sufera un tratament rusinos? Apoc. 11,3.4
“Acestia sunt cei doi __________________ si cele doua ____________________ .”

NOTA: Cei doi maslini reprezinta Duhul Sfant (Zaharia 4,3-6). Cele doua candele reprezinta Biblia, Cuvantul lui Dumnezeu (Psalm 119,105 .130). Astfel cei doi martori – maslinul si candelele se refera la acelasi lucru – Biblia, care a fost data de Duhul Sfant (2Timotei 3,16; 2Petru 1,21). Acesti doi martori fac referire la Vechiul Testament al Bibliei (Ioan 5,39; Luca 24,27).

2. Cat timp au fost persecutati poporul lui Dumnezeu si cei doi martori ? Apoc. 11,2.3
______________ luni sau ______________ de zile.

NOTA: 42 de luni si 1260 de zile arata acelasi lucru (42×30=1260). Ele sunt egale cu 1260 de ani literali petnru ca in profetie o zi profetica inseamna un an litaral (Ezechiel 4,6).

3. Cand au avut loc cei 1260 de ani de persecutie?
Raspuns: __________________________________________________ .

Istoria afirma ca perioada de 1260 de ani a fost intre anii 538 D.Hr. si 1798 D.Hr. cand Biserica crestina a persecutat pe crestinii care credeau in Biblie.

4. Ce avertizari au fost  pronuntate impotriva celor care atacau Cuvantul lui Dumnezeu ? Apoc. 11, 5.6
“Un ______________________ ii mistuie.”

NOTA: Oamenii care modifica sau se poarta nepotrivit cu Sfanta Scriptura, vor avea ca sfarsit o distrugere prin foc (2Tesaloniceni 1,8; Apoc. 22,18.19).

5. Cine a omorat in final pe cei doi martori ? Apoc. 11,7
” _____________________ care se ______________ din ____________________– .”

NOTA: Fiara din adanc este Satana (Apoc.20,1-3). Totusi, in Apocalips 12,3.4 fiara reprezinta de asemenea, o imparatie pamanteasca prin care Satana a lucrat cu succes (Apoc.12,3.4  .7-9).

6. Cat timp vor ramane morti cei doi martori ? Apoc. 11,9
___________________ zile, care reprezinta _______________ ani.

NOTA: Satana uraste Biblia pentru ca ea expune planurile lui rele si inalta pe Hristos. El incearca sa ne opreasca de la studierea Bibliei cu orice pret, dar haideti sa-i promitem lui Dumnezeu ca vom folosi ceva timp in fiecare zi pentru studierea Bibliei.

7. Ce natiune a folosit Satana ca sa “omoare” Biblia ? Apoc.11,8
Raspuns: _______________________________ .

NOTA: Numai o singura natiune poate sa se potriveasca: Franta. Ea a fost cu totul imorala (Sodoma) si ateista, urand pe Dumnezeu (Egipt). In timpul Revolutiei Franceze inainte ca persecutia de 1260 de ani sa ia sfarsit, guvernul francez a ars si a batjocorit Biblia timp de 3 ani si jumatate intr-un efort de a desfiinta crestinismul. Omorarea martorilor lui Dumnezeu este o problema tot atat de serioasa ca si crucificarea Fiului Sau.

8. Ce s-a intamplat dupa ce martorii au inviat ? Apoc.11,11.12
“Si s-au suit intr-un nor spre __________________ .”

NOTA: Aceasta inseamna ca Cuvantul lui Dumnezeu va fi mult inaltat dupa inviere si asa a fost! Societatea Bibilica Britanica a fost organizata in 1804 iar Societatea Biblica Americana in 1816. Biblia a devenit disponibila pentru oamenii din strada, si a ramas o carte de cel mai mare succes pana in zilele noastre.

9. Cand puterea lui Dumnezeu a lovit, ce s-a intamplat ?Apoc. 11,13
“S-a facut un mare ___________ de pamant si s-a _____________ a __________ parte din cetate.
__________________ mii au fost _______________ in cutremurul aceasta…”

NOTA: Cetatea mentionata aici este Biserica Romana decazuta, care era sustinuta de zece natiuni ale Europei (Apoc.17,12.13). “Cutremurul” care a lovit a fost Napoleon care a trimis armata sa si a capturat pe conducatorul papal in 1798, punand capat perioadei de 1260 de ani. Franta a reprezinta a zecea parte din cetate. 7000 de nobili si-au pierdut titlurile in timpul Revolutiei Franceze.

Originea comunismului ateist

10. De ce ateismul militant s-a raspandit in Rusia? Galateni 5,9
“Putin __________________ face sa dospeasca toata __________________ .”

NOTA: Un mic rau poate sa devina foarte repede mare. Imparatia sau stapanirea ateismului s-a raspandit in timp ce puterea bisericii si nobilimea au fost infrante. Atunci ateismul s-a raspandit spre nord si spre est din marea tara a Rusiei. In revolutia din Rusia din 1917 o parte importanta a acelei revolte a fost un atac impotriva religiei. Astazi milioane de persoane din Rusia sunt atei intr-un numar covarsitor. Si virusul a strabatut prin toata lumea infiltrandu-se pretutindeni si castigand adepti intr-un grad alarmant. Sistemele din scolile din lume isi prezinta ateismul prin adeziunea lor fata de evolutie. Miscarea lui Satana de a defaima pe Dumnezeu a capturat in mod virtual stiintele. Diavolul este manios, militant, siret si hotarat. Religia lui, ateismul a patruns in o treime din lume si creste in mod rapid.

Intreita solie ingereasca din Apocalips

11. Cat de departe va merge marea miscare a lui Dumnezeu in ultimele zile ? Apoc.14,6
“Oricarui _______________ oricarei________________oricarei_______________si oricarui____________________ .”

NOTA: Va merge in toata lumea. Nimeni nu va fi lasat afara. Toti vor intelege clar cerintele lui Dumnezeu si iubirea Lui. Dumnezeu porunceste ca Evanghelia vesnica, Evanghelia iubirii pentru aceste ultime zile sa includa solia celor trei ingeri din Apocalips 14,6-12.

12. Care este prima parte a soliei lui Dumnezu pentru astazi? Apoc.14,7
“Temeti-va de ____________ si dati-I ____________________ caci a venit ____________ _______________ Lui; si __________________ Celui ce a
facut ________________ si __________________ .”

NOTA: Solia este opusa evolutiei. “Inchinati-va Celui ce a facut cerul pentru ca a sosit ceasul judecatii Lui.” Noi vom studia solia judecatii in studiile 14 si 15. Lectia 10 prezinta clar ca Dumnezeu a cerut poporului Sau sa pastreze Sabatul ca dovada ca ei Il accepta drept Creator.

13. Care este a doua parte a marelui mesaj de astazi al lui Dumnezeu? Apoc.14,8; 18,2-4
“A _______________ Babilonul…”  “______________ din mijlocul ei, poporul _______ ca sa nu fiti ___________la ______________ ei si sa _________
fiti lovit cu ________________ ei !”

NOTA: Partea a doua a soliei este:”A cazut, a cazut Babilonul. Iesiti din mijlocul ei ca sa nu fiti partasi la pacatele ei si sa nu fiti lovit cu urgiile ei.”

14. Ce avertizare da a treia parte a soliei lui Dumnezeu ? Apoc.14,9.10
“Daca se inchina ___________________ ______________ …si _______________ sigiliul ei …va ________ si el din ________ ___________ Lui Dumnezeu.”

NOTA: Dumnezeu spune aici ca daca o persoana primeste semnul fiarei este pierduta si va avea si ea parte de plagi.

Dumnezeu va incheia lucrarea Sa

15. Ce se va intampla cand marea solie a lui Dumnezeu va ajunge la omenire? Apoc.14,14
“Apoi m-am uitat si iata un _________ alb, si pe nor ____________ cineva ca semana cu un ___________ al Omului.”

NOTA: Isus revine pe nor atat de curand pe cat intreita solie ingereasca ajunge la fiecare persoana de pe pamant. El nu se va intoarce pana cand nu vor auzi toti oamenii si nu vor intelege clar planul Sau minunat de mantuire.

16. Cat de mult Ii va trebui lui Dumnezeu pentru ca solia Sa sa ajunga la fiecare? Romani 9,28
“Caci Domnul va implini pe deplin si _____________ pe pamant _____________Lui.”

NOTA: Aceasta este o fagaduinta! Insusi Dumnezeu va scurta timpul cerut pentru ca solia sa mearga in intreaga lume cu mare putere.

17. De ce vor fi multi pierduti cand Isus va reveni? Osea 4,6
“Poporul Meu ___________ din ___________ de ___________ . Fiindca ai lepadat ______________ si Eu te voi ___________ pe tine.”

NOTA: Multi vor fi pierduti din cauza ca au refuzat cunostinta pe care Dumnezeu le-a dat-o. Oamenii care au fost pierduti in zilele lui Noe nu au “cunoscut” din acelasi motiv: ei nu au ascultat! (Matei 24,37-39).

Isus isi cheama oile Sale

18.Ce atitudine voi avea in calitate de “oita” a lui Isus ? Ioan 10,27
Isus spune “___________________ Mele asculta ______________ Meu… si vin ___________ Mine.”

19. De ce ne-a dat Isus aceast solie minunata? Ioan 15,11
“V-am ____________ aceste___________ pentru ca ___________ Mea sa ramana in _____ si _________ ____________ sa fie _________ .”

NOTA: El doreste ca noi sa fim fericiti. Mergand acolo unde Isus ne conduce si ascultand de glasul Sau plin de iubire aceasta este singura cale de bucurie si fericire.

20. Ce ne-a fagaduit Isus ca un dar fara plata? 1Corinteni 15,57
“Dar ___________fie ___________ lui Dumnezeu care ne da __________ prin Domnul nostru ____________ Hristos!”

NOTA: Biruinta asupra pacatului si raului este un dar fara plata din partea Domnului Isus. Noi trebuie doar sa-l acceptam!

21. Esti dispus sa primesti solia lui Dumnezeu pentru ultimele zile si sa fii biruitor?
Raspuns: ___________ .