15. Promisiuni mari si pretentioase

Text biblic:
“Prin care El ne-a dat fagaduintele Lui nespus de mari si scumpe, ca prin ele sa va faceti partasi firii dumnezeesti, dupa ce ati fugit de stricaciunea, care este in lume prin pofte.” 2 Petru 1:4.


Intrebare:
Este viata mea zilnica in armonie cu voia lui Dumnezeu astfel incat sa pot pretinde cu incredere fagaduintele Sale pretioase?


Raspuns:
Scopul promisiunilor lui Dumnezeu: “Dumnezeu a pus promisiunile in Cuvantul Sau pentru a ne conduce sa avem credinta in El. In aceste promisiuni, El da la o parte perdeaua vesniciei, dandu-ne o strafulgerare slaba a exceptionalei greutati de slava vesnica ce asteapta pe cei biruitori.” – My Life Today, page 338.


Rugaciunile vor primi raspuns: “Rugaciunile simple, inspirate de Duhul Sfant, se vor inalta prin usa deschisa, despre care Hristos a spus: “Eu am deschis-o si nimeni nu o poate inchide.” Rugaciunile acestea, amestecate cu tamaia desavarsirii lui Hristos, se vor inalta ca un parfum la Tatal si vor primi raspunsuri.” – Marturii, vol. 6, cap. sanatoriul nostru danez, pag. 467.


Sfanta Treime va ajuta: “Faptul ca voi ati fost botezati in Numele Tatalui, al Fiului si al Duhului Sfant este o asigurare ca, daca veti cere ajutorul Lor, Puterile acestea va vor ajuta in orice situatie grea.” – Marturii, vol. 6, cap. Dupa botez, pag. 103.


Deasemenea si ingerii ajuta: “Pazirea din partea ostirii ceresti este garantata tuturor celor ce vor lucra dupa voia lui Dumnezeu si vor implini planurile Lui. In rugaciuni fierbinti si pline de cainta noi putem chema ajutoarele ceresti sa vina de partea noastra. Armate invizibile de lumina si putere vor lucra cu cei umili, blanzi si modesti.” – Selected Messages, b. 1, p. 97.


Ajutor promis pentru orice urgenta: “Truditorii in mersul impovarat al vietii, aglomerati si aproape coplesiti de incurcaturi, pot inalta la Dumnezeu o rugaciune pentru calauzire divina. Calatorii pe mare si pe uscat, cand sunt amenintati de vre o mare primejdie, se pot preda in felul acesta protectiei Cerului. In vremuri de primejdie sau greutati neasteptate, inima isi poate inalta strigatul dupa ajutor Aceluia care S-a angajat sa vina in sprijinul celor credinciosi ai Sai, oricand Il vor chema.” – Profeti si Regi, cap. 52, Barbatul ocaziei, pag. 459.


Iubire neschimbata: “Daca cineva care comunica zilnic cu Dumnezeu se abate de la drumul drept, daca se intoarce o clipa si nu priveste neclintit la Isus, nu este pentru ca el pacatuieste cu voia; caci atunci cand isi vede greseala, se intoarce iarasi si isi fixeaza ochii asupra lui Isus si, faptul ca s-a abatut, nu-l face mai putin drag inimii lui Dumnezeu.” – E.G.White, Review and Herald, Mai 12, 1896.


Prin credinta putem pretinde orice promisiune (din Biblie) : “Putem sa ne incredem in Domnul Isus ca implineste ceea ce promite? Raspunde cu hotarare: Da, la fiecare cuvant. Dupa ce ai facut aceasta, prin credinta, pretinde fiecare promisiune pe care El a facut-o si primeste binecuvantarea; caci aceasta acceptare prin credinta da viata sufletului. Poti crede ca te poti increde in Isus, chiar daca te simti ca esti cel mai slab si cel mai nevrednic dintre copii Lui.” – Testimonies to Ministry, page. 517.


Gand pentru rugaciune:
Doamne, ajuta-ma totdeauna sa fac ceea ce este placut in Fatza Ta, pentru ca sa implinesc promisiunile Tale mari si pretioase.