02. Aici incepe fericirea

Domnul Hristos vorbeste omului modern prin paginile Bibliei. Milioane de oameni, dupa ce au gasit pe Domnul Hristos prin studiul Bibliei, declara: “Aici incepe fericirea!”  Vietile transformate ale oamenilor care s-au supus influentei Bibliei constituie realitati adevarate.

John Wesley ne da cel mai bun argument in favoarea inspiratiei Bibliei. El spune: “Biblia trebuie sa fie inventia fie a unor oamenmi buni sau ingeri buni, fie a unor oameni rai sau diavoli, sau inventia lui Dumnezeu.

1. Nu poate fi inventia oamenilor buni sau a ingerilor buni, deoarece ei n-ar fi voit si n-ar fi facut o carte si sa spuna minciuni tot timpul cand scriau: “Asa zice Domnul”, cand de fapt era propria lor inventie.
2. Nu poate fi inventia oamenilor rai sau a demonilor, deoarece ei nu pot face o carte care porunceste ascultarea, care interzice pacatul si condamna propriile lor suflete la iad.
3. Deaceea, ajungem la concluzia ca Biblia a fost data prin inspiratie  divina.”

Este rezonabil sa credem ca un Creator a toate intelept Si-a descoperit voia Sa catre fiintele pe care le-a creat si Biblia pretinde sa fie aceasta revelatie, purtand in ea insasi dovada originii ei divine.

Biblia contine 66 carti impartite in doua parti: Vechiul Testament si Noul Testament. Cele 39 carti ale Vechiului Testament au fost scrise inainte de nasterea Domnului Hristos, iar cele 27 carti ale Noului Testament au fost scrise dupa nasterea Sa. Aceste doua Testamente constituie Biblia. Vechiul Testament prezice multe lucruri pe care le putem intelege pe deplin numai in lumina Noului Testament. Noul Testament citeaza fragmente din Vechiul Testament. Deaceea noi trebuie sa studiem impreuna cele doua Testamente. Vechiul Testament este Noul Testament ascuns; Noul Testament este Vechiul Testament descoperit.

1. Al cui Spirit a vorbit prin profetii Vechiului Testament? 1Petru 1:10-12
Biblia raspunde:____________________________________________________

2. Cum suntem indemnati sa studiem Scripturile si cum le putem intelege? Isaia 28:9-10.
Biblia raspunde:____________________________________________________

Nota: Trebuie sa comparam text cu text, Scriptura cu Scriptura, putin aici, putin acolo.

3. Ce trebuie sa facem, daca vrem sa stim si sa intelegem adevarata doctrina (invatatura)? Ioan 7:17.
Biblia raspunde:____________________________________________________

Nota: Daca ne este greu sa intelegem Biblia, atunci sa incepem cat mai repede sa punem in practica tot ceea ce invatam. Cand Dumnezeu vede ca folosim cunostinta capatata, El ne va da mai mult. Bunavointa de a asculta este o cerinta primordiala pentru a intelege Biblia.

4. Ale cui scrieri spunea Iisus ca formeaza temelia intelegerii cuvintelor Sale? Ioan 5:46-47.
Biblia raspunde:____________________________________________________

Nota: Aceste cuvinte ale lui Iisus ne avertizeaza ca toti cei care se indoiesc de adevarul Vechiului Testament, in cele din urma, se vor indoi si de adevarul Noului Testament.

5. Cat de mult din Biblie este inspirata? 2Timotei 3:16; Psalm 119:160.
Biblia raspunde:____________________________________________________

6. Cand Iisus era pe pamant, singura parte a Bibliei pe pamant era Vechiul Testament. Despre Cine a spus Iisus ca marturisesc aceste Scripturi? Ioan 5:39-40.
Biblia raspunde:____________________________________________________

Nota: Cerceteaza si cauta pe Hristos in toata Biblia si aminteste-ti ca nu este destul doar sa cunosti despre El. Trebuie sa vii la El, la Acela care este Mantuitorul tau personal, pentru a castiga viata vesnica (Ioan 17:3). Biblia are o putere uimitoare sa schimbe vietile noastre in mai bine, dar firea (natura) omeneasca rezista si se opune schimbarii. Biblia condamna pacatul. Daca alegi sa pacatuiesti, nu te vei simti bine cand studiezi Biblia. Daca vei lasa ca puterea Domnului Hristos din Cuvantul Sau sa-ti schimbe viata asa cum ar trebui sa fie schimbata, atunci vei gasi pacea sufleteasca si o satisfactie adevarata. Multi oameni, constient sau inconstient, doresc aceasta experienta.

7. Cum descrie psalmistul pe poporul al carui Dumnezeu este Domnul? Psalmul 144:15.
Biblia raspunde:____________________________________________________

Nota: Cand vei ajunge sa cunosti pe Hristosul din Biblie ca Mantuitorul si Prietenul tau personal, atunci vei exclama impreuna cu altii: “Aici incepe fericirea!” Poate aceasta este deja experienta ta.

8. Cand traim prin puterea fagaduintelor Bibliei, ai cui partasi vom deveni? 2Petru 1:3-4.
Biblia raspunde:____________________________________________________

Nota: Atunci vom fi scapati de stricaciunea, care este in lume. Cea mai mare nevoie a noastra este sa biruim tendintele firii noastre cazute prin unirea slabiciunii noastre omenesti cu puterea divina. Aceasta este sursa puterii noastre spirituale. Influenta Eroului Bibliei sa strapunga vietile noastre.

9. Influenta Bibliei a patruns in viata ta?

10. Citeste Biblia. Crede Biblia. Orice schimbare va produce ea in viata ta va fi in interesul fericirii tale prezente si viitoare.


UN  PRINCIPIU  CALAUZITOR

Acceptarea promisiunilor Bibliei ne face in stare sa devenim partasi ai naturii divine (2Petru 1:3-4).


GAND  DE  RUGACIUNE

“Invata-ma, Doamne, calea Ta si povatuieste-ma pe cararea cea dreapta.” Psalm 27:11.


CUVINTE  DIN  BIBLIE

Scriptura – inseamna “scrieri” si se refera la scrierile sfinte numite de  obicei “Biblia.”
Neprihanire – inseamna “fara vina.” O persoana neprihanita este aceea sau acela care merge in directia dreapta, care traieste in armonie cu ceea ce Dumnezeu doreste. Numai prin puterea Domnului Hristos poate omul sa fie neprihanit.
Divin – inseamna “sfant” sau “ceea ce apartine lui Dumnezeu.”