04. Cand Isus vine pentru tine

Cand Isus vine pentru tine


de W. Fagal
Traducere: Valeriu Burciu
Aceste subiecte se înnoiesc periodic. Reveniti pe pagina noastra pentru a gasi noi cuvinte de încurajare pentru viata dvs.! Puteti verifica textele biblice dand un click pe trimiterile respective. Textul biblic va aparea într-o fereastra noua. Este folosita traducerea biblica Cornilescu online.




1 Tesaloniceni 4:13 – 5:11
Crestinii care iubesc Biblia pastreaza in inima lor fericita nadejde a revenirii lui Isus Hristos. Aceasta doctrina Biblica este atat de importanta incat numai in Noul Testament este mentionata de 300 de ori. Dwight L Moody, faimosul evanghelist al secolului al XIX, declara ca revenirea lui Isus este mentionata de 2500 de ori in intreaga Biblie. Cu adevarat, un subiect atat de des aratat in Biblie este de prima importanta pentru fiecare om care crede Cuvantul lui Dumnezeu. De fapt credinta in aceasta fericita nadejde ne trezeste la viata.


1. Va veni Hristos iarasi?
Ioan 14:2-3 – Cum ar putea cineva sa nu ia seama la aceasta fagaduinta care ne asigura atat de categoric: “Ma voi intoarce!” Cand Isus statea inaintea marelui preot, El a declarat sub juramant: “De acum incolo veti vedea pe Fiul omului sezand la dreapta puterii lui Dumnezeu si venind pe norii cerului.” (Matei 26:64) Da, in adevar, putem crede asigurarea pe care El ne-a dat-o ca Se va reintoarce.


2. Cum va fi revenirea Sa?
Fapte 1:9-11 – O venire literala. Cand Isus s-a inaltat la cer, norii L-au despartit de cei ce-L priveau. Marturia ingerilor catre ucenicii Sai a fost ca El va veni iarasi in acelasi fel – pe nori.
Apocalips 1:7; Matei 24:30 – O venire vizibila. Fara indoiala ca Il vom vedea venind iarasi in slava mare. Nu numai ca Il vom vedea, dar Il si vom auzi.
Matei 24:31; 1 Tesaloniceni 4:16 – O venire auzibila. Il vom vedea si vom auzi vocea Sa. Cerul se va goli spre a face reintoarcerea lui Isus spectacolul veacurilor. Orice ochi Il va vedea venind pe norii cerului. Orice ureche va auzi sunetul trambitei, strigatul Lui puternic de biruinta, cand El vine impreuna cu ingerii sfinti in slava Tatalui.
Matei 25:31 – O venire glorioasa. Isus va veni iarasi. El va veni intr-o asa maiestate si putere cum niciodata lumea aceasta n-a vazut. Orice ochi va vedea si orice ureche va auzi. Nu va fi nici o taina despre cea de a doua venire, cand slava Sa va fi descoperita intregului pamant.
Matei 24:44 – O venire neasteptata (Va fi o surpriza). El se va reintoarce pe neasteptate. El va veni cand oamenii Il asteapta cel mai putin. Cand ucenicii lui Isus au intrebat despre timpul revenirii Sale, El a explicat foarte clar ca nici un om nu poate prezice timpul exact al revenirii Sale, caci numai Tatal din cer cunoaste timpul Sau pentru evenimentul cel mai mare.
Matei 24:36 – Ati auzit pe cineva spunand: “Hristos deja a venit?” Sau n-ati auzit niciodata pe cineva spunand ca Domnul Hristos va veni la o vreme anumita, numind anul prezicerii sale? Prieteni crestini, aduceti-va aminte ca niciun om nu stie cu exactitate ziua sau anul venirii Sale.


3. Este important sa cunoastem despre a doua venire.
Matei 24:24, 26-27 – Isus ne-a avertizat impotriva Hristosilor mincinosi. Ascultati la sfatul Mantuitorului: “Sa nu va duceti acolo! Sa nu credeti!” Daca vei vedea vreodata ca o persoana glorioasa apare inaintea ta, pretinzand
ca este Hristos, aminteste-ti ca Isus nu vine in acest fel. Adu-ti aminte ca Isus a spus: “Sa nu credeti!” Cand Isus vine iarasi, va fi “Acelasi Isus” care S-a inaltat la cer. El va fi tot asa de real, cu un trup din carne si oase cum avea cand i-a zis lui Toma necredinciosul: “Adu-ti degetul incoace si uita-te la mainile Mele; si adu-ti mana si pune-o in coasta Mea.” (
Ioan 20:27). Cand Isus va veni iarasi, El va apare in realitate materiala, nu in forma spirituala, ci “Acelasi Isus.”


4. De ce va veni Isus iarasi?
1 Tesaloniceni 4:16 – Textul acesta inspirat ne spune ca Isus va veni sa invieze pe cei morti care dorm in mormintele lor. Cei care au murit “in Domnul” vor avea iarasi viata si vor iesi din morminte in frumusete nemuritoare spre a intalni pe Domnul lor. Ei se trezesc la glasul chemarii trambitei lui Dumnezeu, datatorul vietii, si vor trai cu Isus in veci. Dar ce se intampla cu cei care sunt in viata cand Isus revine? Ce se intampla sfintilor lui Dumnezeu care n-au gustat moartea?
1 Tesaloniceni 4:17 – Sfintii inviati si cei care erau in viata vor fi adunati impreuna de ingerii sfinti si se vor inalta in nori ca sa intalneasca pe Isus in vazduh. Impreuna cu El se vor inalta pana la locasurile de sus ale Tatalui pe care El le-a pregatit pentru ei si vor trai in veci impreuna cu Isus.
Filipeni 3:20-21 – Cand Isus ne va primi sa fim ai Lui si sa fim unde este El, noi vom fi schimbati.
1 Corinteni 15:51-52 – Fara aceasta schimbare niciodata nu ne-am putea inalta la cer sa fim cu Isus in ziua aceea minunata.


5. Vor merge toti la cer cu Isus la a doua Sa venire?
2 Tesaloniceni 1:7-8 – Cei rai vor fi distrusi de stralucirea venirii lui Hristos. Pentru cei care nu L-au primit pe Dumnezeu in vietile lor, a doua venire a lui Isus va fi un timp plin de teama. “Acolo va fi plansul si scrasnirea dintilor” celor rai, cand ei insisi se vor osandi singuri cu amar. (Matei 13:42). Reintoarcerea lui Isus va aduce o mare fericire celor ce s-au pregatit pentru revenirea Sa, dar si nespusa groaza si teama celor ce au neglijat mantuirea lor. Cat de important este sa fim gata sa-L intalnim pe Isus, deoarece va veni in ceasul in care nu ne gandim. Va fi un timp de mare surpriza pentru lumea intreaga.


6. Cum putem fi gata?
Ioan 6:37 – Isus niciodata n-a refuzat si n-a alungat pe cineva care a venit la El pentru ajutor, cand El a fost pe pamant. Niciodata El nu va refuza sa primeasca pe cei ce vin la El pentru mantuire. Acum este ziua pentru mantuirea noastra. Acum este vremea potrivita. (2 Corinteni 6:2). Ni s-a dat o viata scurta in care sa alegem sa traim si sa lucram pentru Dumnezeu.
2 Timotei 4:7-8 – Crestinismul este mai mult decat a fi membru in biserica, este o traire, o viata plina cu Hristos, cum declara apostolul Pavel: “Hristos in voi, nadejdea slavei.” (Coloseni 1:27). Daca Domnul Hristos este Regele inimilor noastre, atunci caracterele noastre vor fi transformate si vom fi ca El, cand El va veni sa-Ii adune pe alesii Sai din lume. A doua venire a lui Hristos ne indeamna sa ne pregatim pentru acea zi minunata.
1 Ioan 3:2-3 – “Vom fi ca El.” Ce obiectiv! Ce tinta inalta! Sa fim ca El! Cu o astfel de speranta ne intoarcem la Hristos si-L invitam sa fie prezent in permanenta in inimile noastre, pentru a putea deveni zi de zi tot mai mult asemenea Lui.
Evrei 9:28 – Noi trebuie sa-L asteptam. Fagaduinta revenirii Sale trebuie sa fie “fericita noastra nadejde.” 2 Petru 3:9-14
Odata un pastor a predicat despre a doua venire a lui Hristos. Dupa predica, o doamna a venit la el si i-a zis:
– Tinere, sunt o crestina tot asa de buna ca si tine.
– Nu ma indoiesc de aceasta, raspunse el.
– Iubesc pe Domnul tot asa de mult ca si tine si sunt destul de batrana spre a fi mama ta.
– Nu pot nega aceasta, spuse el.
– Cunosc Biblia la fel de bine ca si tine, continua ea.
– Nici de aceasta nu ma-ndoiesc, replica el.
– Ei bine, iubesc pe Domnul, dar nu doresc sa vina in timpul vietii mele.
– Mama, spuse pastorul, sa presupunem ca un tanar si o tanara se indragostesc si se casatoresc impreuna. Apoi el spune: “Draga mea, trebuie sa merg in strainatate. Voi avea un serviciu bun acolo. Dupa aceea voi construi o casa frumoasa si ma voi intoarce la tine.”
El ii promite sa-i scrie si scrisorile incep sa soseasca. Ea le citeste, le arata prietenilor ei si spune: “Ce minunat! El e un sot bun. Il iubesc. Dar sper ca el nu se va intoarce in timpul vietii mele. Nu crezi ca va fi ceva gresit cu o persoana ca aceasta?
Doamna a inteles si a zis: “Sunt gresita.” Daca Isus ar veni in acest moment sa-Si adune pe alesii Sai, cum te va gasi: priveghind, asteptand, fiind credincios cu adevarat? Gandeste-te, cum te va gasi?

Rugaciune: Tatal nostru care esti in ceruri. Asteptam cu dor venirea Domnului Isus Hristos. Ajuta-ne sa dam la o parte orice piedica si sa ne pregatim pentru marea zi a revenirii lui Isus. Ajuta-ne sa fim printre alesii Tai, caci ne rugam in Numele Mantuitorului nostru Isus Hristos. Amin.