Ghidul 21 – Foaia de raspunsuri

Citiți ALTĂ‚ VIAŢĂ‚ Ghidul 21, apoi completați Foaia de Răspunsuri.

Declarațiile de mai jos reprezintă rezumatul învățăturilor din fiecare secțiune a ghidului 21. Dacă vreuna dintre ele nu este destul de clară, întoarceți-vă la Ghidul 21. Nu sunt răspunsuri de dat la această lecție.

1. Satan este autorul credinței că sufletul omului nu moare. El a spus Evei prima minciună: “Hotărât că nu veți muri”.

2. Pedeapsa pentru cel nelegiuit nu este chinul veșnic, ci “moartea a doua” în “lacul de foc”, având drept încheiere despărțirea veșnică de Dumnezeu.

3. Biblia nu învață nimic despre o pedepsire veșnică, dar învață despre o pedeapsă veșnică – “distrugerea pentru totdeauna”.

4. Expresia biblică “în veci de veci” nu înseamnă în mod necesar “fără sfârșit”, ci “durând atât cât viața”, sau “până ce este împlinit planul lui Dumnezeu”.

5. “Focul cel veșnic” va arde pe Satan și pe îngerii lui, păcatul și pe păcătoși, transformându-i pe toți în cenușă, apoi se va stinge de la sine, ne mai având ce arde.

6. “Focul care nu se stinge” este focul pe care omul nu-l poate stinge. El arde până ce își termină lucrarea lui de a distruge păcatul și de a curăța lumea.

7. Viața, răsplata celor neprihăniți, trebuie să fie veșnică. Moartea, plata păcatului, va fi și ea tot veșnică.

8. Parabola cu omul bogat și săracul Lazăr, nu a fost dată de Isus ca să explice starea omului în moarte, ci ca să învețe că numai în această viață putem alege pentru veșnicie și că aceia care resping Cuvântul lui Dumnezeu nu vor asculta nici dacă ar învia cineva dintre morți.

9. Tâlharului de pe cruce nu i s-a promis că va intra în cer în ziua răstignirii. Scriptura învață clar că nici Isus nu s-a dus la cer în Vinerea Patimilor, deci în ziua când a fost crucificat. Isus nu accentuiază CÂND urma să meargă la cer tâlharul, ci îi dă ASIGURAREA că va fi acolo.

10. 1Petru 3:19 se referă la slujba Duhului Sfânt care a vorbit prin prooroci, dar nu spune că Isus a propovăduit în iad.

11. Filipeni 1:21-23 nu învață că oamenii sunt cu Hristos în moarte. Pavel dorea mult să scape de prigonirile din timpul lui adormind somnul morții, dar recunoștea că era mai bine pentru el să lucreze mai departe pentru Hristos, chiar în încercare.
Dacă mai aveți întrebări privind starea omului în moarte, sau pedeapsa celor răi, suntem bucuroși să răspundem din Biblie la orice nedumerire sinceră.