Martorul credincios

Aţi fost vreodată uimit de numărul foarte mare de versiuni ale Bibliei engleze? V-aţi întrebat vreodată pe care s-o alegeţi ca să devină Biblia dvs. de studiu?

În decursul câtorva generaţii au fost puse la dispoziţie peste o sută de versiuni ale Bibliei engleze. Versiunea King James (KJV), Versiunea Standard Revizuită (RSV), Versiunea engleză de astăzi (TEV), Noua Biblie engleză (NEB), Biblia de Ierusalim (JB), Noua Biblie americană standard (NASB) şi Noua Versiune Internaţională (NIV) sunt doar câteva din cele mai cunoscute şi folosite astăzi.

Fiecare versiune are puncte tari şi puncte slabe. Nici o versiune nu este perfectă, dar asta nu vrea să spună că n-are importanţă pe care Biblie o alegem ca s-o studiem. Biblia reprezintă mijlocul ales de Dumnezeu pentru a comunica cu omul şi ar trebui să ne folosim de cea mai bună versiune pe care o putem găsi spre a studia adevărurile profunde din Cuvântul Său. Dar care versiune este cea mai de încredere şi cum am putea s-o identificăm?

Majoritatea erudiţilor evaluează versiunile Bibliei după o metodă naturalistă. Totuşi, noi vom folosi o abordare orientată spre credinţă, care ia şi ea în considerare dovezile erudiţilor. Vom compara versiuni diferite cu descrierea biblică a Cuvântului inspirat al lui Dumnezeu. Versiunea care i se va potrivi cel mai bine acestei descrieri va fi Biblia pe care o vom alege.

Continuă citirea articolului…