02. Rugaciunea de dimineata

Text biblic: “Pleaca-Ti urechea la cuvintele mele, Doamne! Asculta suspinurile mele! Ia aminte la strigatele mele, Imparatul meu si Dumnezeul meu, caci catre Tine ma rog! Doamne, auzi-mi glasul, dimineata! Dimineata eu imi indrept rugaciunea spre Tine si astept.” Psalmul 5:1-3.

Intrebare:
Care este prima lucrare a zilei? Pentru care lucruri trebuie sa ne rugam dimineata?

Raspuns:
Primele cuvinte de dimineata: “Prima respiratie a sufletului, dimineata, sa fie dupa prezenta Domnului Isus. El spune: “Despartiti de Mine, nu puteti face nimic.” Ioan 15:5. Avem nevoie de Isus; lumina Sa, viata Sa, Spiritul Sau trebuie sa fie ale noastre continuu. Avem nevoie de El in orice ceas.

Dimineata sa ne rugam ca, dupa cum soarele straluceste peste pamant si umple lumea cu lumina sa, tot asa Soarele Dreptatii sa straluceasca in camerele mintii si inimii noastre si sa ne faca pe toti o lumina in Domnul. Noi nu putem face aceasta nici macar o clipa fara prezenta Sa. Dusmanul stie cand noi incercam sa lucram singuri, fara Domnul, si el este acolo sa ne umple mintea cu sugestiile lui rele, pentru ca sa cadem; dar dorinta Domnului este sa ramanem in El clipa de clipa si asa sa fim in El pe deplin.” – My Life Today, page 15.

Prima noastra lucrare: “Consacra-te lui Dumnezeu in fiecare dimineata; fa din aceasta prima ta lucrare! Rugaciunea ta sa fie: “O, Doamne, primeste-ma sa fiu cu totul al Tau. Asez toate planurile mele la picioarele Tale.

Foloseste-ma astazi in serviciul Tau. Ramai cu mine si lasa ca tot ceea ce fac sa fie facut in puterea Ta.” Aceasta este o lucrare ce trebuie savarsita zilnic. Consacra-te in fiecare dimineata lui Dumnezeu pentru ziua aceea! Supune-I toate planurile tale, ca ele sa fie aduse la indeplinire sau abandonate, dupa cum va hotara El, in providenta Sa. In acest fel, zi de zi sa-ti incredintezi viata in mainile lui Dumnezeu si, astfel, viata ta va fi din ce in ce mai mult modelata dupa viata Domnului Hristos.” – Calea catre Hristos, cap. Cresterea in Hristos, pag. 63.

Doamne, ajuta-ma sa fac tot ce pot mai bine: “In viata viitoare, tainele care aici ne-au necajit si dezamagit ni se vor deslusi. Vom vedea ca rugaciunile noastre aparent neascultate si asteptarile noastre zadarnice s-au numarat printre binecuvantarile cele mai mari.

Trebuie sa privim fiecare indatorire , oricat de umila, ca fiind sacra, pentru ca ea reprezinta o parte din serviciul fatza de Dumnezeu. Rugaciunea noastra zilnica ar trebui sa fie: “Doamne, ajuta-ma sa fac tot ce pot mai bine. Invata-ma cum sa fac o lucrare mai buna. Da-mi energie si voiosie. Ajuta-ma sa aduc in ceea ce fac slujirea iubitoare pe care a infaptuit-o Mantuitorul.” – Divina vindecare, cap. Planurile lui Dumnezeu sunt cele mai bune, pag. 457-458.

Rugaciunea zilnica este tot asa de esentiala cum este hrana corporala: “Daca vrem sa dezvoltam un caracter pe care sa-l poata primi Dumnezeu, trebuie sa ne formam deprinderi corecte in viata noastra religioasa. Rugaciunea zilnica este tot asa de insemnata (esentiala) pentru cresterea in har si chiar pentru insasi viata spirituala dupa cum este hrana temporala pentru buna stare corporala. Noi trebuie sa ne deprindem a ne inalta deseori gandurile spre Dumnezeu in rugaciune.” – Solii catre Tineret, cap. Sfintirea este o lucrare zilnica, pag. 87.

Gand pentru rugaciune:
Tatal nostru, ajuta-ma sa-mi aranjez prioritatile. Prezenta lui Isus sa fie foarte reala in viata mea zilnica si ajuta-ma sa fac totdeauna tot ce pot mai bine.