03. Este greu sa gasesti timp pentru rugaciune

Text biblic: “Nadajduieste in Domnul! Fii tare, imbarbateaza-ti inima si nadajduieste in Domnul!” Psalmul 27:14.
(“Asteapta pe Domnul: fii plin de curaj si El iti va intari inima: asteapta pe Domnul, iti spun!” traducerea engleza).

Intrebare:
Cum poate cineva sa gaseasca vreme pentru meditatie si rugaciune?

Raspuns:
Trebuie sa vegheati: “Trebuie sa vegheati ca nu cumva preocuparile multiple ale vietii sa va duca la neglijarea rugaciunii, tocmai atunci cand aveti cea mai mare nevoie de puterea pe care numai rugaciunea v-o poate da. Evlavia este in primejdie de a fi scoasa din suflet datorita preocuparii exagerate cu afacerile sau cu treburile vietii. Este un mare rau sa lipsesti sufletul de taria si intelepciunea cerului care asteapta sa le cereti. Aveti nevoie de iluminarea pe care numai singur Dumnezeu o poate da. Nimeni nu este potrivit sa-si rezolve problemele sau afacerile, afara de faptul ca are aceasta intelepciune.” Marturii, vol. 5, cap. Sedintele comitetelor de conducere, pag. 595-596.

Rugaciunea – izvorul tariei voastre: “Aduceti-va aminte ca rugaciunea este izvorul tariei voastre. Un lucrator nu poate avea succes cand trece grabit prin rugaciunile sale si da fuga sa se ingrijeasca de ceva de care se teme, ca nu cumva sa fie uitat sau neglijat. El Ii ofera lui Dumnezeu doar cateva ganduri fugare; nu-si ia timp sa gandeasca, sa se roage, sa-L caute pe Domnul pentru innoirea puterilor fizice si spirituale. Curand va obosi. El nu simte influenta inaltatoare si inspiratoare a Duhului lui Dumnezeu. El nu este inviorat printr-o viata proaspata. Corpul lui istovit si creierul lui obosit nu sunt alinate de contactul personal cu Hristos.” Marturii vpl. 7, cap. Aveti curaj, pag. 242.

Rugaciunea neglijata pentru agitatie si spectacol: “Pe masura ce numarul nostru este in crestere, trebuie facute planuri mai ample spre a veni in intampinarea crescanda a cerintelor vremii; dar nu vedem nici o crestere fierbinte a pietatii, a simplitatii crestine si a consacrarii serioase. Se pare ca biserica este multumita sa faca numai primii pasi de convertire. Ei sunt mai dispusi pentru munca activa decat pentru consacrare smerita, mai grabnici sa se angajeze in activitate religioasa exterioara, decat in lucrarea launtrica a inimii. Meditatia si rugaciunea sunt neglijate pentru agitatie si spectacol. Religia trebuie sa inceapa cu golirea si purificarea inimii si trebuie sa fie hranita prin rugaciune zilnica.” Marturii vol. 4, cap. Slujitorii lui Dumnezeu, pag. 562.

Neglijarea rugaciunii este cauza celor mai mari greseli: “Daca graba lucrului este permisa sa ne abata de la tinta noastra de a cauta pe Domnul zilnic, noi vom face cele mai mari greseli; vom suferi pierderi, caci Domnul nu este cu noi; noi am inchis usa, asa ca El nu poate avea acces la sufletul nostru. Dar daca ne rugam, chiar cand mainile noastre sunt ocupate cu lucrul, urechea Mantuitorului este deschisa sa auda cererile noastre. Daca suntem hotarati sa nu fim separati de Izvorul puterii noastre, Domnul Isus va fi tot asa de hotarat sa stea la dreapta noastra spre a ne ajuta, ca sa nu fim dati de rusine inaintea vrajmasilor. Harul Domnului Hristos poate infaptui pentru noi ceea ce toate eforturile noastre nu vor reusi sa faca. Cei care iubesc si respecta pe Dumnezeu pot fi inconjurati de multe ingrijorari, dar totusi nu se clatina si nu fac carari strambe pentru picioarele lor. Dumnezeu se ingrijeste de voi la locul unde trebuie sa fie activitatea voastra. Dar fiti siguri, de cate ori este posibil, sa mergeti la locul unde rugaciunea este inaltata deobicei.” Counsels on Health, page 424.

Nimic sa nu ne abata de la studiul Bibliei si de la rugaciune: “Nimic, oricat de scump, oricat de drag, sa nu va absoarba mintea si inima, abatandu-va de la studierea Cuvantului lui Dumnezeu sau de la rugaciune sarguincioasa. Vegheati in vederea rugaciunii.” Marturii vol. 8, cap. O slabire a cinstirii lui Dumnezeu, pag. 59.

Gand pentru rugaciune:
Tata iubitor, intipareste-mi in minte importanta rugaciunii, ca ea sa poata avea primul loc in programul meu de fiecare zi.